Asa e Laurentiu, Domnu ne asteapta dar prea putini vin la chemarea lui.Pentru mine Domnul Isus exista, si de Craciun nu il sarbatoresc pe tipul ala inventat de coca-cola ci sarbatoresc nasterea Domnului meu Isus care avea apoi sa moara pentru pacatele mele.Am mai intalnit pe cineva asa care mi-a povestit ca a trecut prin multe si ca de cate ori s-a rugat la D-zeu niciodata nu i-a raspuns si asa el a dedus ca Dumnezeu nu exista. Mi-a zis ca el se roaga la el dar nu crede ca exista, la un moment dat m-am intristat dar m-a si bufnit rasul. L-am intrebat dar atunci cand v-ati rugat ati asteptat ca el sa va raspunda? ati avut speranta ca el va va raspunde la care el da.La care au inseamna ca ati crezut dar sunteti prea slab sa sustineti asta.In sinea mea mi-am spus uite un om care are nevoie de ajutor. Mi-a zis daca Dumnezeu exista atunci de ce eu sunt bolnav si in spital si maine voi fi operat? si eu i-am zis fiindca nu ati cerut asta.si mie toti medicii mi-au zis esti de operat dar eu m--am rugand plangand sa fie o confuzie si chiar cand ma pregateam sa merg in sala de operatii atunci medicul a intrat pe usa si mi-a spus ea nu se mai opereaza, iar atunci eu m-am dus zambind si i-am zis asta e Dumnezeul meu caruia ma inchin.
Ar fi de spus multe dar probabil ca ceilalti userii ar spune ca vorbim de masini straine, dar si eu si tu stim ca noi avem un Dumnezeu in care ne putem crede mereu si ca ne iubeste.
Sa ai o viata plina de binecuvantari.
Sarbatori fericite!
Alphawolf
arata ce persoane sunt?) haha
practic te-ai aratat pe tine ce fel de persoana esti, fara valoare sunt cei fara Dumnezeu.
si daca nu vezi mai citeste odata raspunsurile!
ÉrotiqueConseils
Arata-mi si mie unde in Biblie Isus este scris cu doi de "I". Si apropo care este limba unde se speculeaza ca Isus fara doi de"i" inseamna magar?
ÉrotiqueConseils,
Imi poti arata si mie unde anume in Biblie Isus este scris cu doi "I"? Si apropo care este limba unde se spune ca Isus cu un singur i ar insemna magar?
Multumim pentru poveste!
Azi dimineata am aruncat 2 lei in cutia milei si sa vezi chestie, chiar imi era mila pentru ca la colt tremura un catel, el neputand sa munceasca pentru a sustine financiar macar un preot, banuiesc ca dumnezeu l-a ignorat. Ah, dar stai ca cei din urma vor fi cei dintai...era logic, unde naiba ma gandeam eu?
Acum ca ne-ai intarit...credinta, chiar nu-mi pare rau, ba chiar ma duc inapoi si scot patru lei.
Oricum, barbierul e un fel de Dumnezeu, daca nu-l bagi in seama si nu-i arati ceva atentie, frustrarile si orgoliile ies la iveala.Plus ca povestea in care te-ai impiedicat e perfecta! barbierul nu crede in dumnezeu asa cum nici dumnezeu nu te lasa sa te inchini altor zeitati.
@laurentiu, reclama este a ta. Tu vrei sa argumentezi ceva, dar argumentul lipseste, iar faptul ca au fost persoane care ti-au laudat povestea, reclama(povestea) devine inselatoare, tu devii un fariseu, iar persoanele care au gasit un argument in povestea ta, naive.
Oamenii care nu cred in Dumnezeu sunt fara valoare? Baiete, ai haos in cap! Daca nu sunt naiv, superstitios si emotiv, sunt fara valoare? Pentru a crede in Dumnezeu trebuie argumente evidente, incontestabile, insa ele lipsesc. Eu as vrea sa cred in Dumnezeu dar nu ma lasa ratiunea.
De ce sa ma uit inca o data peste raspunsuri, sa vad cum atribui tu nestiinta si intunericul persoanei care iti critica propaganda inselatoare? Tu esti in ceata nu el. Are dreptate omul. Daca credintele sunt intime, de ce faci propaganda, si de ce incerci sa conduci conform convingerilor tale?
Alphawolf
prietene gata nu are rost contrazicerile fiindca crezi sau nu e problema ta, fiindca aici nu era vorba de convingerile mele fiindca nu pot sa conving pe cineva sa creada in Dumnezeu. e alegerea fiecarui sa creada,
totusi iti pot spune ca iti lipseste o chestie tu ai nevoie de dovezi ca sa crezi in ceva, ca pagani, tocmai din asta a aparut cuvantul ''credinta''
totusi voturile si intrebarile care sau postat sau postat de copii care nu ies din fifa, gta(9-17anisori) etc.care nu are rost sa iti pierzi timpul fiindca tot cu a lor o tine.
Stiti de ce Romania si nu vb nuami de tara noastra si de toata Terra, ati vazut si voi cate cutremure si inundatii, oare de ce? asta e numai din cauza noastra, ca facem numai rau si nu e comportam frumos cu aproapele nostru, si de aceea Dumnezeu ne pedepseste sperand ca ne vom schimba... dar cam degeaba
Interesanta povestea dar totusi exista oameni credinciosi, care "s-au dus la Dumnezeu" si chiar nu au avut noroc in viata. Si de asemenea exista oameni care nu au avut nicio treaba cu Dumnezeu, prea inteligenti n-au fost si totusi au reusit. Deci, sincer, eu nici nu stiu ce sa mai cred.
Eu sunt genul care crede in ceea ce vede, nu in ceea ce s-a scris acu` mii de ani sau ce ne spune la orele de religie (intr-un fel ar trebui sa isi aleaga fiecare daca vrea sa stea la orele astea sau nu pentru ca fiecare isi alege in ceea ce vrea sa creada sau ce vrea sa urmeze). Si totusi, de unde stim noi sigur ca in anul 0 sau nu mai stiu care Iisus a coborat pe Pamant si a facut nu stiu ce. Asa gandesc eu.
Sa iti zic sincer nu stiu sa iti raspund la intrebare tatal meu a murit acum 2 ani si de atunci ma tot intreb daca este adevarat ca Dumnezeu ne iubeste pe toti de ce, m-a facut sa sufar asa de mult si tatal meu a murit de cancer deci nu a fost vorba de un accident din vina lui, a fost o boala care mai nou ne ia multe persoane dragi, sa revin la subiect, Dumnezeu i-a dat tatalui meu aceasta boala, dar eu cred in puterea lui imensa si poate undeva acolo sus sau acolo undeva in inimile noastre, de fapt sigur, exista un Dumnezeu.
@ÉrotiqueConseils & sconcs
Putina lumina de sarbatori. La multi ani si multa gnoza.
http://www.tpu.ro/......cand-este/
Parerea mea este ca dumnezeu ne testeaza pe toti.fiecaruia ne da atat cat putem duce.
si unul din testele sale sunt aceaste, care tot ziceti voi" cum exista dumenezu daca unii mor de foame"?
am citit undeva urmatoarea chestie: "daca vrei crede in dumnezeu cu tarie toata viata si nu el exista, atunci nu ai nimic de pierdut. Dar daca nu crezi in el, si exista? atunci ce faci?"
de asta exista iadul:pentru oamenii care nu au respectat citatul "crede si nu cerceta"
dar sustin ideea ca fiecare putem avea o parere proprie.pana la proba contrarie
Spiritul nostru se reincarneaza pina cind nu mai are nevoie sa o faca pentru ca a evoluat indeajuns, dar in toate vietile petrecute pe acest pamant va suferi pentru ca asta e conditia esentiala ca el sa evolueze, la asta se adauga si pacatele din vietile trecute care trebuiesc "pedepsite". D zeu a facut doar scena noi suntem actorii care jucam dupa niste reguli, reguli universale care daca le incalci vei trage ponoasele.
Faina comparatia! Da exista dumnezeu, dar exista multe divergente in ceea ce inteleg unii despre numele lui, legile pe care le-a lasat, reguli pe care unii le considera bune de urmat! Asta-i diferentiaza pe unii de altii! Ateii sunt si ei cu duiumul! Dar poti sa le faci ceva!? Nimeni nu e in masura sa ne schimbe ideile, nimeni nu poate sa dovedeasca ce e real, istorie sau nascociri! Intotdeauna vor exista filozofii pe tema religiei si fiecare e convins ca o urmeaza pe cea dereapta! Dar nimeni nu poate dovedi ca este adevarat su fals! Fiecare religie i-si ia din biblie ce crede ca e demn de urmat, si de pastrat! Daca popii isi fac averi din mormantari, boteze si nunti, pacatul sa fii al lor, nu trebuie sa condamnam religia lor! Lasati oamenii sa creada ce vor si in cine vor! Discutiile sunt inutile, si nu ne aduce nimic bun! Credeti oameni buni ce vreti, si purtati-va crucea! Craciun fericit!
Faina comparatia!Da exista dumnezeu,dar exista multe divergente in ceea ce inteleg unii despre numele lui,legile pe care le-a lasat,reguli pe care unii le considera bune de urmat!Asta-i diferentiaza pe unii de altii!Ateii sunt si ei cu duiumul!Dar poti sa le faci ceva!?Nimeni nu e in masura sa ne schimbe ideile,nimeni nu poate sa dovedeasca ce e real,istorie sau nascociri!Intotdeauna vor exista filozofii pe tema religiei si fiecare e convins ca o urmeaza pe cea dereapta!Dar nimeni nu poate dovedi ca este adevarat su fals!Fiecare religie i-si ia din biblie ce crede ca e demn de urmat,si de pastrat!Daca popii isi fac averi din mormantari,boteze si nunti,pacatul sa fi al lor,nu trebuie sa condamnam religia lor!Lasati oamenii sa creada ce vor si in cine vor!Discutiile sunt inutile,si nu ne aduce nimic bun!Credeti oameni buni ce vreti,si purtati-va crucea!Craciun fericit!
Da hai sa iti ceva Kron.Nu e Dumnezeu de vina! Uni oameni au avut dar au neglijat! Alti, cum zice si Gues Who, Nu s-au nascut in locul potrivit! Uni incearca dar toti s-au zgarcit in ultimi ani! Ce ce sunt ei de vina?
Da hai sa iti ceva Kron.Nu e Dumnezeu de vina! Uni oameni au avut dar au neglijat! Alti, cum zice si Gues Who, Nu s-au nascut in locul potrivit! Uni incearca dar toti s-au zgarcit in ultimi ani! Ce ce sunt ei de vina? Sti cum se zice? Daca nu e vai de tine! Dumnezeu iti da dar nu iti baga in traista!
Porcarie de comparatie...nu exista absolut nici o dovada ca ar exista nici macar biblia nu e convingatoare; totul depinde de noi, de cele mai multe ori de subconstient si energiile emanate.Bafta Tuturor >
Oameni buni si cu minte intreaga, nu exista dumnezeu, ce aveti? L-ati vazut sau l-ati auzit vreodata? Sunteti dusi cu pluta? Sunt sute si mii de argumente ca nu exista dumnezeu. Chiar asa limitati sunt oamenii in ziua de azi? O sa cred in dumnezeu atunci cand o sa vad la un om care i s-a amputat piciorul, sa-i creasca un picior inapoi, atunci o sa cred. Ce ziceti voi? O sa creasca la cineva un picior amputat?
Cam ai dreptate Laurentiu, dar noi romani an general ne antoarcem fata catre Dumnezeu, doar an momentele grele, cand dam greu, la necaz an rest nici nul bagam an seama, eu nu sunt un credincios anrait, dar dimineata cand plec la servici ma anchin si ma rog sa fiu sanatos casa pot munci.Eu lucrez an constructii si printe altele am participat la renovare catorva biserici, crede-ma ca te ia groaza cand vezi comportamentul preotilor, cat de jalnici sunt cate uni, acum sa nu-i generalizam pe totii, cum negociaza ei pentru un botez sau o cununie, an comunitatea care sunt eu se tine cont la biserica, catii ani ai lucrat an strainatate, pur si simplu te scarbestg de tot cu comportamentul lor.
AvalohAlyn întreabă: