| AdinaanidA a întrebat:

Există fantome?
Pe lângă teoria relativităţii, Einstein s-a preocupat şi de conservarea energiei. El a demonstrat că mărimea energiei din univers rămâne constantă în orice moment, că energia nu poate fi creată sau distrusă.
Deci ce se întâmplă cu energia oamenilor când mor? Dacă ea nu poate fi distrusă, acest lucru înseamnă, conform lui Einstein, că se transformă într-o altă formă de energie. Ce este această nouă energie? Ar putea fi o fantomă?
Ați avut vreodată experiențe ciudate în acest sens?

38 răspunsuri:
| AshEldo a răspuns:

'Noua' energie ar putea fi asimilată şi utilizată într-un nou proces. Suntem reciclabili.
Despre fantome, din ceea ce cunoaştem până în prezent, e improbabil.

| Darkmagic a răspuns:

Pot exista, din moment ce exista asta:
https://www.tpu.ro/go-to-answer/16136597/
Din pacate pentru "economia" intrebarii, problema este pusa fundamental gresit, (aici permite-mi sa ma amuz de existenta celor...34 de "raspunsuri"!) :)...din moment ce Poltergeist NU este inca integrat Modelului Standard, prin urmare, NU are de-a face cu Einstein, "conservarea energiei", etc.
In mod identic se pune problema si in cazul materiei intunecate sau a energiei intunecate, neintegrate inca in... ceva care macar sa aduca a Model Standard.
CAT explica fizica Modelului Standard?
4 virgula ceva, din Univers. :D
A "explica" fenomenul Poltergeist cu Einstein, este la fel de lipsit de sens, cum ai incerca sa explici barierele de potential si tunelarea cuantica, cu ajutorul mecanicii clasice.

Se ia un user repetent...si se incearca trecerea lui printr-un zid de beton.
Trece?
Pai... ASTA au incercat 34 de...raspunsuri. :))

| T0T a răspuns:

Nu are nicio treabă conservarea energiei cu vreo fantomă. Energia se conservă, da, însă nu te transpune într-un spectru. Ești formată din particule ca orice de pe lumea asta. După ce mori particulele vor lua alt rol. Așa cum tu provii din energia stelelor, nu poți zice că ești fantoma unei stele tu sau planeta asta. Conștiința ta de sistem organic nu mai are nicio relevanță atunci când nu mai funcționezi. Particulele vor juca cu totul alt rol care nu are nicio legătură cu tine. E cum e la unii obiceiul să arunce praful ăla al incineraților în mare. Particulele alea de praf se vor pierde, se vor despărți în vânt și în mare. Unele vor ajunge poate pe o barcă, pe șăpcălia unui marinar sau altele vor ajunge pe frunza unui copac, altele pe jarul unui grătar etc. Particulele individual nu au conștiință.

| Inferno a răspuns:

@Darkmagic
Poltergeist nu este integrat in Modelul Standard? Hahaha.
Poltergeist e o absurditate paranormala, iar Modelul Standard e o teorie stiintifica ce se ocupa de clasificarea si interactiunea particulelor. Nu au legatura.

Nici Scufita Rosie nu a fost "inca" (LOL) integrata in Teoria Relativitatii.

Apropo, daca tot afirmi ca poltergeist e un fenomen real de origine paranormala de ce nu ne si dovedesti treaba asta? Ai putea deveni miliardar, stii?

"In mod identic se pune problema in cazul materiei si energiei intunecate"
Serios? Si astea sunt tot fenomene paranormale nesustinute de absolut nimic?
Apropo, astea doua sunt integrate in teoria Big Bang.

| Inferno a răspuns:

@Darkmagic
Nu exista nici macar un singur studiu care se demonstreze temeinicia fenomenului. Doar marturiile unora si cateva filmulete ce puteau fi foarte usor falsificate.

Practic varianta ca poltergeist e fals respecta mai bine principiul parcimoniei decat cea ca fenomenul este real.

Apropo, pe Slenderman si Chupacabra cand crezi ca o sa ii integram in manualul de biologie, ca daca stai sa te gandesti si existenta lor e sustinuta de dovezi la fel de solide.

"O "absurditate" pe care voi ati incercat sa o rezolvati cu Einstein. "

Ca tot vorbeai de fumat. Nu stiu ce ai tras pe nas cand mi-ai scris dar in caz ca nu te-ai prins... Eu nu incerc sa rezolv niciun poltergeist cu niciun Einstein.

| Dumblytics a răspuns:

Da, am avut si am auzit si de la altii.
si daca nu pot fi explicate sau demonstrate nu inseamna ca nu exista.
sunt atatea dovezi netrucate pe net.
eu zic ca e prea mare efortul sa stai sa retusezi doar pentru cateva vizualizari sau likeuri in plus.
si se vede clar cand unele sunt retusate/regizate, adica orice prost isi da seama.

si cel mai important, in vremurile mai antice cand nu existau mijloace de trucat sau Photoshop, cum dreacu sa fie trucate dovezile fotografice sau video?
sau pozele direct developate (nu cele digitale) cu tot felul de entitati pe ele?

| Dumblytics a răspuns:

E mult de discutat pe tema asta, si pana la urma e cam inutil.
e ca si cand dezbati teme religioase.
oricate argumente bune ai aduce, limitatii extremisti vor sustine aceeasi placa oligofrena.