Nu m-am gandit sa caut pe quora.
Chiar exista, ca un curent electric care apare în mod natural într-o anumită parte a creierului.
Fac cateva studii pe tema asta si vreau sa aflu cat mai multe despre univers.
Voi pleca cu premiza ca universul este ca un creier imens cu impulsuri electrice(fulgere) legate de neuroni(corpuri ceresti).
E o teorie de-a mea doar.
Multumesc anticipat.
Ideea e ca in spatiu ai vid si nu prea se propaga fulgerele de la CEVA la ALTCEVA. Vezi despre ce era vorba acolo pe Quora - de o masa de apa de undeva din spatiu. Asa, fulgere prin praf stelar... nu prea. Adica daca faci studii pe tema asta - foarte misto! - ar trebui sa te bazezi pe observatiile facute pana in prezent. Sau poti abera teoretic intr-o veselie, desigur, dar tot trebuie sa te bazezi cumva si pe ceea ce cunoastem/s-a putut observa pana in prezent. Spor!
Da, voi lua în calcul totul, sa nu mai spun ca vorbim aici de doua știinte, biologia si stiinta. Mai am nevoie de timp ca sa trag o concluzie.
Fulgerul este o descarcare de electricitate, generate de incarcare statica, presupun ca pe orice planeta unde exista atmosfera si meteorologie, e posibil, insa doar presupun, nu am habar si imi e mult prea lene sa caut
Misterioase fulgerele astea.
"Fulgerele excita campul electric de deasupra furtunii, producand o strafulgerare luminoasa denumita spirit", sustine Collin Price, geofizician al Universitatii Tel Aviv.
Da, doar ca s-a descoperit ca fulgerele apar si în afara atmosferei, în anumite zone ale spatiului, si e putin ciudat.
Da, ai dreptate, am uitat, exista gaze in spatiu, in general se numesc nebuloase, si pot face meteorologie in ele, deci si sa produca fulgere
Nu.
Dupa ce ai esuat la capitolul religie te-ai apucat sa intrebi la stiinta si filosofie?
O dai pe panteism acum? Universul creierul Lui Dumnezeu?
Nu, m-am lasat pagubas, si asta nu înseamna ca am esuat, înseamna ca mi-am obosit creierul cu tine si a facut scurtcircuit.
" Universul creierul Lui Dumnezeu?"
Da, Energia — mintea şi materia
Citeste stiinta:https://www.urantia.org/......si-materia
Citeste biblia:https://www.biblegateway.com/......?/passage/
Unde scrie asa ceva in Biblie? Nu scrie.
Urantia - o prostie de carte.
Ai înțeles sau doar ai citit?
Scrie: "În El(în inima, creierul Lui) avem mișcarea, fiinta smd."
Mișcarea=Energia(explic unui prunc ca tine)
E=mc²
Energia poate fi transformata în materie.
De aici rezulta ca si materia este tot energie, nefiind despartita de aceasta.
Materia este inseparabila de Energie.
În cazul în care esti un analfabet functional, nu mai pot face nimic pentru tine.
Cred ca e cazul sa nu te avanti cu astfel de remarci la adresa mea atata timp cat tu nu cunosti tot ce scrie in Biblie. In plus tu confunzi creatia cu creatorul.
În El(în inima, creierul Lui) avem mișcarea, fiinta - se refera ca de El depinde viata noastra. Evident ca toata energia noastra e de la El si din El insa nu inseamna ca universul e creierul Lui dumnezeu pentru ca El este dincolo de univers sau mai mare decat universul material.
Uite aici un verset din 2 Paralipomena ( Cronici ) 6:18:"Adevărat să fie că Dumnezeu va locui cu oamenii pe pământ? Dacă cerul şi cerurile cerurilor nu Te încap, cu cât mai puţin Te va încăpea templul acesta pe care Ţi l-am zidit eu?" Aici se arata ca universul material nu-L cuprinde pe Dumnezeu.
Asadar si la acest subiect ai esuat. Si nu umblu cu remarci ca tine precum "analfabet functional". Asta denota din partea ta lipsa de educatie, de cunostinta.
Cunosc destul de bine fizica si matematica si am si o facultate in domeniu asa ca nu ma poti duce tu cu vorba asa cum crezi tu. Am scris si o carte pe tema "Dumnezeu explicat prin stiinta".
Quora nu e o referinta in domeniul stiintific baietas.
In spatiu unde e vid circula doar lumina. Fulgerul e descarcare de electroni si nu doar fotoni. Atomii sunt rari in spatiul vidat cosmic ca sa se formeze fulgere.
Cel care a pus intrebarea e la fel de nestiutor ca tine.
Las' ca e biblia o referinta in toate domeniile unde iti bagi nasul.
Serios, pustiule, ești talentat.Bine ca te lauzi ca ai facut nu stiu ce facultate știintifica si stai pe TPU.
"Evident ca toata energia noastra e de la El si din El insa nu inseamna ca universul e creierul Lui dumnezeu,"
Tu nu stii nici anatomie se pare:
Creier=
Emisfera dreapta(partea afectiva din creier)
Emisfera stanga(parte rationala din creier)
Acum sa ne raportam la Universul-Creierul lui Dumnezeu:
Energia(emisf. dreapta)
Materia(emisf. stanga)
Asa vad eu lucrurile, si da, cred în doua universuri paralele, deci nu e(Dumnezeu) limitat de Univers, tu esti.
"El este dincolo de univers sau mai mare decat universul material."
Tu nu poti patrunde cu ratiunea ta spre un alt univers(cel energetic) nu e asa?
Stiai ca gandurile tale sunt curent electric?
Stiai ca un orb din nastere vede o alta lumina în timpul viselor?
Cu ce o vede? Nu cu acest curent?
Curentul nu este energie?
Energia nu este Miscarea?
Miscarea nu este Duh?
Crezi ca Isus vorbea flecarii cand zicea: "Dacă vor tăcea aceştia, pietrele vor striga."
De ce?
Fiindca daca tac eu, pietrele vor striga.
Cum striga ele?
Din atomul pe care nu l-ai învatat la scoala!
Atomul, nivelul mic de energie, si subatom Quarkul, nivelul si mai mic de energie.
Sa fii sanatos, de aici nu îți mai raspund.
De fapt, sateliții au confirmat că spațiul nu este un vid, ci conține plasmă. Pe lângă iluminarea planetei către lună (care este acum acceptată) există lumină care vine din „găuri negre", între galaxii și așa mai departe. Știința mainstream începe în sfârșit să înțeleagă că trăim într-un univers electric, nu unul gravitativ controlat de gravitație.
Google: curenți electromagnetici în spațiu plasmatic.
Pe scurt, plasma este un sistem fizic format dintr-un număr foarte mare de particule neutre (atomi în stare fundamentală sau în stări excitate, fotoni) și particule încărcate electric (ioni pozitivi și negativi, electroni) ale căror proprietăți sunt determinate de interacțiunile colective și care, macroscopic, apare neutră din punct de vedere electric.
Vezi ca pietrele la care s-a referit Iisus nu se refera la nu stiu ce bazaconie imaginata de tine ci la oameni cu inima impietrita care fara sa vrea vorbesc despre Dumnezeu.
Materia e intrepatrunsa cu imateria si nu separate ca doua emisfere cerebrale.
Raspunsul tau este luat de pe Wikipedia si se gaseste la Definitia Plasmei, ultimul paragraf:
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Plasm%C4%83
"Pe scurt, plasma este un sistem fizic format dintr-un... apare neutră din punct de vedere electric."
Cand copiezi un text dintr-o sursa, (wiki) nu uita sa pui ghilimele, bine?
Dacă nu pui ghilimelele, nu înseamnă că citezi. Înseamnă că furi un text care nu îți apartine si faci pe deșteptul.
TI-a dat domnu' Wikipedia motiv de studiu? Sau tot cu ajutorul lui ai scris si cartea aia "Dumnezeu explicat de stiinta"?
limbric.Un om cu suflet împietrit, tace, nu striga. Tace în adevar, iubire, credinta etc.
Si ma tem ca s-ar compara ucenicii cu astfel de oameni ca tine prin "Daca vor tacea(ucenicii) Pietrele(oamenii rai) vor striga(adevarul)
Dar pietrele mele care au energie la nivel microscopic(atom), vor striga în ziua de apoi:
https://www.biblegateway.com/......?/passage/
"Materia e intrepatrunsa cu imateria si nu separate ca doua emisfere cerebrale."
Se scrie întrepatrunsa, si ea(materia) este întrepatrunsa cu energia, domnu Einstein =))
E=mc²
În Plus, emisferele cerebrale sunt separate
prin scizura interemisferică si de trunchiul cerebral, porţiunea encefalului ce leagă măduva spinării de emisferele cerebrale, deci sunt si ele întrepatrunse de ceva.
Sa nu uiti de cartea aia scrisa de tine "Dumnezeu explicat de stiinta", sa mi-o împrumuți si mie =))
"Meme10Memu: Quora nu e o referinta in domeniul stiintific baietas."
Bine ca este Wikipedia o referinta pentru el în domeniul stiintific.
Și tot el umbla cu copy/paste si nu pune ghilimelele cand mai fura cate ceva de pe internet.
" Meme10Memu: Cunosc destul de bine fizica si matematica si am si o facultate, am scris si o carte "Dumnezeu explicat prin stiinta".
Ai auzit cumva de Meme10Memu, un mare om de stiinta? Eu nu îmi amintesc să-l fi auzit pe undeva printr-o revista stiintifica, dar îmi amintesc de unul palavragiu pe TPU care facea pe savantul.
Dai raspuns castigator orice balarie ce spune unu altul? Pff naspa de tot.
Mai intai ar trebuie sa intrebi ce este ala un fulger, cum apare el, ai putea sa ceri astuia caruia i-ai dat raspuns castigator sa explice cum apar fulgerele, ce se intampla mai exact, apoi sigur nu ar mai fi spus Da
Ca sa pricepi trebuie sa stii notiuni de chimie, fizica elementare.De ioni ai auzit, stii ces aia?
Vrei sa te luminez? Ionii sunt atomi care au pierdut sau acaparat unu sau mai multi electroni, aia care au pierdut or sa fie cu - iar cei care au acceptat cu + ok? Ei acesti atomi ca sa existe o descarcare electrica, adica un fulger.
Dar stai asa ca trebuie sa stii si cei aia o descarcare electrica deci descarcarea electrica este de fapt fuga atomilor dintr-un loc in altul pentru asi recupera electroni pierduti, mai exact cei cu - alearga, se deplaseaza mai bine spus cattre ionii cu + pentru a lua electronii pierduti ok?
E bun daca pana aici ai priceput.De ce fac asta? Simplu orice atom tinde sa fie neutru din pct de vedere electric,asa sunt ei stabili,altfel ar fi haos.
Acum trebuie sa te intrebi cum apar acei ioni aia cu plus si minus? Dar lalsam asta ca dupa scrim romane pe aici.
Ok deci ca acei ioni negativi sa poata ajunge la ionii pozitivi,asta ar fi alta intrebare sau,sa zic asa ionii astia negativi se aduna mai multi,nu ma intreba ca nici eu nu stiu de ce,iar cei cu plus se aduna si aia,de ce nici eu nu stiu si nici aia care se ocupa nu prea stiu exact de ce.
Deci avem asa gramezi sa le zicem,asta daca se aduna,probabil trebuie sa existe ceva conditii pentru a se intampla chestia asta.
In sf deci o gramajoara de ioni negativi sau un ion de asta sa poata ajunge la un ion pozitiv trebuie sa se deplaseze pe unde? Pprin aer,aer care ii opune rezistenta,ca urmare un singur ion de asta nu-i capabil sa sparga sa se deplaseze prin aer ca nu-i poate invinge rezistenta.
Ca urmare cand se aduna mai multi ionii de astia negativi pot invinge rezistenta aerului si se deplaseaza spre gramazile de ioni pozitivi priceput?
Atunci cand ei sparg rezistenta aerului provoaca acestuia,adica aerului temperaturi ridicate,ca urmare aerul se inchige atat de tare ca noi vedem acea lumina.
Asta este fulgerul cel vedem noi,adica acea lumina este de fapt aerul incins datorita fortei cu care lovesc acei ioni pricepusi?
Acum ca stii asa cateva chestii puneti intrebarea ar putea exista fulgere in spatiu?
Dar sa raspunzi la aceasta intrebare trebuie sa stii cei ala spatiu,ce se afla acolo etc.
De regula in spatiu nu prea se afla mare lucru,in afara de lumina nu prea este mai nimic,ca urmare nu are cum acolo sa se formeze ioni pozitivi,pentru ca asa ar trebuie sa fie,astfel incat ionii negativi sa zicem din capu norului sa se duca rocmai la cucu bau in spatiu dupa elelctroni.
Nu stiu ce au vazut unia,sau spun car fi vazut, dar bat campii te asigur.
Tu si oricare om nu trebuie sa luati de bun orice balarie gasita pe net, asa si eu pot sa postez mai stiu eu ce balarie, o pun pe net, citeste unu gata uite asa este ca zis nea caisa .
Acele strafulgerari sau ceori fi ce spun unia car fi prin spatiu, sigur nu-s fulgere de astea ce le vedem noi in atmosfera.
Dar lasa ca e bun si asa rau merge si asa
Mi-e teamă că nu știu cu adevărat ce vrei să spui prin fulgere - nu vor exista blițuri albastre și bubuituri puternice in spatiu - dar poți avea un flux de particule încărcate care constituie și curent electricc.