Am calculat, desi nu stiu daca este corect!
Deci in fiecare colt sunt cate 5 pisici
5 pisici x 4 colturi = 20 de pisici
M-ai facut curioasa.
Te rog frumos daca vrei sa postezi raspunsul corect .
Pa, pa
(4+12+16)x2=64
4 - nr. de pisici din fiecare colt
12 - nr de pisici din fata pisicilor ce stau la colt.
16 - nr de pisici de stau pe coada fiecarei pisici inclusiv pe coada celor din colt.
x2 - deoarece o camera patrata inseamna un CUB. Cubul are 8 colturi.
Sper ca n-am gresit.
Da, sau mai pot fi 4.
Colturile fiind aproapiate fiecare pisica e una peste alta.
Si in fata fiecarei pisici sunt pisicile din celalate colturi [ 3 ].
Pai uite cum vine:4(din colturi)+(4x3)+inca o data ce-a fost inainte(pentru ca este o pisica in spatele tuturor pisicilor, chiar si cele din colturi)=16+16=32 Ma bucur ca te-am putut ajuta.
32 de pisici in camera. Asta daca pisicile respecta legile fizicii (gravitatia) ceea ce impune problemei sa ia in considerare doar 4 coltzuri, respectiv toate pisicile stau pe pardoseala din camera patrata (in plan), si daca operatia de a adauga inca o pisica, pe coada fiecarei pisici, nu este o operatie iterativa (repetitiva), caz in care numarul pisicilor ar tinde spre infinit, si bineinteles, daca orientarea privirii pisicilor nu face parte din datele problemei (adica nu se ia in considerare), [caz in care numarul pisicilor ar fi 8, (daca pisicile privesc spre centrul camerei)].
Hehe,deci sunt 4 pisici (in fata fiecarei pisici sunt 3 pisici, deci pot fi doar 4 pisici, nu opt) şi încă 4 în spate le lor, deci 8 pisici sunt în cameră.
@TudorrrrSiMitsa
"Pe fiecare coadă de pisică stă propietara "ei"."
Problema spune ca pe fiecare coada de pisica se MAI afla o pisica... nu spune ca SE AFLA o pisica, deci trebuie sa mai adaugi o pisica. In schimb pisica, poate sta cu coada intr-o variatate de pozitii, insa problema nu ia in considerare asta.
LisaJulie întreabă: