| RAY a întrebat:

Exista o separare intre minte vs corp?

Va las aici si ceva de citit https://en.wikipedia.org/wiki/Mind%E2%80%93body_dualism

6 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Dacă e să ne luăm după expresia "bagă-ți mințile-n cap", putem deduce că mintea poate să părăsească capul și să colinde prin alte locuri, adică e separată ce corp.

| RAY explică (pentru sabin89):

Eu vb serios

| sabin89 a răspuns:

Da, nu știu ce să zic. Dacă mințile alea luminate nu au ajuns la un consens, cum am putea noi, cu minți mai întunecate, să descifrăm misterul! Nu avem cum. Totuși, personal nu aș crede că mintea e o entitate separată de creier și deci de restul corpului, ci că e mai degrabă un efect al unor procese; dar și acele procese sunt destul de alambicate și greu de explicat. Dar aș merge pe ideea că este un efect, așa cum fumul este un efect al focului. Nici conștiința nu o putem explica foarte exact. Ce este ea? E ceva care mărturisește în noi despre bine și rău. Dar ce este acel ceva? Pauză. Ce este dragostea? E ceva separat de corp? Evident nu. Este și ea un efect al unor procese, foarte complicate și astea. Ce este ura? Nici ea nu este separată de corp. Încă mai avem de studiat și învățat multe despre noi înșine.

| sabin89 a răspuns:

Vezi cum e? La o întrebare serioasă nu vine aproape nimeni (de data asta doar doi) să răspundă. Dar dacă vine unul cu ceva de genul "Mi-a intrat un cui în pantof; oare cum să-l scot?", să vezi cum primește vreo douăzeci de răspunsuri într-un sfert de oră!

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Citește cartea Mintea o călătorie spre centrul ființei umane de Daniel J. Siegel. Poate fi descărcată gratuit pe calculator.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Minte sănătoasă in corp sănătos.