Găndire bolnavă nu există așa ceva. Există doar trufie, vanitate, măndrie, tipicar adica cioban din ăla care te săcăie la cap aiurea și fără rost, dar dacă-l iei mai tare se pierde! Mai sunt multe altele, de exemplu sunt unii oamenii care aparent par cu o găndire sănătoasă,dar cănd ajungi să-i cunoști incep cu trufia cu minciuna cu falsitate și multe altele, incep să fie nesimțiți, apoi știi ce mă enervează la genul ăsta de persoane enumerate de mine mai sus? Faptul că dacă faci mișto de ele și le ei la caterincă se supără imediat și incep să amenințe cu tot felul de chestii extreme și ridicole, sfatul meu pentru tine este să stai departe de genu ăsta de persoane. Iar cea mai de nerecuperat categorie de om cu găndire bolnavă, este acel om,care dorește el să o facă pe marele gănditor, să dea sfaturi mereu peste tot unde pune piciorul, un fel de Vadim Tudor,care in ciuda faptului că este inteligent, caracterul său și lipsa lui de putere de a se controla, il fac un personaj ridicol și penibil. Și altă categorie de oameni cu găndire bolnavă sunt acei oameni frustrați și complexați. Da, este o boală gravă a găndirii, și te distruge incetul cu incetul, primele simptome sunt acelea ca incepi să te joci cu cuvintele și incepi să folosești cuvinte crezănd că poți manipula pe cei din jurul tău,datorită complexelor și frustrărilor tale devii penibil cu timpul, un fel de Carmen Hara care se laudă că are bani, studii,că a scris multe cărți, că are case și că are o găndire costructivă și creativă, și mai este și Tatoiu care iar a fost pusă la zid de toată lumea. Dar Carmen Hara cel puțin au făcut o caterincă de ea toți romanii, am răs cu lacrimi. In fine, deci remediu ar exista, doar dacă acea persoană, dorește și vrea să scape de penibil, ori poate nu-și dă seama că trufia și frustrările îi aduc rău și rău și rău, și mult rău! Dar sunt unele persoane care nu conștientizează acest fapt! Și devine o obișnuință mai ales dacă provii dintr-o familie degradată cu niște părinți tipicari proști făcuți cu grămada. Poți deveni un om increzut și asta este tot o minte proastă! Pa.
Sigur ca exista! Cuvantul lui Dumnezeu, iti lumineaza mintea, te transforma, te face mai bun, ea contine mii de reguli de viata pentru diferite situatii. Ea este cel mai bun sfatuitor in privinta casatoriei si te invata cum sa te comporti fata de toti oamenii.
De exemplu, asta are acelasi efect http://www.youtube.com/watch?v=w4G0qXga5Lw&feature=related
si e si gratis!
Gandirea bolnava dauneaza grav sanatatii...in lipsa unui tratament adecvat te vei duce pe apa sambatei, deci o supradoza de intelepciune te va vindeca; cumpara foarte ieftin la preturi accesibile pentru oricine, din magazinul cerului
Pt manifestari neplacute, adresati-va Marelui Medic.
Sanatate
Probabil exista, dar cand spui candire bolnava, pe mine ma duce cu gandul la ceva negativ, distructiv, ca si criminalii in serie. Pentru ei nu exista remedii fiindca au asta in sange si nu se simt impliniti daca nu fac asta. Daca te referi la oameni cu probleme psihice, ei bine, pentru unii exista pentru altii, care sunt intro stare prea avansata, nu.
Gândirea bolnavă a cuiva poate fi tratată numai prin trăirea unor experienţe primejdioase de către persoana în cauză sau de către cineva apropiat acestuia.
Ce înseamnă "o gândire bolnavă", că eu chiar nu=mi pot da seama. Probabil implică o gândire universal valabiłă accetată de majoritate şi luată drept gândire corectă.
Când spui "gândire bolnavă " să nu te gândeşti la sensul propriu al cuvântului "bolnav", ci la cel figurat.O gândire bolnavă este aceea care încalcă, cu bună ştiinţă, normele etice ale societăţii.
Cât de mult îmi place cum gândeşti .
Aşa gândesc eu şi nu am de gând să-mi schimb părerea.Nu-mi pasă dacă îţi place sau nu, la fel cum nici ţie nu-ţi pasă.
Un COD moral
M-a dus gandul la Dexter - e un serial despre o persoana care din cauza traumei din copilarie are o gandire bolnava
Ideea serialului e ca daca nu te poti abtine de la a face rau, atunci fa rau doar celor care il merita
Trebuiesc create si apoi urmate niste reguli astfel incat sa poti convietui cu ceilalti