Sentimentele sunt o parte intrinseca a fiintei umane. Nu cred ca poate cineva sa le dea o definitie clara sau sa spuna exact cum iau nastere. Putem spune ca in general sentimentele sunt in legatura cu gandurile noastre. Nutrim sentimente de caldura fata de o persoana, daca avem ganduri pozitive cu privire la acea persoana. Unele sentimente trebuie inabusite, altele trebuie lasate sa infloreasca. Uneori suntem coplesiti de sentimente de tristete. Trebuie sa lucram pentru a le corecta. Cred ca sentimentul care ar trebui sa ne caracterizeze viata este bucuria si nu tristetea. Ar trebui sa privim in special la lucrurile bune pe care are viata sa ni le ofere.
De acord cu Decrepit. Sentimentele ne dau motivatia, fara ele nu ar fi rationament.
Da exista vezi emisfera dreapta a creierului. Nu consider ca sunt eterne findca omul moare iar cand aceasta se intampla mor si ele.
Fara sentimente lumea ar progresa foarte mult tehnologic, stiintific, insa empatic nu.
Bineînțeles că există sentimente și nu am auzit încă pe nimeni să conteste acest adevăr. Ce sunt ele? Științific, chimie pură; noi suntem chimie pură, de ce sentimentele să fie altceva?!
De ce când spune cineva "sentiment" cu toţii se gândesc numai la cele consacrate(iubire,ură,tristeţe,bucurie)? Furia,nepăsarea,invidia,rusinea,neputinţa,neîncrederea, vinovăţia, curajul, frica, confuzia...toate acestea fac parte din aria sentimentelor.Ele reprezintă motivul pentru care inima pompează sângele şi creierul coordonează acţiunile viitoare. Fără sentiment, viaţa ar fi inutilă.
1. Da, exista sentimente.
2. Sentimentele se ''nasc'' in creier.
3. Depinde cum intelegem acel sentiment. Poti iubii sa faci rau, iar cand raul este intors impotriva ta, incepi sa iubesti sa faci bine, sau invers, depinde de fiecare.
4. In ceea ce priveste arta, nu am mai face niciun progres. Doar din punct de vedere tehnologic si stiintific.
S'teti gretosi, domnilor! Progresul tine de competenta, iar competenta nu tine de existenta sau inexistenta sentimentelor.Inexistenta sentimentelor ar duce la limitare psihica, iar eficienta asta sporita - la dracu, parc-ati fi Adam Smith, numai el batea aiurea apa-n piua cu eficienta - ar fi astfel, zero.Am face lucrurile fara motivatie, insa nu exista lucru facut fara motivatie.Va tot lansati in contradictii cu insasi logica! Inteligenta artificiala doar lasa impresia de inteligenta, la fel cum vorbitul la telefon lasa impresia ca sunteti niste mari oameni apropiati de altii, cand de fapt, sunteti mai singuri decat in desis. Familia Huxley!
A da? SI ''cum ar progresa incredibil de mult''? Ma refer, atat la relatiile de prietenie( legate de cel mai important sentiment: dragostea ), cat si la altele, ai vedea lumea in progres? BIne, nimeni nu stie ce ne va astepta in viitor, am zis asta prin absurd.
Deci, sa inteleg ca traind ca niste bestii ( ca numai bestiile nu au sentiment), stiinta.religia si in special alte activitati umane vor fi in progres?
Dea,uite formula mea : Emotivitate scazuta=Eficienta crescuta.
De acord cu voi!
Fara sentiment am fi doar roboti, nu te-ai deosebi de-o piatra. din contra, ar stagna progresul. stii cate lucruri au fost inventate din cauza sentimentelor? majoritatea
anonim_4396 întreabă:
AvalohAlyn întreabă:
chiftelutacrocanta întreabă:
Gigi777 întreabă: