Antireligion o uitat pe aia nordica mitologia nordica, a uitat sa o traduca, poti gasi si tu pe google daca cauti, dar banui ca ai o lene o tai cu toporu
Mie imi pare mai buna asta nordica.
Nordicii aveau 3 zei- Odin, Vile si Ve. Ei traiau in Asgard, dar se plimbau si pe pamint cand se plictiseau asa ca intr-o zi pe cand se plimbau pe o plaja din Miami au vazut 2 trunchiuri de copaci diferiti, un ulm si un frasin, asa ca sau gindit sa sclupteze acele trunchiuri de copaci si au facut 2 sculpturi ca si ei.
Odin le-a dat viata, aialnti restul, gindire, simturi, imbracaminte etc. Au fost lasati acolo locul numinduse Midgard, nu Miami, aia am bagat-o de la mine, iar zeii sau dus acasa la ei in Asgard, asda ca astia 2 ramindi singuri sau apucat de prostii, asa au populat pamintul neavind ce face, se plimbau peste tot, dadeau nume la plante, la animale, le mai si folosea pe post de mincare, uite asa aparu lumea ce o vedem astazi.
Mai este un mit tot in America de Nord, la indieni, sau fosti indieni, care se aseamana destul de mult cu Adam si Eva, curios, mai ales avand in vedere distanta.Dar in mitul asta Blackfeet Indian Story, apare sarpele, apare zeul care face pe barbat, care il adoarme si din coasta sa face o femeie etc, povestea continua.
Alt mit din Africa, la fel trilogie de zei, se apuca unul din ei sa faca cerul, pamintul si alte alea, a cehmat si pe restul sa vada ce a facut el, aia au fost incintati, asa ca au spus hai sa mai facem si altceva, sa conduca cineva acest pamint, asa ca au facut un om dupa cum aratau ei, dupa asemanarea lor, si la pus sa conduca pamintul, e la fel asemanator cu ce se intampla si in biblie, ala face rele, zei vor sa distruga pamintul, dar cum i-a promis aluia nemurirea mai iarta si mai baga o tura bineinteles ii da si femeie, sa aiba si ala ce calari, scuze voiam sa zic sa aiba ce face, sa nu se plictiseasca, restul citesti tu din poveste daca esti curioasa. Mitu asta se numeste "Fang Creation Story"
Dar cum ti-a fost f lene sa cauti aceste povesti, nu cred ca le cauti acu, unde pui ca o sa trebuiasca sa mai si citesti unde pui ca is in engleza, nu stiu in romana daca gasesti, dar poti incerca.
Eu am gasit primul articol asta, din care a citat si Antireligion, prea le baga el frumos, de regula nu stau sa caut pe net, apoi sa dau raspunsuri celor pe aici, dar citind raspunsul lui antireligion, m-a facut curios sa stiu daca era de la el, adica daca intr-adevar are el astfel de cunostinte, sau le-a luat de la nea google acu proaspat Raspunsul, luate proaspat
"10 Variations of the Adam and Eve Creation Story in Different Cultures"
https://medium.com/......04b74eeb29
Da. sunt destule, mai ales acum cand toate lumile inventeaza cate ceva, sa para mari cunoscatori
Cu siguranță există, iar pe canalul de Youtube Mr Mythos poți găsi astfel de subiecte, daca te descurci cu limba engleză.
Da nu cred ca e mit, m ai e in cabala, adam si lilith dupa o cearta, lilith sa unit cu diavolul, dupa Dmz l-a vazut suparat pe Adam si o creato pe Eva, asta Lilith geloasa pe Eva o ademenito sa manance mere din copacul cunoasterii si asa Ia izgonit Dmz pe Adam si Eva
Da, există multe alte culturi care au mituri asemănătoare cu izgonirea din Eden a lui Adam și Evei.
Mitul creației Agikuyu din Kenya, în care Gikuyu și Mumbi sunt primii oameni creați de Ngai, zeul suprem. Ei trăiesc fericiți într-o grădină paradisiacă la poalele muntelui Kenya, până când fiicele lor se căsătoresc cu nouă bărbați străini și încep să se certe între ei. Ngai îi pedepsește pe toți cu foamete, boli și războaie1
Mitul Salinan din California, în care Vulturul Chel este creatorul primului om și a primei femei din lut și pene. Ei trăiesc în armonie cu animalele în grădina lui Vulturul Chel, până când Șacalul îi ispitește pe amândoi să mănânce fructe interzise. Vulturul Chel îi alungă din grădină și le trimite suferințe și moarte
Mitul Bukusu din Kenya, în care Mwambu este primul om creat de Were Khakaba, zeul suprem. El trăiește singur într-un loc numit Mumbo, până când zeul îi dă o soție numită Sela. Ei au mulți copii, dar unul dintre ei, Masaba, este rebel și necredincios. El își ucide tatăl și îl provoacă pe zeu la luptă. Zeul îl înfrânge pe Masaba și îl transformă în muntele Elgon
Acestea sunt doar câteva exemple de mituri similare cu cel al lui Adam și Evei. Ele arată că oamenii au inventat povești pentru a explica originea lor și a lumii, dar aceste povești nu sunt bazate pe fapte științifice, ci pe credințe și tradiții. Eu susțin că singura sursă validă de cunoaștere despre evoluția umană este știința, nu religia.