| AlexBazzy a întrebat:

Exista viata dupa moarte oare?

Uneori stau si ma intreb de ce ma zbat sa intru la o facultate, sa am un viitor cand stiu ca totul se va termina brusc sau lent (daca o sa fac cancer de exemplu). De ce ma zbat? de ce se zbate toata lumea daca totul are un sfarsit?

Vreau sa cred ca exista Dumnezeu dar nu pot, nu am niciun semn. Vreau sa cred ca exista viata dupa moarte chiar daca ma voi duce de partea cea rea.

Imi este frica sa-mi pierd existenta. Amintirile, emotiile si gandurile. De ce am mai fost facut atunci? Sa traiasca carnea parintilor mei prin mine si eu sa traiesc prin carnea copiilor mei? Absurd.

De fiecare data cand intampin o problema sunt anxios si ma intreb daca are rost sa fiu atata timp cat totul se va termina candva pentru mine. Atata timp cat o sa mor la un moment dat ce poate fi mai rau si bine de atat?
Daca as muri acum as fi fericit pentru ca stiu ca totul s-a terminat dar trist pentru ca stiu ca s-a dus si existenta mea.

Intelegeti voi ce vreau sa zic. Nu vreau opiniile voastre, vreau o alinare pentru problema mea.

Răspuns Câştigător
| Monocrom a răspuns:

Nu ştiu dacă există viaţă după moarte dar toate la rândul lor.winking Asta va afla fiecare la sfârşitul vieţii doar dacă va mai fi conştient.
Moartea ne face egali asta e adevărat dar cât timp eşti în viaţă de ce să nu te bucuri de ea? Până la urmă facultatea reprezintă un avantaj care mai târziu poate fi valorificat şi astfel calitatea vieţii va creşte.
De ce să te zbaţi? Gândeşte-te că trăieşti doar o dată, moartea e lungă. Poate nu vei mai avea şansa asta niciodată. Eu de exemplu mă bucur uneori şi de faptul că exist şi sunt sănătos.
Nu trebuie să priveşti moartea ca pe ceva negativ.E ceva obişnuit, face parte din ciclul Universului.Trebuie să te împaci cu ideea.Acceptă că trebuie să mori şi poţi învăţa din asta.Pun pariu că e foarte mişto să mori. Mereu m-am întrebat cum e.Nu-mi pot imagina aşa că aştept până atunci dar bucurându-mă de ceea ce îmi oferă viaţa.winking

Tot ceea ce vei face în viaţă va fi nesemnificativ dar e foarte important s-o faci pentru că nimeni altcineva n-o va face pentru tine.

14 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Dacă vrei alinări mergi la psiholog. Problema ta dacă ai această viziune asupra vieții. Numai tu poți să ți-o schimbi.

| anonimg a răspuns:

Uita-te prin postările mele. Vei găsi multe răspunsuri la întrebări.

| drutzix a răspuns:

Ai o criza nihilista? laughing
Eu m-am impacat cu ideea, cand o sa mor ma voi simtii cum m-am simtit si inainte sa ma nasc. Sper sa dezvoltam o medota prin care vom putea trai mult mai mult in viitorul apropiat.
Gandeste-te ca de multe ori nu conteaza destinatia ci calatoria.
Citeste poezia Ozymandias e foarte interesanta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alinare pentru pesimism si vaicareala?
Cauta-ti ceva de munca.

| Pinocchio a răspuns:

Nimeni nu s-a intors inca din moarte sa stim daca exista viata dupa moarte.
Stii, se spune ca drumul in sine este mai important nu telul unde vrei sa ajungi.
Calatoria in viata, asta trebuie sa o facem sa fie cat mai frumoasa.
Despre asta suna viata.

| BlackAndWhite1 a răspuns:

Daca nu exista decat viata pe care o stim acum e trist dar odata ce nu vom mai fi oricum nu vom sti. Personal cred ca e mai mult decat atat si gandul asta ar trebui sa teline pe tine. Speranta ca va urma ceva mai bun.

| ThePathWalker a răspuns:

Se vede ca Budddha a avut dreptate cand a spus ca dorinta produce suferinta happy. Raspuns la "de ce existam?" :daca doresti poti sa renunti oricand la tot si sa cazi in neexistenta, dar cei care nu o vor face isi vor transmite mentalitatea mai dreptate si vor cei ca ei vor continua sa existe pe cand cei ca tine vor fi din ce in ce mai putini. Banuiesc ca nu e clar- e greu de pus in sablonul limbajului. intreba-ma daca vrei sa mai incerc sa iti explic.

| abcabcabc a răspuns:

Crezi ca moartea este captatul drumului?
te inceputul unei calatorii uimitoare, una care depaseste limitele imaginatiei si a frumosului.
Bucura-te de viata, traieste si vei gasi rostul vietii.
Daca nu reusesti te rog sa discuti cu un preot

| abcabcabc a răspuns:

Crezi ca moartea este captatul drumului?
te inceputul unei calatorii uimitoare, una care depaseste limitele imaginatiei si a frumosului.
Bucura-te de viata, traieste si vei gasi rostul vietii.
Daca nu reusesti te rog sa discuti cu un preot. Cauta unul vesel, prietenos, rabdator si plin de iubire. Acel preot o sa-ti raspunda la majoritatea intrebarilor.
https://www.facebook.com/tanase.alexandru.5264
Te rog sa ma contactezi.

| drutzix a răspuns (pentru abcabcabc):

Dispari cu popi tai cu tot. Daca omul este depresiv ce o sa faca popa? O sa-i dea anafura pana cand nu mai are ganduri sinucigase?
Daca ai probleme mergi la psiholog nu la popa!

| UtilityHelper a răspuns:

Asta este rostul vietii! Gandeste-te asa: oare de ce exist? Sa ma las batut la fiecare problema pe care o intalnesc sau sa ma zbat, sa incerc sa fac ceva in viata asta-asa scurta si cruda cum e ea-Cu totii am fost lasati de Dumnezeu pe pamant cu un scop, si fiecare il va afla, fie mai devreme sau mai tarziu.Gandirea ta nu poate duce decat la lucruri rele, care nu isi au rostul.Incerca sa fii mai apropiat de parinti de prieteni si de cei dragi. Inteleg ca acum esti intr-un moment de cumpana si sper sa il depasesti cu bine! Viata merge inainte Bro, indiferent de ce se va intampla. Multumeste Celui de sus ca esti sanatos si ii ai pe cei dragi aproape, pentru ca altii si-ar da restul vietii pentru a mai putea fi macar o zi cu apropiatii sai, sau macar sa poata sa se ridice din pat sa vada lumea inainte sa moara.

| MrChange a răspuns:

Din moment ce nu vrei o parere, sau in genereal nu vrei sa asculti opiniile altora despre viata, pot sa spun ca o sa iti fie mai greu sa intelegi ceea ce as vrea sa transmit. Am sa incerc sa fiu la subiect, si sa iti ofer idei si perspective diferite. Nu iti spun ca ideile mele sunt bune, nici ca sunt rele, ramane la alegerea ta sa hotarasti ceea ce vrei sa crezi si ceea ce e benefic pentru tine. Ceva oameni incep sa se trezeasca si sa isi dea seama oarecum ca noi suntem doar niste roboti ai societatii. Totusi sunt doua feluri in care poti sa te trezesti. Unii recurg la tristete, din cauza informatiilor primite in alt mod sau interpretarea gresita a vietii pe baza lipsei de informatii, ceilalti recurg la fericire, si de obicei cei ce sunt fericiti au un nivel de intelegere si cunoastere mult mai ridicat, precizez ca asta nu depinde de "desteptaciune", depinde de cat de deschis esti la minte si de nivelul scepticismului. Iti spun lucrurile astea pentru ca trebuie sa te intelegi pe tine insuti. Fericirea nu o gasesti in exterior. Fericirea vine din interior, esti ceea ce gandesti. E normal sa fi depresiv. Probabil iti e frica sa devi depresiv, dar nu iti imaginezi ca deja esti in depresie in momentul de fata. Eu nu as putea sa iti recomand ceva si probabil nimeni nu ar fi capabil sa iti aline durerea, decat un psiholog. Cel putin asta e ceea ce e normal sa crezi. Totusi, am trecut prin aceeasi stare. Poti fi la pamant atat pe plan material cat si pe plan sentimental. Depresia din cauza fricii de moarte. Exact prin asta am trecut si eu la un moment dat al evolutiei mele. Probabil asta e problema multora. Ceea ce eu iti recomand, si tind sa cred ca sunt in masura din moment ce am fost la un pas sa nu mai exist din cauza acestei probleme, e sa te documentezi. Sa lasi orgoliul de sceptic de o parte. Desigur asta nu inseamna sa crezi tot, dar tine minte ca multe lucruri spirituale, si emoti au fost explicate stiintific. Ca sa treci de starea asta, trebuie sa iti deschizi mintea, trebuie sa te cunosti pe tine insuti. Partea interesanta e ca ceea ce crezi poate fi real sau nu, insa in functie de ceea ce crezi te poti distruge sau poti progresa. Incearca sa lasi de o parte ceea ce tu crezi, sau ceea ce tu ai inteles ca e viata. Citeste, uita-te la videoclipuri pe youtube. Cauta mult, citeste zeci de teorii contradictorii despre orice subiect. Si la un final gandeste ce poate fi mai benefic si mai real. Te poti dezvolta pe orice plan, doar documentandu-te. Iti pun cateva intrebari la care as prefera sa iti raspunzi tie prima oara, si apoi daca vrei imi poti raspunde si mie. Ce inseamna viata in sine, si de ce nu s-ar omora toti oamenii in momentul nasterii din moment ce viata e de rahat? Ce te face mai fericit, lucrurile materiale sau cele spirituale si sentimentale? Ce inseamna sa fi fericit? Crezi in ceva ce nu poti vedea sau simti? Sigur daca raspunsurile tale vor fi cat mai scurte, te sfatuiesc din nou sa inveti sa te documentezi, pe mai multe planuri. Si inca ceva, daca iti imaginezi ca Dumnezeu e acel mos cu barba care te pedepseste si te arunca in iad sau in rai...te sfatuiesc sa te gandesti la asta si sa te documentezi. Si in caz ca tu crezi ca nu exista nimic dupa moarte, vreau sa iti spun ceva care o sa te puna intr-o mare dilema daca intelegi profunzimea. O luam rational daca vrei, sau oricum. Dupa perceptia ta, dupa ce mori nu mai esti constient, totul e negru, nu mai exista nimic, corect? Asa ca nu mai poti avea nici un tip de gandire si nu mai poti dezvolta nici o emotie. Asadar nu ai mai avea regrete sau sentimente. Te stresezi toata viata si te simti prost gandindu-te ca vei avea regrete si iti va parea rau. Dar cand iti va mai parea rau? Ideea e ca te stresezi de ceva inexistent. Cum spui ca vei avea regrete daca tu crezi ca nu mai exista viata dupa moarte? In acele 2 secunde pana in moarte? Si daca vei muri inconstient? Daca nu exista viata dupa moarte ar trebui sa faci tot ceea ce iti doresti si sa incerci, in loc sa traiesti cu un gol in inima si cu un regret ca desi nu faci nimic nu ai timp sa faci totul, ar trebui macar sa incerci sa realizezi ceva pentru satisfactia lumeasca. Nu conteaza cand mori, conteaza cum mori, poti interpreta asta. Daca de asemenea iti e frica ca exista viata dupa si vei avea regrete, ar trebui sa fi capabil sa iti dai seama ca daca ar exista, ai avea cu totul alta perceptie, iar gandurile si emotiile tele vor fi la un nivel mai superior decat cel lumesc si ti se vor parea ilogice regretele. Simplu fapt pentru care trebuie sa te zbati, e pentru propria fericire de moment. De ce sa fi trist, cand poti fi fericit. Nu te mai gandi la moarte, daca nu intelegi fenomenul si daca nu esti documentat destul. Te sfatuiesc totusi sa consulti mai multi psihologi daca ai ocazia, eu personal nu am avut nevoie, mi-am dat seama la timp cand sa ma opresc si sa ma schimb. De ce sa nu incerci totul daca ai sansa sa traiesi? De ce sa nu fi fericit daca ai sansa sa faci asta? Nu iti spun nici ca exista viata dupa moarte nici ca nu exista, ramane la alegerea ta sa decizi, cand vei fi destul de documentat si vei intalni oameni cu mai multe perceptii, de asemenea iti mai spun un ultim lucru. Chiar daca oamenii incearca sa te schimbe nu lua in seama, doar anaizeaza modul lor de gandire, spun asta pentru ca imi dau seama cat de plictisit esti de oamenii care incearca sa iti spuna ca ceea ce tu gandesti este gresit. Tine minte ca nimic nu este gresit, totul este doar diferit, modul tau de gandire e diferit nu e gresit. Daca vrei sa iti opresti existenta o poti face, daca nu vrei... Just CHANGE.

| dragos120 a răspuns:

Viata nu, insa informatia din corpul tau se va disipa in mediu si inapoi in univers, pentru ca nu se pierde.

Gandeste-te asa, timp de 14 mld. de ani erai o adunatura de atomi imprastiati, la un moment dat s-au adunat si in 9 luni ai aparut tu, dupa scurt timp ai dobandit si constiinta. Si vei mai sta in starea asta cateva zeci de ani. N-ai cum sa fii trist, esti norocos.

| AlexBazzy explică:

Apropo, credeti ca sufletul se afla in inima? Din moment ce inima nu prezinta niciun tip de cancer?