Da blondissima, ai tras capacul de pe un nonsens. Ceea ce face ca intrebarea ta, desi imposibila, sa fie posibila. Vad ca o dai cu matematica. Atunci, daca orice include o multime infinita, inclusiv nimicul, aplicand pe caz concluzia, ar rezulta ca "nimic este posibil". Daca N este posibil, inseamna ca N nu este imposibil.
@blondissima, nonsens-ul nu poate capata sens. Degeaba o iei matematic ca doar te incurci. In "orice" nu poti introduce si "nimicul" pentru ca "nimicul" lipseste, in "orice" se introduce doar existentul. Existentul insemna informatie, "nimicul" inseamna lipsa ei.
Singura diferenta se naste in sufletul nostru si nu este altceva decit puterea cu care cautam posibilul sau cu cita putere respingem imposibilul.
Sunt false din acelaşi motiv şi în acelaşi fel.
"Orice" şi "nimic" prezintă ceva complex, ceva ce nu poate fi cuprins şi înţeles pe deplin din cauza lipsei de informaţie. Iar informaţia este un paradox, deci nu există nici un "nimic" introdus în "orice", având în vedere că nu avem cunoştinţă de acest "nimic".
Ce reprezintă el, cum este caracterizat, ce cuprinde. Noi îl luăm ca lipsa a ceva, sau opusul a ceva, dar asta doar din lipsă de informaţie.
Orice, nimic, tot, toate, infinit, imposibil, posibil ş.a.m.d sunt cuvinte care nu ar trebui folosite deoarece deţin un înţeles complex, un înţeles care este peste puterea noastră de a percepe.
@Chris,din primul raspuns am crezut ca esti aproape. Acum sa explic, cele doua fraze nu sunt la fel si nici nu inseamna acelasi lucru. Prima fraza o anuleaza pe a doua si invers.
Daca orice este posibil, atunci ceva poate fi imposibil. Orice cuprinde si un lucru imposibil si prin urmare a doua fraza, nimic nu este imposibil e falsa.
@Chris, si nimic face parte din orice, la fel cum 0 este cuprins intre -infinit si +infinit. Si daca nimicul nu este posibil, ce este? Imposibil?
@HepHap, si eu ce-am spus?
"Daca N este posibil, inseamna ca N nu este imposibil"
Daca orice este posibil atunci si N poate fi imposibil. Da sau nu?
O sa scot nimicul din ''ecuatie'' cu toate ca nu se schimba deloc. Daca orice este posibil atunci si imposibilul este posibil, adica ceva este imposibil nu orice este posibil.
Da. "Orice e posibil." apare cand nu trebuie, iar "Nimic nu este imposibil." niciodata.
@blondissima, atunci cand tintesti un ideal si esti pe punctul de a-l atinge, iti spui ca nimic nu te poate dobori. Atunci apare "Orice e posibil." Insa, daca esti jos ( si nu numai ), incercand sa te ridici, iti spui "Nimic nu este imposibil." ( si totusi...) Ma rog, am generalizat pana la absurd ideea, in scopul de a ma face inteles.
@blondissima, conform rationamentului tau, si nimic-ul e posibil, fiind "orice". Mie mi se pare eronat, e mai mult un joc de cuvinte.
Din punct de vedere al sintaxei nu este diferenta, ci un fel de sinonim intre locutiuni adverbiale. Acum difera circumstantele in care le poti folosi. Daca cineva este convins ca exista o situatie imposibila, atunci ii vei spune ca "nimic nu este imposibil" ca sa fi pe lungimea de unda respectiva si sa intaresti cat mai concret ideea.
Blondissima ce ai facut tu a fost sa deschizi un paradox. Iti place sa te joci cu conceptele?
Buna!
E ca la matematica cand am invatat prima oara in clasa I diferenta dintre minus si plus si faptul ca "+"plus"+"="+" si "-"minus"-"="+" deci doar din punct de vedere vizual exista o diferenta, insa ca sens inseamna acelasi lucru.
La revedere!
Sunt doua fraze care au aceeasi idee de baza si fiecare se formeaza in opozitie cu cealalta. De ex:orice-nimic; este-nu este; posibil-imposibil.