Cred ca e vorba mai degraba de pattern-uri.
Neindemanrea se poate datora concentrarii pe alte activitati, ganduri la alte probleme. Cand nu te concentrezi, e posibil sa uiti cate ceva, sa sari vreo etapa din procesul pe care il faci, sa faci lucrurile automat si sa nu-ti amintesti constient ceea ce ai facut.
Nu! Sunt centri nervoși pe creier care răspund de diverse chestii! Depinde la ce " uitare " te referi ca sunt mai multe categorii de " memorie " în creier! Memoria imediata *( chestii cu vechime de zile, săptămâni sau maxim luni ) și long term memory *( memoria lunga ) care duce pana în copilărie)!
Persoane cu responsabilități mari și stres la munca *( medici, piloti, controlori de trafic aerian... ) pot avea asemenea probleme de la burnout!
Neindemanarea este rezultatul lipsei de experienta. nu cred ca are legatura cu uitarea.
Nu stiu daca exista cercetari pe tema asta. Deci s-ar putea sa nu existe un raspuns la intrebarea ta.
Neindeminarea este de fapt lipsa unor capabilitati, a unor conectii, sau nu lipsa, mai bine spus esti mai slab dotat acolo la capitolul respectiv.
Sa fii uituc, este iar la fel o dotare mai precare a acelui compartiment care se ocupa cu stocarea de informamtii si unde sunt stocate, daca is asa aruncate care incotro, atunci se uita, nu ca n-ar fi acolo, dar nu le mai gasesti, si apoi creierul spune las-o balta.
Este vorba de organizare, dar ambele tin de cum isi tu din fabrica, cum ai fost fabricata decat sa tina de factori externi.
Nu stiu daca exista vreo legatura directa, atun cand o persoana are mai multe sectoare slab dotate, aia arata ca ceva s-a intamplat in procesul de fabricatie si uite asa a iesit o piesa slaba. Eu asa vad si cred ca stau lucrurile astea.