Soldatii erau obligati sa se tunda in primul razboi mondial pentru a nu lua paraziti iar cand s-au intors acasa au fost priviti ca niste eroi si de aceea baietii au vrut sa semene cu ei(sa aiba par scurt)
sau mai era inainte cu 1500 de ani un imparat roman ce a impus barbatilor parul scurt- cica era considerat un simbol al civilizatiei
Pai prietene, daca vrei exact sa stii cand s-a tuns barbatul in cap pentru prima data...
Cred ca cand lucrau la piramide sau in desert ca doar nu stai parul lung la 40 de grade nu? sigur nu stiu
Poate erau racolati de alti barbati si violati, asa ca, salacii de ei, au vazut ca nu-i bine si decat sa spuna ca nu-i bine treaba cu violul, s-au tuns, sa stie violatorii ca sunt din aceeasi gasca.
Madelino, cand duci lipsa... orice gaura e buna, deci nu cred ca din punct de vedere estetic se tundeau. am inteles duma oricum, pupici :*:*
Asta pare cea mai plauzibila, mai ales ca pe atunci violarile erau in floare.
Nu exista un moment cheie, era o chestie care tinea mai mult de preferinte si clasa sociala din care faceai parte. Daca cineva era nascut in scocietatea inalta, isi putea lasa parul lung pentru ca nu il incurca cu nimic, dar daca era vorba de un fermier nu ajuta prea mult sa aiba parul lung cand cosea pe camp sau mulgea vacile.
Oricum barbatii au inceput sa isi tunda mai mult parul in timpul razboaielor, deoarece mai mult ii incurca. De atunci, banuiesc ca l-au pastrat scurt pentru ca este mai comod.
Judecand dupa unele raspunsuri suntem o natie de joasa speta sociala, de fermieri, soldati si oameni comozi. Sau n-a observat nimeni ca prin romanica majoritatea baietilor au parul scurt? Ma rog parca in ultimii ani ne-am mai trezit. Asa de dragul modei. Dar cam putin.
Da, cand si-au dat seama ca le sta ca naiba cu parul lung.
Momentul cheie în istorie în care bărbații au decis să-și taie părul a fost când s-au inventat primele unelte ascuțite.
Bărbații erau cam sătui de plete și în sfârșit au găsit o metodă să scape de ele.
Cred ca atunci cand au inceput primele razboaie sau ma rog, lupte. stii ca inainte erau pe grupuri, se intalneau doua clanuri de astea si se casapeau intre ei.
altfel nu vad o lupta desfasurandu-se, tu ai vazut vreodata doua femei batandu-se? se scuipa, se injura si se zgarie in timp ce se trag de par.
pai astea fiind spuse, e logic ca isi taie parul de cand lumea si pamantul.