| T0T a întrebat:

Există vreun motiv pentru care majoritatea cutremurelor se produc noaptea?

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Nu cred ca se intampla doar noaptea, cred doar ca atunci sunt cel mai usor de remarcat de cei mai multi oameni.

Eu imi amintesc cel putin trei, patru pe care le-am simtit in timpul zilei. Unul cand eram mica la vreo opt, noua ani, unul intr-o zi de Paste sau ceva de genul. Imi amintesc ca stateam cu familia la masa si au inceput sa se cutremure toate langa noi, maica-mea s-a oprit cu platoul cu mancare in pragul usii, iar taica-miu ne-a spus sa ne dam de langa biblioteca sa nu cada pe noi. Altul in care maica-mea s-a panicat, iar taica-miu isi facea baie si imi amintesc ca l-a intrebat daca a simtit cutremurul si el i-a raspuns linistit ca da, dar nu avea de gand sa isi intrerupa baia pentru ca daca ar fi cazut blocul ar fi cazut cu el in cada sau nu. Iar altul pe la 12 ziua cand m-a trezit din somn.

Daca stau mai bine sa ma gandesc, personal cred ca am simtit mai multe cutremure ziua decat noaptea. Nu mi amintesc decat de vreo doua sau trei care sa fi avut loc noaptea, in afara de astea ultimele doua pe care nu le-am simtit.

| OoBunnyoO a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Mersi frumos pentru aprecieri.

| OoBunnyoO a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Tare m-am abtinut sa nu le numesc "oscaruri". Banuiesc ca am esuat. laughing

| T0T explică (pentru OoBunnyoO):

Bunny! Cu plăcere!

37 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Probabil noaptea este o activitate mai intensa a tensiunii din placile tectonice.

| T0T explică (pentru Drimmero):

Dacă e așa, de ce? Cu ce ar influența momentul zilei acea activitate?

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Dracu stie, si eu am simtit cutremurele doar noaptea,, doar pe unul l-am prins in plina zi prin 2000 si ceva...

| T0T explică (pentru Drimmero):

Eu nu mai țin minte, eram mic.

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

Si eu eram mic,, dar nu mai stiu exact anul ca ti-l ziceam

| relian a răspuns (pentru Drimmero):

Ziua a fost un cutremur f mare in anul 1990, cred ca vara, ziua amiaza mare.

| Drimmero a răspuns (pentru relian):

Spaga lui

| Mayhem666 a răspuns:

Exact acelasi lucru ma intrebam si eu laughing

| Nemessys a răspuns:

Nu, nu este. Cutremurele sunt random, nu putem prezice cand o sa fie cutremure. Stiu ca ti se pare foarte ciudat insa, nu are legatura cu asta.

| vocea a răspuns:

Nu nu are nici o legatura, dar atunci se inimeresc cele mai multe.

| T0T explică (pentru vocea):

Seismologists at the Bhabha Atomic Research Centre have found that the earthquake counts go up steadily when the moon comes closer to the Earth (perigee) and also when it is Full Moon." They also indicate that earthquakes happen more frequently at night. The counts are lowest in the afternoon and rise until midnight.

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Absolut niciunul. Se pot produce la orice ora, si ziua si noaptea.
In 1990 a fost un cutremur destul de puternic in jurul pranzului.

| T0T explică (pentru andreia67):

Se poate produce la orice oră însă procentele favorizează anumite momente ale zilei destul de mult.

Răspuns utilizator avertizat
| Iunix a răspuns:

La asta mă gândeam și eu... Bănuiesc că nu, au fost cutremure și în timpul zilei.

| T0T explică (pentru Iunix):

Da, dar mult mai rare. Mi se pare prea mare coincidența iar toate cutremurele simțibile pe care le-am trăit eu au avut loc noaptea.

| Niklauss a răspuns:

Sunt o gramada de cutremere care se produc si in timpul zilei, nu sunt doar de noapte.

Si nu imi place poza ta, il face urat pe Sasuke : )

| T0T explică (pentru Niklauss):

Ăla e Ratsuke iar răspunsul anterior îți este adresat și ție. Numărul cutremurelor care au loc noaptea e mult mai mare ca cel care au loc ziua.

| Niklauss a răspuns (pentru T0T):

Simpla coincidenta, cat de mare poate sa fie si diferenta?
Totusi prefer pe Sasuke normal happy

| T0T explică (pentru Niklauss):

Cum am spus, nu am simțit în viața mea un cutremur ziua, aici vorbesc din propria experiență. De asemenea cutremurele mari din România, că mă rezum la ceea ce știu, cam toate s-au declanșat noaptea. Eu nu sunt genul care crede prea mult în coincidențe, mai ales dacă acestea persistă.

Răspuns utilizator avertizat
| Bandit288 a răspuns:

Asa trebuie, se intampla fara sa stii.
Dumnezeu ne ia pe nepregatite, face ce vrea big grin

| AndreiFTW1 a răspuns:

Cutremurele sunt o fiinta nemaibaut de desteapta, ele se produc noaptea datorita lunei care atrage magma din interiorul pamantului provocand seismele.Sau mai simplu: Cutremurele se produc noaptea pentru. ca oamenii dorm si vor sa ii omoare mai usor deoarece nu au timp sa se duca afara pentru. ca dorm. happy

| AndreiFTW1 a răspuns (pentru AndreiFTW1):

Scuze de greseli dar nah...Autocorectorul laughing)

| NomNom a răspuns:

Eu am un motiv imaginar, adica nu cred ca de asta sunt foarte multe noaptea
Pai acel,, pamant viu" parca ar vrea sa ne omoare sau ceva de genul, adica daca stai noaptea in pat si dormi si vine cutremurul poti sa patesti ceva, sa cada tavanul, orice altceva

Alea de zi sunt mai rare fiindca (creed) oamnenii sunt mai activi si nu le pica dulapu-n cap, becul sau orice altceva, si daca ar veni cutremurul ei ar vedea ca se misca lucrurile si ar fugi undeva sigur
asta e parerea mea, sper ca te-am ajutat