| deyna23 a întrebat:

Explicati va rog sensul expresiei "Nu toata nuca are miez bun" un cateva enunturi.Ms.DAU fundita!happy

Răspuns Câştigător
| VORTEX a răspuns:

Nu tot omul este bun la suflet sau este o persoana de treaba, chiar daca e prietenoasa si pare pasnica. uneori aparentele inseala.

9 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Nu orice om frumos are si-un suflet frumos.

| ema69 a răspuns:

Eu inteleg aceasta expresie in mai multe feluri:1-exista persoane care par bine mersi pe dinafara, desi sufera de boli groaznice; 2-fatarnicia-de fata te pupa, dar de fapt in interiorul lui zace rautate si invidie.

| hatze a răspuns:

Nici un om nu e perfect!

| dandelion a răspuns:

Nu toți oamenii sînt aceeasi. Unul poate fi linistit din fire, altul violent sau bătăus. La fel si cu interiorul nostru. Unul poate fi un pacifist, sufletist, iar altul poate fi răzbunător sau poate să aibă gînduri rele. Toate astea se cultivă în familie, cu prietenii, în stradă. Uneori chiar nici nu îți poți da seama sub ce mască se ascunde o ființă. Ceea ce avem noi înăuntru în realitate, vom sti numai noi si Dumnezeu.

| Maariiaa a răspuns:

Bună,

Toți elevii ne cunfruntăm cu explicarea expresiilor. Așa eram și eu când eram mai mică,dar acum mi-am luat două cărți cu foarte multe expresii și am rezolvat.
Explicația expresiei este.
Nici un om nu este bun la suflet și de treabă,precum ar fi un om perfect. Orice om are defecte mari sau mici,dar ne depărtează mult de cuvântul perfecțiune. Aparențele înșeală întotdeauna.
Nu cred că este o explicație prea bună, dar după câte am știut și eu, sper că te-am ajutat și ți-a fost de folos.

Numai bine!

| dodo1mik a răspuns:

Expresia "Nu toata nuca are miez bun" prezinta, dupa parerea mea, oamenii din ziua de astazi, cei asa numiti : oamenii cu doua fete.
{eu m-am gandit ca: "toata nuca" ar putea insemna populatia ce desi arata foarte bine cu siguranta in interior pot fi foarte "stricate".; de exemplu gandeste-te ca ai un sac plin cu nuci si daca le vei curata pe toate te asigur ca minimum un sfert pot fi stricate.Cam asa este si cu populatia...}
Eu acum ti-am spus parerea mea daca vrei poti sa dezvolti putin ideea big grin.

| larybesk a răspuns:

Cred ca se refera la faza ca nimeni nu este perfect

| Iulia_6965 a răspuns:

Pai nu toata lumea e buna funda?

| Mara_6524 a răspuns:

Prin expresia "Nu toata nuca are miez bun " inţelegem că nu toţi oamenii sunt la fel. Unii sunt buni, la fel ca miezul gustos, iar alţi iţi lasă un gust amar precum miezul stricat. Funda?batting eyelashes

Întrebări similare