anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

"Exprimat mai concret, dacă omul este ultima "achiziţie" a evoluţiei, ultima sa verigă şi deci forma cea mai perfecţionată la care a ajuns, atunci, luând numai un exemplu din multele existente, cum se explică "evoluţia" unei olfacţii aşa de slabe la om în raport cu cea a câinelui? Dar capacitatea unor peşti de a sesiza câmpurile electrice ale altor fiinţe, dar rezistenta la infecţii a consumatorilor de cadavre când omul este aşa de firav apărat? Dar deprinderi ale unor fiinţe care vin pe lume cu o ştiinţă neînvăţată de a fabrica miere, cuib, de a realiza chiar mutaţii genetice "la dorinţă", în timp ce omul trebuie să înveţe aproape totul pentru a trăi? Multe din posibilităţile noastre biologice par "involuate", dacă luăm ca bază de plecare reprezentarea lor la alte fiinţe ce ne preced evolutiv. Nici vederea, nici auzul, nici digestia, nici imunitatea nu ating performanţele întâlnite la alte niveluri biologice." Corect?

6 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Conceptul de "cel mai evoluat" e lipsit de sens din moment ce fiecare organism este adaptat la mediul in care traieste.

| anonim_4396 explică (pentru Inferno):

"Conceptul de "cel mai evoluat" e lipsit de sens din moment ce fiecare organism este adaptat la mediul in care traieste." - dar si vaca traieste in acelasi mediu cu omul DAR da lapte mai mult decat femeia. Si cainele traieste in acelasi mediu cu omul DAR sfasie mai bine carnea cu caninii care sunt mai dezvoltati decat la om. happy

| SG1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu o sa ma reped la premise, si o sa-ti raspund direct la ineptiile astea:
1. Ca sa intelegi de ce chestia cu vaca e o tampenie o sa fac o analogie:
Sunt doua femei, ambele de aceeasi rasa, au aceeasi varsta si au ramas gravide in acelasi timp. Singura diferenta fizica majora intre ele e greutatea, una are 60 de kg, iar alta 72 de kg si asta inainte de sarcina. Acum zi-mi care da mai mult lapte si de ce?
Raspunsul e simplu, cel mai mult lapte ala da cea mai grasa pentru ca are un metabolism mai difetit decat cea slaba. No cam asa e si cu vaca si femeia.
Iar in ce priveste dentitia cainiilor, poate nu stia dar asta e adaptata la tipul de hrana consumata, iar caini sunt carnivori, iar noi omnivori, de aici reiese?

| anonim_4396 explică (pentru SG1995):

Era vorba in principal ca traiesc in acelasi mediu si nu ca consuma hrana diferita sau care da lapte mai mult. Chestia cu laptele si sfasiatu am zis-o asa in gluma si in mod provocator. laughing

| WaterDrop a răspuns:

Tot ce ai insirat tu, sunt simple codari ale adn`ului, diferenta fiind ca ele se nasc astfel, pe cand noi trebuie sa-l modificam.Dar sa stii ca exista oameni care au toate acele extra-abilitati.Iar cei care nu le au, le pot dobandi prin diferite tehnici si antrenamente.

| anonim_4396 explică (pentru WaterDrop):

"Tot ce ai insirat tu, sunt simple codari ale adn`ului, diferenta fiind ca ele se nasc astfel, pe cand noi trebuie sa-l modificam.Dar sa stii ca exista oameni care au toate acele extra-abilitati.Iar cei care nu le au, le pot dobandi prin diferite tehnici si antrenamente." - ce am insirat e un citat al cuiva luat de pe net. Intr-adevar nu are o relevanta contra teoriei evolutiei pentru ca ea "nu spune ca omul a evoluat din vietuitoarele enumerate ci din stramosi comuni cu ele iar fiecare ramura evolutiva s-a adaptat in functie de aspectele mostenite pe care le-a dezvoltat pentru a supravietui. Iar stramosul comun a disparut ca specie." Deci citatul din intrebare nu este un argument corect contra teoriei evolutioniste. Argumentul corect contra teoriei evolutioniste este ca in cadrul ei creatorul comun este confundat cu stramosul comun. Cat despre adaptare, aceasta are loc fara modificarea caracterelor de baza din cadrul unui gen. Organismele au fost create complet din pamant. Deci a fost creata mai intai gaina din pamant si apoi gaina a ouat si a aparut si oul. Daca ar fi aparut oul nu ar fi putut apare fecundarea intre doua oua de sexe diferite sau prin inoculare de parte masculina prin coaja oului de parte femeiasca. Am dat doar o exemplificare cu oul si gaina. Adaptarea nu produce un al treilea picior la om si nici ochi la bacterii. Cat despre selectia naturala, aceasta nu are nici o sustinere la teoria evolutionista. Un organism care nu se adapteaza suficient de bine la mediu moare. Selectia naturala nu produce nimic nou si nu determina eliminarea unor elemente caracteristice genului. De exemplu selectia naturala nu cauzeaza pierderea unui picior la om pentru a-i creste singurul picior ramas mai mare si cu mai mult de cinci degete. Selectia naturala elimina pe cei care se adapteaza insuficient dar oamenilor care supravietuiesc si se adapteaza suficient de bine nu le creste un al treilea picior. Vacile fara coarne sunt mai neechipate dar tot vaci sunt si lipsa coarnelor nu este ceva care ar ingreuna adaptarea si supravietuirea. Nu exista vaci cu trei coarne sau mai echipate cu inca un al treilea corn. Oile cu picioare scurte tot patru picioare au si tot oi sunt. Bacteriilor care se adapteaza la antibiotice si dezvolta rezistenta la antibiotice nu le creste un piciorus si tot bacterii din cadrul aceluiasi genotip raman si se incadreaza in aceeasi clasificare aspectuala ca genotip observabil la microscop. De exemplu o bacterie de tip Acinetobacter Baumannii care dezvolta rezistenta la un anumit antibiotic tot Acinetobacter Baumannii ramane. happy

Întrebări similare