Repetitia e cheia succesului.
Când am incercat prima data sa merg pe bicicleta am cazut. Inainte sa ma urc a doua oara pe ea am verificat daca inteleg modul de functionare: Trebuie sa pedalez pentru a mentine rotile in miscare, sa potrivesc ghidonul pentru a imi regla centrul de greutate, etc.
M-am urcat si a doua oara... am cazut iar. In momentul acela eram sigur ca nu voi invata niciodata sa merg pe bicicleta. Cum as putea? Din moment ce stiu perfect tot ce trebuie sa fac, din moment ce mi-am corectat toate greselile si cu toate astea tot nu reusesc, ce s-ar mai putea schimba? Cum as putea sa invat?
Si cu toate astea, pe la a 6-ea incercare am constatat, spre surprinderea mea, ca pot sa merg pe bicicleta. Nici eu nu intelegeam de ce acum imi iese. Din punctul meu de vedere nu faceam nimic diferit comparativ cu incercarile anterioare. Pur si simplu se schimbase ceva. Pe semne ca o parte din creier a cartografiat toate acele detalii, miscari si erori inaccesibile unei analize constiente, pe care le-a corijat in mod subtil.
Repetitio mater studiorum est.
Dar despre frica? Se poate corija in mpd subtil de catre creier? Vreau sa scap de ele. Si le-am infruntat de 29 de ori in 5 zile si nimic. Si e musai sa scap.
Astazi de inca de 3 ori. Nu simt ca s-a schimbat n-are lucru. Ai in mare, mintea si informatiile pe care le detin sunt la fel.
Dar ceva s-a schimbat. Nu stiu. Acum de la nota 9.5 a scazut la 9.0 sa zicem. Ca grad de dificultate. Dar eu vreau sa cobor la 3...
Si sunt la nivel cu altii care nu incearca nimic niciodata. Stii ce misto e? Sa fie mereu ca si prima data? Ca si cum nu ai facut absolut nimic? Si e vorba de temerile tale de o viata. Cand cei mai multi, nu o fac macar o data. Dar apoi de 33 de ori in 5 zile...
Tu nu poti scapa de frica doar ca asa ai tu chef Tu te referi la "creier" in mod haotic... creierul nu are capacitatea de a schimba la intamplare niste conexiuni si proceduri de functionare. Nici nu are importanta ce se intampla in creier, ci important este ca in mintea ta sa se schimbe niste idei si conceptii (neclare dar in general false). Totul ține de comportamentul instinctual de supravietuire iar tu inca nu esti sigur "de ceea" sau "de cine" ce iti poate face rau. Mai pe scurt :
-sa scapi de frica de animale, fie si salbatice, trebuie sa inveti notiuni despre teritoriu, hrana si reproducere (partea fizica) si "notiuni stari" ale mintii (pe care nu le poti invata din carti despre calm, spaima - partea psihologica ); si pe care neaparat trebuie sa le combini ca sa ajungi sa te intelegi cu ele, doar nestiind ca exista posibilitatea de intelegere, unica ta alegere inconstienta (instinctuala) este sa fugi tot timpul. (un lup sau un urs care nu este peritoriul lui nu te va ataca oricat de speriat si flamand ar fi, asa ca nu are rost sa fugi - pierzandu-ti calmul si fugind risti enorm sa devii victima! Intalnirea cu animalele violente presupune un intreg "ritual" daca vrei sa te imprietenesti cu ele trebuie sa te comporti intr-un anumit fel, daca vrei ca ele sa plece te comporti altfel.)
- la frica de inaltime, zbor- aici trebuie sa inveti manualul de fizica (partea psihologica- daca se poate spune asa la: teorie), sa inveti aparatura pana ii intelegi complet functionamentul (partea fizica) abia asa ajungi sa fi constient cat de bine (sau cat de prost) pot fi controlate unele "efecte" naturale. Este o diferenta in a sari cu parasuta ca asa au facut si altii, si in a sarii cu parasuta dupa ce stii cum functioneaza cat si pe ce principii se bazeaza - care sunt extremele. In primul caz o persoana vrea sa ajunga cat mai repede pe pamant, iar in al doilea caz persoana vrea sa stea cat mai mult n aer
Sunt de acord cu tine. Problema este ca NU POT INTELEGE MECANISMUL PUR SI SIMPLU. Am teoretizat si scris. ENORM. Si am mai trecut si astazi prin aceeasi mozerie de inca 3x si sunt exact la fel.
Teoretic vorbind, consider ca stiu prea bine despre ce e vorba. Ego, stima de sine, de aici poti dezvolta tu. Dar nu m-a adus nicaieri asta... Si stiu prea LOGIC, faptul ca e ilogic. Dar la ce bun?
Si daca nici cu expunerea la situatie nu merge, atunci cum?
Deci, nu doar ca am incercat sa inteleg. Am si facut de zeci de ori lucrul ala, si m-am expus in situatiile care imi creeau stres.
Cand altii (majoritatea), NU il fac O SINGURA DATA.
Mersi dude. mi-am schimbat putin mintea si acum parca incep sa se limpezeasca lucrurile. Dupa ce am inceput sa vad mai logic. Am facut si niste tabele(ecuatii chiar daca iti vine sa crezi Aparent, inca exista frica de pericol, doar ca tu te minti ca nu exista de aici si confuziile. Oricum, inca nu ma simt pe deplin refacut mental, dar logica s-a dovedit a fi un instrument veritabil in mintea si viata mea.
Ar trebui sa se faca la scoala niste ore pentru intelegerra mintii, mecanismelor psihologice si sociale (nu bullshituri ed. Civica, psihologie consiliere) sau nlp ca nu duc nicaieri asta..am ajuns sa cred si ca exista un mindhack pentru. Orice la nibel mental. Dar cine sa gaseasca cheita sau portita de scapare?
Raspunsul tau s-a dovedit veritabil dar pana nu gasesti logica nu ajuta. Si nu e asa usor de inteles mecanismul. E suficient sa te uiti la toti oamenii planetei. Nimeni nu il intelegrintelege. Doar foarte putini.
Si cine vrea sa se scoata spunand "renunta la ego, eu" sa se stearga la fund cu ce zice acolo pentru. Ca egoul fave parte din fiinta ta, di felul tau de primata de a fi. Pana si animalele au ego. Pana si leii vor sa dovedewsca ce mari si tari sunt.
In plus identitatea este strans legata si fizionomia noastra, cum sustin budiistii, daca renunti la ea, nu devii happy. Devii un monstru in mintea mea. Devii INUMAN. Ti se da reset de tot la umanitate... Gandeste-trle ca fara identitate nu vei mai avea aceleasi preocupari si vise ca acum. De fapt. Nu vei mai avea de loc!
Sex, bani, familie, prietenie, orice?! La ce bun dude? In mintea iluminatului. Pt tine toare astea vor fi la fel ca o zi de scoala/ munca.
Acelasi ca.cat. nu vei mai avea placere in avsolut ninic.
Gandeste te ca fara identitate practic ti-ar fi un ca stai intr-un imperiu, sau canal!
Pe bune! Fara mecanisme de aparare in care faci pe a interesantul dar plangi dupa.imperiu. si oameni de astia exista. Paraleli cu orice urma de umanitate. Psihopatul (ca iluminatul si el la nivel afectiv), macar mai cauta ceva bani sex orice. Dar un buddha nici atata. Viata si noartea sunt acelasi lucru. E infiorator, si real!
Gandeste-te ca nu a mai ramas nimic intr-un om de ala. Practic a renuntat de tot la "lupta" cu viata. Si prefera sa traiasca "in prezent" sub poduri.
E exact ca si cu iisus. Mesaje frumoase la suprafata. Dar diatructive in principiu.
Asa si aici. Numai ca indienii au venit peste buddha si au creat tot bullahitul pe care il stii despre meditatie buddha.
Buddha a fost mereu un negativist. Mereu a negat. Filozofia lui se bazeaza doar pe negatie, negativ. Ju tu compasiune, iubire, intelegere (nu exista asa ceva intr-un buddha).
A sustinut nimicul. Fii un nimic. Fii unul cu existenta. Si prietenia si dusmania sunt inutile in ochii lui. Nu exista util, nu exista nici macar inutil. Deoarece provin ambele din minte.
Si acest lucru este. Pur si simplu MONSTRUOS. (in mintea mea)
Se dizolva tot din tine. Ce credeai ca ai fost sau esti. Se va prabusi! Nu va ramane decat o leguma.
Asta dava e in fata unui ley nu apare instinctul in el de a fugi de a se speria, el se pupa cu leul daca ma intelegi. Deoarece nu exista "cineva" care sa se sperie deoarece egoul e starpit. El ca om, persoana nu mai exista. Nu exista decat constienta. Fara substanta, umanitate
Interesantă continuarea ta ---- așa după o vreme. Ar fi interesant sa îți văd tabelele si ecuațiile.
Deși zici ca te-ai limpezit eu nu observ ceva CONCRET, ci dincontra, dai impresia ca îți scapă si altele. De exemplu:
"inca exista frica de pericol, doar ca tu te minti ca nu exista de aici si confuziile" Ce minți ca nu exista? frica? sau pericolul? Dacă le pui împreuna ii bai deoarece te reduci la teoretizare, a discuta nu înseamnă a experimenta. Al doilea bai ar fi de logica: "frica" se subînțelege deja ca este din cauza unui pericol, si dacă nu precizezi care pericol atunci practic nu zici nimic, dar absolut nimic. Al treilea bai este ca tu NU TE POȚI MINȚII: pericolul este ceva vizibil (ochii tai nu mint!), sau poți sa auzi ceva suspect ( iarăși urechile...), sau faptul ca nu știi aerodinamică este ceva de care esti perfect conștient, deci nu ai cum sa te minți ca știi?!?! Cumva aici intervine notiunea de "a crede" dar este imposibil sa te minți cu propriile credințe deoarece ele urmează un procedeu normal si firesc, acela de a fi verificate! Oricat te-ai obosi, nu poți sa lași impresia ca este corect faptul ca te poți minții si singur... in cel mai bun caz poți sa zici ca: " te lași mințit". ( credulismul, botanismul, manipularea, îndobitocirea, îndoctrinarea, etc, sunt niște practici ce pot fi folosite doar in stadiile timpurii ale dezvoltării si pot produce chiar "dauna totala" --- adică pericolul vine întotdeauna de la propria ta specie: humanoizii). i
Instituțiile religioase din ziua de azi nu fac nimic altceva decât sa împartă populația in doua părți care depind una ce cealaltă: o parte sunt cei care nu au ajuns încă la acea " dauna totala" si cealaltă parte mult mai mică este reprezentata de cei care se distrează de prima parte. Sa știi ca este foarte distractiv sa bagi spaima in populație, cu cât mai mare cu atât mai fain (razboaiele in lume nu se mai termina veci si au existat din veci )
Ca sa fie mai ușor am sa continui de la ideea ta finala --- instinctul de a fugi din fata leului si pericolului. Evident ca ai băgat de toate in oala si le-ai amestecat de a ieșit un mare terci cu budiști, psihopati, iluminați, negativiști, oameni monștrii si alți lipsiți de identitate si de ego, care totuși au ceva in comun: au instincte. Bineanteles ca instinctele nu sunt apucături ( de a fugi), bineanteles ca nu exista instinctul de a te speria, aici esti complet in plop. Instinctele sunt niște reflexe, reflexele sunt niște comportamente complexe care prin repetare devin obisnuinte ( dansul, manevrarea obiectelor, vorbirea, etc), instinctele spre diferența de reflexe sunt comportamente ce nu necesita repetare ci așa te naști, cu ele. ( copii mici se hrănesc si respira in același timp pe când oamenii mari nu pot) si se împart in 3 mari categorii: autoapărare-dezvoltare, reproducere si apărare a speciei. Iar de aici începe distracția: 1001 de bancuri cu țiganul care este mai tare ca toate națiile, 1001 cu Ion si Mărie care habarnau sa facă dragoste si toți le da lecții, 1001 cu tatale lui Bula care trece pe semafor rosu. Ca sa nu fie gluma trebuie putina activitate altfel in loc de mâncare buna mănânci hâlbe, Nu știi care este mâncarea buna? Stai ca te învăț eu! Curatenie iarăși trebuie făcut sau dormi ca-n gunoi sau in gunoi. Nu trebuie făcut mai multe sa ai copii sănătoși, nu trebuie făcut nimic in plus ca sa nu ai copii creduli si nu-i nevoie de educație oarecare deoarece, din instinct, nimănui nu-i place sa fie mințit si înșelat. Gluma se îngroașe când in realitate un om încearcă sa se distreze de altul. Apropo!
Buddha nu a fost un negativist ci el era cu teoria " calea de mijloc". Nu știu ce crezi tu de zici: "nu vei mai avea placere in avsolut nimic." sau: " fara identitate practic ti-ar fi un ca stai intr-un imperiu, sau canal!" Evident ca nu sunt cu Buddha, deoarece el se lupta din răsputeri sa ascundă o explicație simpla: toată lumea are preferințe : mâncarea buna in locul celei rele (instinct de autoapărare) iar odată ce știi sa te întreții singur si nu mai depinzi de părinți te simți mult mai bine, apoi instinctul de reproducere: Sa nu zici ca ai face cu oricare? si in ziua de azi subiectul nr 1 este ca sexul da plăcere... mai mare ca cea mai buna mâncare, Dar ceea ce nu o sa auzi niciodată de la Buddha este: daca ai urmașii imposibil de prostit îți da mai mare satisfacție decât cea sexuală ( ma refeream cumva la al treilea instinct? Si cumva nici tu încă nu știai ca exista acea satisfacție? Ei bine, toți cei care nu mai pot ajunge in acea situație nu mai vor mâncare buna si o prefera pe cea rea, renunța la curățenie la sex, la lume, la povesti de adormit, renunța la a-i mai crede pe mincinoși,,,, mincinoși care de fapt nu au avut nimic de câștigat dar,,, ii distractiv sa vezi ca lumea le da atenție. Fii atent, Buddha a plecat de acasă in căutarea iluminării după ce i sa născut o fica. După iluminare in loc sa se întoarcă sa sape grădina si sa ii dea la ficasa de haleala, s-a dus in alte direcții sa explice lumii ca el nu are nimic altceva de făcut si a avut dreptate, si lumea i-a dat tot mai multă atenție,,, abia intr-un târziu a explicat cine a fost el si ca ar fi având o fica pe undeva. Dacă zicea de la început probabil ca lua niște suturi.
Teoria EGO-ului este foarte utila leneșilor care mai bine le da in cap la țărani si le ia proviziile decât sa meargă sa își cultive singuri, iar motivul adevărat: "foamea din glanda" nu o sa îl auzi tu ci mai degrabă faptul ca " țăranii mănâncă bine de egoiști ce sunt". Nu știu ce crezi tu câte vreme nu te văd ca aplici teoriile astea?
Altceva. Ce era cu Iisus? Ce mesaje frumoase la suprafata?
Esti un tip destul de logic, observ.
Ppentru partea cu Iisus, vezi pe Youtube OSHO, The Taroot & Divine
1. Fii deschis la minte. Cerceteaza si tu sa vezi daca ce ti se spune este adevarat (cu referire in special la credintele religioase). 2. Evita pe cat poti sa devii dependent de ceva (droguri, respectiv vicii de orice fel). 3. Sa ai totdeauna o atitudine pozitiva. Pe cel drept sa-l apreciezi; pe cel nedrept sa-l ajuti sa se corectrze (daca se poate). 4. Fii insetat de cultura. Citeste cat mai mult; stai de vorba cu oameni intelepti. 5. Nu cauta cu orice pret sa te imbogatesti. Fii echilibrat in toate.
Frumoase sfaturi. Multumesc. Mai ales 5-ul mi-a placut
Cu placere! Ma mir ca nu mai zice nimeni nimic. As fi fost si eu curios sa aud (sa vad) si alte idei.
Cateva citate.
"Nothing exists except atoms and empty space; everything else is opinion." - Democritus
"Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth." - Marcus Aurelius
"Nothing in life is to be feared, it is only to be understood. Now is the time to understand more, so that we may fear less." - Marie Curie
Si "natura naturans". Natura naturans inseamna tot ce exista, pentru noi, chiar si forma norilor, o cascada, culoare si forma unei flori, comportamentul organismelor vii; asta plus "totul e doar perceptie" e tot ce ai nevoie sa stii ca sa treci (mai) usor prin viata.
1)Sanatatea e cea mai importanta, banii vin pe urma. si aici n-am vocabularul necesar sa incep sa insir motive.Anul trecut n-am putut sa-mi schimb viata din cauza unei entorse grave.N-am putut sa merg normal 4 luni si am pierdut multe.Nu poti face cariera si bani fara sa fii macar apt sa te deplasezi.
2)Nu judeca prematur. Fiecare om are cate o zi proasta, fiecare om are probleme etc.Gandeste-te ce l-a impins sa zica aia sau de ce s-a comportat asa. Poate maine ai nevoie de un loc de munca si ala pe care l-ai injurat in trafic ca n-a plecat in secunda 2 la verde ajunge sa decida daca tu intri sau nu in companie.
3)Vorba dulce, mult aduce. Si mult aduce in viata, sa fii politicos, sa-ti stii lungul nasului si sa-ti lasi loc de buna ziua.Nu se stie in viata asta de cine dai si de cine si de ce ai nevoie.Doctori, politisti, taximetristi, profesori, fosti colegi, lista continua.
Comporta-te cu toti la fel de bine si vei fi apreciat/a.
3)Ai incredere in tine si in instincte.Creierul nostru preistoric stie cate ceva despre supravietuire si nu numai.
4)Gandeste pozitiv.
5)Trecutul iti spune cum va fi viitorul. Daca tu faci aceleasi lcururi rele in fiecare zi, nici viitorul nu va fi mai bun, insa daca constientizezi ca X=bun si Y=rau, iar Z=lucrul asta trebuie imbunatatit, atunci esti pe drumul cel bun.
O intrebare pentru vorba dulce, daca-mi permiti? In ce sens sa fiu politicos? Cum ar trebui sa vorbesc? Ce ton al vocii ar trebui sa folosesc? (Neutru, suparat, vesel, binedispus, prietenesc, etc.)? Sa par interesat de ce ca.caturi diacuta ei?
Sa zicem ca esti intr-un local si comanzi ceva.
salut/buna pentru tineri, buna ziua pentru cei care sunt mai in varsta.
Buna ziua! As vrea si eu o cafea lunga,iar domnisoara doreste un cappucino (intotdeuna e frumos ca baiatul sa comande si pentru fata).
Daca esti cu mama sau cineva mai in varsta la o pizza: eu as vrea X, iar doamna va lua capricciosa.
Cand iti aduce comanda, ii multumesti zambind etc. Chelnerilor daca le vorbesti frumos si le dai bacsis, si ei la randul lor au grija de tine, iti aduc comanda mai repede,se asigura daca mai vrei gheata,poate iti schimba ciorbica/limonada/cafeaua daca nu e buna. "imi pare rau ca s-a intamplat asta, dar x,y,z nu este buna, puteti s-o schimbati? "
Asta se aplica in orice fel de situatie. Sa vorbesti frumos si politicos, adica nu cu un aer de superioritate si ca " eu sunt print si voi sunteti supusii mei", pot sa ma comport cum vreau pentru ca nu exista consecinte, daca nu va place, asta e.
"-Sa par interesat de ce prostii discuta ei?"
Straini-
Daca esti in tren/autocar/ si vrei sa faci conversatie cu colegul de scaun, este recomandat sa pari putin interesat, insa daca nu-ti place subiectul intotdeuna poti sa-l schimbi.
Sa zicem ca vorbeste despre pescuit (un subiect pe care eu il urasc ).Da, il ascult, il si intreb diferite tactici, locuri unde as putea sa pescuiesc desi mentionez ca nu ma dau in vant, dar posibil sa ma duc, etc.De ce? Pentru ca atunci cand o sa-mi vina mie randul sa vorbesc despre SUBIECTUL MEU, el stie ca si eu am fost interesat in al lui si el din politete o sa-si dea la randul lui interesul si astfel se creaza o conversatie mai reala.Acum daca nu se intampla asta, nu exista reciprocitate, omul nici nu vrea sa auda dom'le despre ISTORIA X sau ca Y este mai bun decat Z fara sa aduca argumente, persoanele de tipul asta e mai bine sa le eviti.
Prieteni si cunostinte-
Cu prietenii adevarati, nu trebuie sa "mimezi" interesul si nici nu trebuie sa fii asa politicos, pentru ca va cunoasteti de mult timp si va stiti caracterele.Acum daca il faci prost de 30 de ori pe minut, orice ce zice el nu-i bine -taci ba in... de prost-ala nu mai e prietenul tau, e carpa ta si invers.
Cel mai bun exemplu e sa te studiezi oamenii conversand pe strada, in baruri, la coada la doctor, profesorii la scoala(presupun ca esti la liceu).
O sa observi ca nu se fac prosti, nu se dau in... lor in fiecare minut, vorbesc civilizat in general, bineinteles ca dai si de giboni, asta e, n-ai ce sa faci.
-Ce ton al vocii ar trebui sa folosesc?
Depinde de situatie si cu cine vorbesti!
Cu strainii pe strada vorbesti pe un ton neutru si prietenesc. Daca se intampla sa faca o gluma, zambeste politicos.
De ex: Ar fi ciudat sa folosesti un ton foarte vesel cand dai cuiva niste indicatii, pari a fi pe droguri. " A da stiu zona, pe aici la stanga , asa, si iar stanga dupa 2 strazi ok?
Mai multe informatii le gasesti in carti cu Codul bunelor maniere.
Multumesc din nou pentru raspuns. Este disponibil codul bunelor maniere in varianta online? In ce sectiune se afla treaba cu tonul? Nu-i ca sunt needucat, doar ca am fost neutru cu toata lumea de cand ma stiu.
Nu zambesc, nu ma incrunt. Nu sunt suparat, nu sunt fericit. Nu sunt interesat, nu sunt dezgustat. Nu incerc sa par superior, nu incerc sa par inferior. In general (in mare zic), nu sunt timid nu sunt confident (in mare, in mintea mea sunt inutile amandoua deparece ambele au la baza frica), drept urmare, nu incerc sa par superior, nu incerc sa par inferior.
Singurele exceptii de la aceste reguli sunt cand sunt provocat si nu am de ales decat sa raspund.
Multa lume imi zice ca sunt nesimtit pentru. foarte rar sunt interesat de oricine orice are de zis pana e in beneficiul meu. La fete de exemplu, pot sa le ascult ca.caturile dar numai pentru. sex. (nu vreau sa ofensez pe nimeni).
Dar aici e problema. Nu stiu cum sa simulez emotiile. Daca iti vine sa crezi (stiu ca e online si pot sa zic orice si poate n-are relevanta), dar lumea foarte usor ma vede o perspana aroganta, sau narcisistica, sadica uneori. Prietenii, cam toti imi zic ca sunt psihopat, narcisist, sadic (nu emo, vezi in dex ce inseamna sadic), "rece", dar nu ma dau in spectacol serios. Astea sjnt catalogarile lor.
Eu sunt de genul ascult ce zici, tonul meu este da. Neutru, din nou, si nu doar ca e neutru, vocea mea este foarte joasa, adica destul sa ma auzi. Si asa multa lume ma intreaba a 2-a oara ce vreau sa zic ca nu ca aude. Si din nou nu e timiditate. Nu dispret. Stii, chestia asta mi-a adus probleme? Practic cam toti sin jurul meu ma urasc, de exemplu nicunul din prietenii si familia mea nu vrea sa aiba treaba cu mine din cauza asta, si multi de la liceu ma privesc cu dispret si ura pentru. (Daca iti poti inchipui asa prostie...) si incearca sa fie pasiv-agreaivi cu mine. (Incearca, nu le iese)
In mare, nu imi pasa de oamenii astia. Imi pasa ca intru in belele foarte foarte usor. Si sa simulez nu stiu ce ton al vocii mi se pare complicat, s-ar putea sa zici ori ca sunt arogant (in incercarea mea de a fi prietenos) si narcisist (cand incerc sa simulez zambetul s-ar putea sa para putin tras de par.). Si ca sa obtin ce vreah trebuie sa ma adaptez pe limbajul lor, deoarece in mare toti sunt la fel.
Multumesc oricum pentru timp. (P:s. Numai pe TPU sunt asa sociabil. E un subiect care ma intereseaza. )
Ok! Nu stiu daca problema ta ar putea fi rezolvata de o carte despre cum sa te comporti, nu cred ca acolo ar fi problema.
Asadar, te intereseaza ce spun fetele si esti atent, razi, iti schimbi intreaga personalitate pentru un moment, dar cu scopul de a face sex.
Acum trebuie sa identifici:
1)ce vrei tu de la alte persoane
2)ce-as putea imbunatatii in viata mea sa-mi fie mai usor in relatia cu alte persoane zi de zi
De ex: iti place messi?
tu fiind nici entuziasmat, nici neinteresat, zici un simplu DA!
Eu aici m-astept sa-mi pui si tu o intrebare sau ceva, sa initiem o conversatie, gen: Da imi place (sau nu nu-l suport), de ce ma intrebi?
-voiam sa stiu ce parere ai despre el
-aaa, imi place, abia astept urmatoru meci sa-l vad etc etec
Stii cum e acum, daca tu mi-o zici pe un ton neutru cred ca mi-o zici la misto.
Acum eu fac acelasi lucru cu tine in fiecare zi, iti spun chestii, te intreb diferite lucruri, si tu nu-mi dai un raspuns mai elaborat, decat DA, Nu stiu, PLM, si ajung sa nu mai vorbesc cu tine pentru ca eu simt ca tu nu contribui cu nimic si esti un tip neinteresant si arogant caruia nu-i face placere sa vorbeasca cu mine.
Acum daca as fi fata s-ar schimba situatia la 180 de grade!
Fata: Iti place Messi?
Tu: sigur ca da, e jucatorul meu preferat, dar de ce ma intrebi, iti place si tie de el sau vrei sa faci vreo comparatie cu ronaldo?
Fata:ahahah m-ai prins! de unde ai stiu?
Tu: eee, crezi ca nu-mi dau seama cum ne luati prin invaluire?
Observi diferenta? tu vrei s-o *** si altfel faci conversatie ca n-ai incotro. Nu faci conversatie, nu ***!
Sa zicem acum ca ai facut sex cu ea si va intalniti a 3-a zi!
Iti place Messi?
Tu : Da
Fataa si atat? s-a intamplat ceva? de un timp parca nu mai esti la fel.
Tu : Sunt la fel, nu stiu despre ce vorbesti.
Fata: nu esti, rapsunzi in 2 timpi, cateodata faci mutre, ce ai?
Tu: Ce mutre, cum ai vrea sa fiu?
Deci eu asta as vrea sa te fac sa constientizezi.
Ca sa fii acceptat asa cum esti fata de altii, trebuie sa-i accepti si tu pe ei fiind mai INTERESAT de EI si nu de un anume scop.
Viata e scurta, te saturi de f. utut si vrei sa ai langa tine pe cineva, doar sa faci o conversatie indifrente de topic si te uiti in lista de prieteni si vezi ca n-ai niciunul care ar face asta cu tine pentru ca e deja prea tarziu.Toate prieteniile tale au fost doar de suprafata.
Mie mi se pare clar ca tu totusi vrei sa scapi de comportamentul asta, vrei si tu sa ai o viata sociala normala, fara sa fii la orice pas judecat sau discriminat.
Ti-as sugera sa te duci la un psiholog(scoala ar trebui sa aiba unul) unde vorbiti 1 data sau de 2 ori pe saptamana despre probleme pe care le ai, de ce te simti asa etc.Acolo te-ai putea regasi, fiind un loc unde nu te judeca nimeni si cu timpul iti gasesti Nordul.
GabrielICG întreabă: