| Alphawolf a întrebat:

Faptul ca in Suedia sunt 80% din populatie atei iar in Romania 90% credinciosi declarati, este sau poate avea aceasta diferenta de credinte un rol important referitor la diferenta mare a nivelului de trai al celor doua tari?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Categoric, DA, s-a constatat ca accesul la informatii este net superior ateilor fata de credinciosi. Credinciosii refuza evolutia, refuza schimbarea, refuza tot ce considera ei ca se abate de la litera bibliei, iar de cele mai multe ori nu este asa. Biblia este o carte depasita din multe puncte de vedere, a trai in secolul acesta dupa aceleasi percepte inseamna involutie si nu vom ajunge Suedia pana nu vom fi participanti la progres.

9 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Evident. Este extrem de important.
Suedia este o ţară a pragmatismul şi realismului.
România e o ţară a visării de cai verzi pe pereţi şi moralităţi stupide.
Cum să progresăm dacă noi încă mai învăţăm religie în şcoală şi copiii de 13 ani sunt obligaţi să audă un popă care le spune că vor orbi şi vor arde în iad pentru că se masturbează iar în Suedia le dau prezervative gratuite ca să fie siguri că nu se va rata social turnând vreun copil nedorit.
Asta-i diferenţa.
Creştinismul şi credinţa în general a dus mereu la pierzanie, foamete şi războaie.
Dar... asta e. mergem înainte. Mă rog... înpoi.

| Flav a răspuns:

Si-n Spania peste 90% din populatie este catolica, care-i problema? Crezi ca printr-o comparatie, ai reusit sa tragi un semn de intrebare?
Chiar nu va puteti stapani? Ce vrei sa demonstrezi? Crezi sau nu crezi in ce vrei si cu asta basta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@alllinna
Cati credinciosi isi mai conduc viata dupa spusele Bibliei? Eu iti garantez ca majoritatea crestinilor nici n-au citit Biblia.
Faptul ca-n Suedia 80% din populatie e atee e un avantaj in sensul ca probabil nu au mai multe biserici decat scoli si nu inalta catedrale de sute de milioane de euro cand tara e-n foame. In rest, detaliul e insignifiant.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. Dimpotriva, din moment ce credinta ar trebui sa-i faca pe oameni mai buni, mai toleranti, mai iubitori, mai milosi, ar fi trebuit ca nivelul nostru de trai sa fie mai bun decit al suedezilor. Ar fi trebuit de asemenea ca sistemul de intrajutorare sociala sa functioneze mai bine si nu mai prost. Si exemplele pot continua, nu-i asa? Deci faptul ca sint mai multi declarati credinciosi decit necredinciosi, nu face decit sa confirme ce am spus eu mereu si anume ca sint doar DECLARATI credinciosi, atita tot. Asta inseamna ca nu au credinta in ei, in suflet, MAJORITATEA sint credinciosi de ochii lumii. Sint acei oameni care isi fac cruce cind trec pe linga biserica sa vada lumea ca sint credinciosi si nu ajuta un amarit sa-si dovedeasca faptic bunatatea. Sint cei care ii arata pe toti cu degetul si le tin teorii inutile si interminabile, dupa care fac ei insisi mai rau decit cei pe care i-au apostrofat, pentru ca sint foarte atenti la paiele din ochii celorlati dar nu se ocupa de birnele din ochii lor. Deci cinste necredinciosilor din Suediawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@flav daca vrei raspunzi la intrebare daca nu, nu, nu te forteaza nimeni, daca te deranjeaza schimba canalul, intrebarea este foarte buna, te forteaza sa gandesti? atunci ramai in stand by ca de obicei.
@GenOm - ai fost in Suedia sa vezi ce detalii insignifiante sunt acolo? mergi si ai sa constati ca vii dintr-o mare de empirism tehnologic.
Lasa senzatia de foame, ca este un sentiment international laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca un crestin are o parere mult mai sanatoasa despre rolul corpului sau in raport cu sufletul, si un ateu atat de deschis la minte, si de nonconformist deja exagereaza cand spune si mai invata si pe altii ca sexul oral si anal sunt normale.sa fim seriosi. daca o atee sta in genunchi si un ateu in picioare pentru asemenea practici, nu e ca la un cretin si o crestina care-si folosesc genunchii pentru rugaciune si meditatie, iar organele sexuale pentru procreere. exceptiile intaresc regula. iar nivelul de trai nu tine de culmea extazului erotic, atat de inteligent sustinut si practicat de cei deschisi la minte si mai ales in partea de jos a corpului in pozitia clasica de rugaciune a lor.mai vreauuuu, si inca, si inca, acum, yahooooo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am spus si alta data, cei care nu pot mai mult, asta este.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In Romania 90% ( credinciosii ) se roga la Dumnezeu sa le dea ...bani, mincare, case, masini...
In Suedia 80% ( ateii ) se duc la munca si MUNCESC pentru a avea bani, mincare, case, masini...
Se pare ca este o buna demonstratie ca nimic nu cade din cer!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@lemur: cred ca nu stii ce inseamna a fi ateu. in niciun caz un ateu nu este definit prin faptul ca practica sexul anal si oral. scuzama de cand crestinii nu fac sex anal? parere mult mai sanatoasa? wtf?
bravo alllinna, sunt de aceeasi parere cu tine!