În Biblie spune ca e păcat sa nu îți iubești aproapele.In zilele noastre rasismul spre exemplu se pedepsește (amenda, penal în funcție de gravitate).
Dacă depui mărturie mincinoasa poți sa faci pușcărie.Si îmi Biblie spune ca dacă mărturisești strâmb în potriva aproapelui tău este păcat și se pedepsește.
Dacă ești desfrânat și precurvesti e păcat.In multe tari printre care și în a noastră e ilegala prostituția.
În Biblie spune ca e păcat sa ți sluga fără plata.Si în zilele noastre e ilegal sa nu dai salariul omului când ti-a muncit, sau sa îl ti la negru.
Și multe alte exemple.
Nu stiu dacă ai văzut recent ca în America o femeie risca pușcăria pentru ca i-a pus numele fiului ei Lucifer.
Nu dovedește nimic referitor la Biblie, care nu este nici acurată și nici veridică.
Timpul accelerează pentru ca și noi acceleram timpul din nevoia de tot mai mulți bani.
Nu stiu dacă are treaba cu biblia, dar cert e ca dacă analizezi un pic situația, indiferent ca suntem creștini sau atei legile lumii s-au cam făcut după religie.
Hmmm... nu. In Biblie nu scrie nimic despre drepturile omului, a fi asistat de un avocat in procesele penale, separatia puterilor in stat, alegeri libere si corecte, libertatea de credinta si religie, libertatea cuvantului, etc., etc.
Nu am spus ca toată legea e luat aducă Biblie.Dar sunt lucuri cum e furtul, ucisul etc ce se pedepsesc și sunt judecate de un judecător.
Din punct de vedere religios ai un înger păzitor ce îți stă de-a dreapta ta precum un avocat și unul în stânga ca acuzator în fata judecătorului cand ți se enumera "pacatele" (eu spun ce se spune, și ce am mai citit, nu ca e obligatoriu ca toată lumea sa creada).Iar foarte multe chestii ce sunt considerate păcate și judecate aspru pe lumea cealaltă, pe lumea asta se pedepsesc cu închisoare sau chiar eutanasierea.
In Romania prostitutia este doar contraventie, nu infractiune.
Furtul si ucisul erau interzise la pagani inainte sa se fi scris prima litera din Biblie.
Sa crezi ca oamenii au asteptat ca Iehova sa le dezvaluie ca furtul si ucisul sunt interzise e prostie curata.
Nu e vorba de Iehova, eu vorbesc aici se ortodocși.
Fiecare cu credință sau religia (ne religia) lui.Eu nu am o problema cu ce cred sau nu cred alți.
Dap, "sa nu furi, sa nu ucizi" nu sunt idei originale ale Bibliei. Ele existau de mii de ani inainte de a fi scrisa Biblia.
Cartea Morților:
1. Nu tulbur echilibrul divin.
2. Nu opresc un zeu atunci cand acesta mi se arata.
3. Nu jignesc zeul care se afla la carma.
4. La egipteni nu există "ziua de odihnă"
5. Nu-i fac rau aproapelui meu.
6. Nu ucid.
7. Nu preacurvesc.
8. Nu fur.
9. Nu spun minciuni in locul adevarului.
10. Nu-i nedreptatesc si nici nu-i insel pe altii.
Eu cred ca tu ai o problema cu tine . Sustii ca biserica, religia ar fi adus invataminte, dar cum spune si doctorandus te inseli amarnic.Tu personal prima data cine te-a invatat sau ti-a spus ca este rau sa furi sa omori, biserica sau parintii tai? Scaoala sau biserica? Copil fiind nu mergeai tu la biserica, asta daca nu ai avut parinti din aia indoctrinati relgiosi.
Deci ce spune in Biblie oamenii stiau de mii de ani, biblia era de fapt un cod de legi ale alora, asa cum avem astazi legi unde spune exact la fel, deci aceste reguli stiute, trebuiau sa fie si scrise undeva, ca sa-i arati pacatosului uite aici scrie, aici ai citit, ai stiut, dar ai incalcat legea.
Despre asta e vorba nu despre religie sau biblie. Asa ca e mai bine sa crezi adevarul, adica ca nu biblia a venit cu aceste idei sau legi. Poti spunje ca si in Biblie sunt scrise aceste legi, asta da, dar nu inseamna ca Biblia lea inventat, erau deja de milioane de ani nici nu exista Dzeu cand regulilele astea functionau
Eu nu susțin vreo religie în fata cuiva, nu ma cert pe tema religiei cu nimeni, fiecare poate sa creadă și sa fie ce și cum vrea ca eu nu comenteza ca să ma contrazic ci doar sa îmi spun părerea.Parere cu,care poți sa fi de acord sau nu, concluzie trasa de mine cu, care poți sa fi de acord sau nu.
Eu am spus ca legile sunt asemeni poruncilor din Biblie, iar având în vedere ca religia și toate astea au fost din cele mai vechi timpuri, au legătură între ele.Ca nu a fost tribunalul, avocații și politia înainte de religie, zei și credința indiferent de care o fi ea.
Dar repet, e părerea și concluzia mea și asta nu înseamnă că am o problema.Nu sunt habodnica, nu stau la pupat moaște sau sa ma învârt roata bisericii în genunchi, sunt doar ortodoxa și am făcut o legătură.
Bun, iar legat de cine te învață să fi asa sau sa nu fi asa e din generație în generație și din gena în gena.Fiecare a învățat la rândul lui de la părinți, bunici, străbunici etc ce și ei sunt de secole în coace ca doar nu au răsărit din iarba.
Faza cu "nu exista dumnezeu când erau regulile astea" nu ai cum sa ii spui unui om ce crede în Dumnezeu.In religie indiferent care e ea, Dumnezeu, Iehova, Allah etc (ce tot Dumnezeu e la o adică ) a creat lumea.
Nu existau tribunale, avocati, dar nu exista nici biserica, despre asta era vorba.
Este vorba despre chestii umane, nu furi pot ca asa ti se pare normal, nu pentru ca asa spune biserica.
Eu nu te-am contrazis, eu am facut observatie, pentru ca tu atribui chestii religiei cand de fapt nu este asa.
Ca asa invata si biserica oamenii, aia da, dar nu-i chestie inventata de biserica, despre asta era vorba, nu ca are legatura scula cu prefectura.
Are legatura, de fapt biserica a preluat de la unu altul tot ce spune, cam despre asta e vorba.
Legile alea ce le citesti tu in biblie is luate de la altii, nu este inventia celor care au scris in biblie.Au fost altii mai destepti ca aia stai tu linistita.Biserica na inventata nimic, a preluat mai totul de la oameni deschisi la minte.
Nu are treaba biserica. Poruncile și alte chestii dictate de Dumnezeu și scrise de Moise pe pietre au fost pe un munte.
Eu am atribuit religiei treburile astea pentru ca am o religie. Si nu am spus ca toate sunt din ea, ci ca sunt legi exact ca în religie și ce se pedepsesc o data încălcate.
Pai poate sunt oameni ce lucurile astea le-au învățat de mici (repet) din religie (spun repet, pentru ca nu am spus nimic de biserica eu).
Dar nu prea își are rostul sa vorbim pe subiect, pentru ca avem păreri diferite și un om ateu și unul credincios nu pot purta o conversație dacă nu își respecta părerea și credința unul altuia.
În Biblie spune ca e păcat sa nu îți iubești aproapele.In zilele noastre rasismul spre exemplu se pedepsește (amenda, penal în funcție de gravitate).
Dacă depui mărturie mincinoasa poți sa faci pușcărie.Si îmi Biblie spune ca dacă mărturisești strâmb în potriva aproapelui tău este păcat și se pedepsește.
Dacă ești desfrânat și precurvesti e păcat.In multe tari printre care și în a noastră e ilegala prostituția.
În Biblie spune ca e păcat sa ți sluga fără plata.Si în zilele noastre e ilegal sa nu dai salariul omului când ti-a muncit, sau sa îl ti la negru.
Și multe alte exemple.
Nu stiu dacă ai văzut recent ca în America o femeie risca pușcăria pentru ca i-a pus numele fiului ei Lucifer.
Oamenii mai bătrâni percep timpul că trece mai repede! Cea din Matei 24:22 s-a terminat in 1798 când Fiara a primit rana de moarte, adică papa pius al 6-lea a fost arestat de autoritățile franceze și a murit în detentie, atunci sa încheiat oficial prigoana împotriva creștinilor, dar istoria spune că prigoana sa cam potolit de prin 1550 cam după Martin Luther! La 1798 Papalitatea și-a pierdut puterea politică și de atunci încoace rana se tot vindeca, când statul se va uni cu biserica (papalitatea)rana de moarte este vindecata și se va începe ceea ce papalitatea a știut dintotdeauna(prigoana). Este mult de spus...
anonim_4396 întreabă: