| AvalohAlyn a întrebat:

Fara frica omul traieste o viata mai usoara, mai frumoasa, asa zic unii experti.Este adevarat ca frica distruge, iti macina corpul si iti blocheaza anumite avantaje? Cum poate omul scapa de frica? Poti sa traiesti fara "un gram" de frica in tine? Atunci omul se va simti cu adevarat OK? Frica e mama tuturor relelor? Cum arata un om fara frica? Cum sa elimini frica? Voi ce parere aveti?

10 răspunsuri:
| RockaruL a răspuns:

Frica are si ea rolul ei, in multe cazuri chiar ea e cea care te protejeaza. Frica exista in orice om, nu poti scapa de ea, poti doar sa o invingi pe moment. Asta inseamna cu adevarat curajul.

| RAY a răspuns:

Nu poti scapa de frica pur simplu se activeaza involuntar, vezi raspunsul meu anterior

| T0T a răspuns:

Frica e și bună căci îți dă anumite limite și te oprește să te arunci cu capul înainte ca țăranul în mijlocul cuștii leului. Însă fricile sunt atât raționale cât și iraționale. De alea iraționale trebuie să scapi.

| Sn4k3 a răspuns:

Frica excesiva e rea, dar e bine sa iti fie frica in unele situatii, la fel cum e bine ca in altele sa nu iti fie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Frica, rusinea apar atunci cand omul nu mai asculta de Dumnezeu sau nu tine cont de legile implementate de Dumnezeu in Univers si de legile implementate de Dumnezeu in structurile vii. Dumnezeu e izvorul vietii. Frica de moarte apare cand omul nu cunoaste ce e moartea si ce sau cine o poate anula. Dumnezeu poate anula moartea. Exista moarte temporara si moarte permanenta.

| JustBlackNoGrey a răspuns:

Ceea ce zici tu e o macinare ingrozitoare din partea constiintei sau o fobie acuta. o simpla frica nu ti-ar putea distruge viata in asemenea hal

| Robert160 a răspuns:

Frica rationala inseamna sa stii sa te feresti de anumite chestii

| Meow230 a răspuns:

Unii spun ca daca nu ti-e frica de moarte,nu ti-e frica de nimic. Dar,intervine frica pentru persoanele apropiate. Daca nu ti-e frica de nimic,ti-ai pierdut umanitatea. De-a lungul timpului,frica a mentinut o armonie in grupurile sociale. (Adica daca nimanui nu i-ar fi frica sa fure,toata lumea af fura. Sau daca nimanui nu i-ar fi fost frica de sporturile extreme,rata de mortalitate ar fi fost mai mare si asa mai departe),chiar daca unii s-au folosit de asta pentru a ajunge"sus". In principiu, frica este un lucru bun:
-Te face sa ai o viata sanatoasa(daca nu ar fi frica de a te ingrasa, ai manca tot ce prinzi);
-Te ajuta in dragoste(prin frica de a pierde persoana de langa tine);
-Te ajuta, efectiv, sa traiesti.
"Cum arata un om fara frica?"Probabil cineva cu o fata neutra sau in general zambitoare(robot cu carne).

| Busila_Andrei_1995 a răspuns:

Un om fara frica este un om care nu isi asuma nici un risc pentru nimic. Iar asta poate avea consecinte grave. Este sanatos sa ai un dram de frica in tine! happy

| Sarah45 a răspuns:

Când trebuie sa faci ceva, si iti e frica, e ca si cum te ai bloca. De exemplu, eu eram la scara, în fața blocului, si toți săreau de pe scări, de sus, eu nu puteam de la cea mai mare înălțime, 5 scări, îmi era frica, si e ca si cum mi s-au blocat picioarele. Nu puteam sa sar. Un om fara frica nu exista. Toți ne temem de ceva