| SG1995 a întrebat:

Fenomenul NDE nu e o încercare a creierului de-a introduce niște date de ieșire?
Știm ce se întâmplă cu datele dintr-un compiuter când acesta e distrus, dacă nu e conectat la o rețea datele se pierd. Noi suntem conectați la două tipuri de rețele:
Rețele biologie prin care se introduc datele în individ, și rețele sociale (societate în sine). Știm că un om fără simțuri e fără conștientă, dacă un se naste astfel e o carcasă goală, dacă un om se naste cu simțurile sănătoase dar le pierde (paralizie, surzenie, orbire și privare de limbaj și simț olfactiv) datorită informațiilor acumulate este constient, dar în lipsa simțuriilor nu există schimb de informații cu exteriorul.
Totuși ce se întâmplă când moare un om?
Creierul încearcă să descarce informații și introduce niște date iesire, sau cel puțin are tendința asta de ce?
Din cauza instinctului biologic de auto-conservare. Poste fi instinctul de auto-conservare un argument pentru afterlive sau pentru supraviețuirea conștienței în fața morții de ce da, de ce nu? PS. Pentru cei care susțin afterlife, cum explicați starea de anestezie totală când creierul numai răspunde la stimuli și nu resimți absolut nimic.

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Ai aberat asa de mult incat mi-am permis sa fac o lista cu toate erorile din intrebarea ta.

Fenomenul NDE nu e o încercare a creierului de-a introduce niște date de ieșire?
---Datele de iesire sunt rezultatul procesarii algoritmului. Din intrebarea ta reiese ca de fapt creierul introduce rezultatul unei procesari care n-a existat.

Rețele biologie prin care se introduc datele în individ, și rețele sociale.
---Taxonomie reduntanta, daca tii neaparat sa mergi pe idea cu datele absolut orice interactiune (implucit retea de-a ta) duce la retentia anumitor "date"

Știm că un om fără simțuri e fără conștientă.
---Nu stiu de unde ai scos-o pe asta dar singurii oameni fara simturi sunt aia decedati. Avand in vedere ca avem vreo 20 si ceva si sansa sa le anesteziezi pe toate fara sa omori individul e rotunjibila la 0 argumentul se regaseste undeva intre absurd si fara sens.

Ttuși ce se întâmplă când moare un om? Creierul încearcă să descarce informații și introduce niște date iesire, sau cel puțin are tendința asta.
--Creierul este sufocat de lipsa de oxigen si incepe sa de rateuri. In absenta unui sistem circulator functional, implicit a oxigenului, celulele incep sa moara si semnalele electrice din creierul tau incep sa nu mai aiba substratul chimic care le intretine. Din pacate sau din fericire creierul nu mai e in stare sa proceseze nimic din puctul ala pentru ca ramane fara curent.

Din cauza instinctului biologic de auto-conservare.
Instinctul asta este o programare globala a organismului si din pacate nu functioneaza la nivel celular, cand neuronii incep sa se arda cam aia e.

Pentru cei care susțin afterlife, cum explicați starea de anestezie totală când creierul numai răspunde la stimuli și nu resimți absolut nimic.
---O sa fac pe avocatul diavolului si iti raspund si la asta.
Anestezia este rezultatul intreruperii legaturii dintre senzor si aria unde e procesata treaba. Asta parca se face cu niste substante care se duc in sinapse si iau locul neurotransmitatorilor incat acesti sa fie obligati sa stea pe tusa.

De obicei imi plac teoriile astea dar din pacate ai ratat prea multe chestii de baza incat sa putem discuta pe margine ei. Mai analizaeaza si poti sa revi cu varianta updatata.

| SG1995 explică (pentru RoCkKiD):

La faza cu inconștiența și lipsa simțuriilor am mers de la 2 premise.
Un om care se naște fără simțuri e o carcasă goală deoarece logic nu face schimb de informații cu mediu în afară de informațiile genetice bază adică mâncare-caca.
Un om care ar fi izolat de simțuriile fizice dar le-a avut ar deveni un om conștient dar izolat pe plan psiho-social. Deoarece corpul e interfața de comunicare a creierului cu lumea fizică.

| RoCkKiD a răspuns (pentru SG1995):

Tu nu intelgi o chestie aici. Oamenii nu au doar cele 5 simturi despre care ai invatat la scoala. Pe langa, vaz, auz, gust, tactil si miros mai poti sa-ti identifici locatia membrelor, sa simti durerea, diferente de temperatura, acceleratia etc.

Sa te nasti fara nici unul din ele si sa fii viu in acelasi timp e putin probabil. Nu pot sa zic ca afirmatia ta nu o fi adevarata dar nu avem nici cum sa o testam si nici nu are vreun sens sa facem asta. Inclusiv sansa de a te naste cu mai mult de 2 nefunctionale e incredibil de mica darmai 20+.

Pe baza a celor de mai sus paragraful 2 ar argumentului tau are cu atat mai putin sens desi moartea implica o izolatie psiho-sociala semnificativa.

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Exista unele teorii, conform carora creierul se poate conecta la o baza mare de informatii universale, de unde poate primi raspunsuri si unde poate descarca informatii importante din creier (acesta ar fi "sufletul" omului? )
Daca aceste schimburi de informatii exista, iar informatiile stocate in creier se ransfera la baza de informatii chiar inaintea momentului mortii, atunci decurge si modalitatea cum vom putea "trai" in continuare, intr-o noua viata...

| RAY a răspuns:

Din propie experienta vorbind,eu nu am simtit nimic,nu am vazut nimic,nu am auzit nimic,nu am mirosit nimic,nu stiam nici ca exist, eu vorbesc despre mine,pur simplu numai existi,numai stii absolut nimic de tine, dar apoi simti o pace interioara si sunete ciudate, asta e un adevar, poate eu nu am ajuns pana in punctul in care sa percep ceva, poate exista ceva nu stiu

| SG1995 explică:

Corect că omul are mai mult de 5 simțuri, dar astea 5 sunt esențial în schimbul direct de informații.

| Superior a răspuns:

Numeroase studii arată că oamenii ce au trecut prin NDE au fost capabili să spună ce făceau doctorii la "cadavrele" lor și diferite discuții sau acțiuni distincte cu o acuratețe puternica,de ce oare,cum e posibil?
Experiențele de moarte clinica nu sunt halucinații,biologia contrazice asta și chiar daca ar fi halucinații creierul nu și-ar putea aminti așa ceva,însă experiențele de moarte clinica apar "mai reale decât realitatea". Ele se caracterizează prin tunel, revederea cu decedații, o experiență de decorporalizare, și eventual explorarea altei lumi, dimensiuni.
Exista foarte multi neurologi care au ramas convinși că NDE poate reprezenta o dovadă de afterlife. Apropo daca ar fi un vis de ce nu visează nimeni pe Stalin îmbrăcat în latex stand pe un vulcan?

| Mclaren12 a răspuns:

Eu cred ca experientele NDE sunt ganduri venite din subconstient. Daca ai fost indoctrinat sa crezi in Cristos si sfinti, arunci in timpul unei experiente NDE s-ar putea sa vezi Cristosi si sfinti. Daca ai fost indoctrinat sa crezi in Mohammed, atunci s-ar putea sa-l vezi in timpul unei morti clinice si asa mai departe pentru ca astfel de dogme care ne sunt bagate in cap de la nastere sunt intiparite in subconstient.

"cum explicați starea de anestezie totală când creierul numai răspunde la stimuli și nu resimți absolut nimic"
Poate pentru ca organismul este inconstient. Nici atunci cand dormi nu simti si nu realizezi ce se petrece in jurul tau.

| Jay1 a răspuns:

Oricum ar fi, aceste experiențe la limita vieții (sau a morții) fac parte din condiția umană și ele sunt o fereastră către necunoscul de dincolo.