Ai dedus tu asta?
Ai putea spune altora ce îți spui tie însuți? =asta se numeste ganduri, ceea ce vorbesti cu tine insati
Nu e tot aia. Una e sa gândești ceva și alta sa-ți spui tie însuți ceva.
Http://www.ziare.com/......ii-1170674
A pune ordine in ganduri
Unii oameni sunt adeptii notitelor, insa pentru altii este mai la indemana sa-si verbalizeze gandurile, iar in lipsa unei persoane care sa-i asculte intervine dialogul cu ei insisi.
Medicii au dat si o explicatie stiintifica: acest gen de dialog pune in legatura cele doua emisfere ale creierului, gandirea se accelereaza si se gaseste mai repede o solutie.
Https://www.google.ae/......self%3famp
Talking to ourselves is part of our nature as thinking animals. It is in our very nature to dialogue with ourselves. Let’s join the conversation.
Vorbind despre noi înșine, face parte din natura noastră ca animale de gândire. Este în natura noastră să dialogăm cu noi înșine. Să ne alăturăm conversației.
si eu ce am spus, a gandi inseamna a vorbi cu tine insati, cand cineva te intreaba la ce te gandesti? oare ce vrea sa intrebe, la ce te gandesti = ce vorbesti tu acolo cu vocea minti
Lasa Google Translate ca nu le zice bine.
Nu, tu ai zis "Unii oameni sunt adeptii notitelor, insa pentru altii este mai la indemana sa-si verbalizeze gandurile, iar in lipsa unei persoane care sa-i asculte intervine dialogul cu ei insisi.
Medicii au dat si o explicatie stiintifica: acest gen de dialog pune in legatura cele doua emisfere ale creierului, gandirea se accelereaza si se gaseste mai repede o solutie."
Ai dat de inteles ca doar unii oameni dialoghează cu ei înșiși.
Da, sunt diferite. In gândirea simpla sunt doar lucruri conștiente: principii, valori, preferințe, informații pe care ți le amintești. In dialog cu tine însuți ies la suprafața și lucruri despre care nu știai ca-ți aparțin, din subconștient poate.
Sunt persoane care vorbesc singuri cu voce tare, uni scriu asta, uni vorbesc doar cu vocea minti =asta poate face oricine, in fine, eu vream sa intreb daca ceea ce vorbesc in minte inseamna ganduri, eu asa inteleg un gand cand vorbesc cu mine, daca tu ai alta definitie o poti scrie
In fine, nu conteaza cum le vede fiecare.
Întrebarea era alta. Poți raspunde (cu un răspuns, nu cu o întrebare)?
Da
Aflu lucruri noi atunci cand fac conexiuni noi intre ganduri. Vad fiecare gand precum o bila iar legatura dintre ele precum o sfoara. Cand fac legaturi unice cu bile noi ori mai vechi si gasesc argument pentru acele conexiuni apar concluzii noi. Problema e ca bila mea de baza are conceptul ca totul e relativ si depinde mult de perspectiva din care privesti; asadar, neavand o certitudine asupra tuturor perspectivelor unei situatii (caci numai asa m-as simti satisfacuta cu o concluzie) mereu raman intr-o stare permanenta de "nu sunt sigura". Cand incerc sa spun altora ce imi spun mie insami fie nu inteleg fie interpreteaza in conformitate cu ce stiu ei si ce cred ei, cum faci si tu acum cand citesti asta. Indiferent de cat de bine explic ori cat de mult ma sinchisesc sa folosesc termeni comuni care au acelasi inteles in dictionarul majoritatii (fiindca fiecare avem un dictionar unic, fiecare cuvant fiind asociat cu ceva unic din viata noastra si avand o istorie emotionala personala), tot nu o sa ai aceleasi imagini mentale ca ale mele. Asa ca fata in fata, daca cineva ma intreaba ceva, spun "nu stiu". Dar mai greu sa ajung in situatia aia fiindca nu dau semne ca as vrea sa discut oricum. Nu-i privesc in ochi, iar problema e rezolvata. Am ajuns sa consider o problema interactiunile astea fiindca te frustreaza cand cineva nu intelege indiferent de efortul tau de a cunoaste dictionarul lui/ei. Aici nu se cere atata implicare, raspunzi si dispari. E mai usor si sa nu iti pese, ignori litere.