De ce sa fie pacat? Muzica are, si spiritual vorbind, un rol extrem de important. Ea in sine e amorala, e doar formata din niste sunete. Conotatia morala o dam noi oamenii, atunci cind o asociem cu anumite trairi, bune sau rele, si astfel facem ca muzica sa fie "buna" sau "rea". In cazul tau, faptul ca adormi pe muzica, eu cred ca are o conotatie pozitiva, te ajuta mult sa te odihnesti mai bine, si se stie ca muzica adesea face acest lucru, daca e aleasa cu grija, deci, de ce ai pacatui in acest sens? Doar pentru ca o asculti dupa rugaciune? Eu cred ca e bine (si pe mine ma incinta acest lucru) ca mai exista oameni pe aceasta lume care sa isi aduca aminte seara ca mai trebuie sa se si roge, cite un pic macar. Deci, asculta muzica in continuare, caci daca ti-ai facut rugaciunea, acest lucru e demn de laudat.
Este pacat si ca deschizi calculatorul dupa unele religii. Depinde ce religie ai. Pentru mine nu e nici un pacat sa asculti muzica insa nu vad rostul rugaciunilor adat timp cat nu exista cineva care sa le asculte.
E pacat si sa citesti pe aici rubrica Dragoste si sex, ca la ce intrebari vezi...
Chill out, everything it's fine my friend.
Nici dacă faci dragoste nu e păcat, nu te lua după cei habotnici, conservatori. Dacă nici muzica şi iubirea nu sunt de la Dumnezeu, atunci unde mai este bunătatea lui?
Ingerul pazitor orisicum tot cu tine ramane - cand faci o fapta buna se bucura iar cand faci ceva rau se intristeaza si plange.
Nu; rugaciunea este rugaciunea, iar muzica este muzica. odata ce nu imbini cele doua activitati nu vad de ce ar fi un pacat; acum ar mai fi un aspect, si anume daca muzica pe care o asculti rezoneaza cu planuri sau fiinte care sunt in contradictie cu planul divin, creat de rugaciune atunci s-ar putea sa nu se mentina un echilibru.
Daca rugaciunea a fost facuta din suflet nu cred... daca ai facut-o din tot sufletul e ok chiar daca asculti muzica dupa
ilinca29ilinca29 întreabă: