| Ecea a întrebat:

Fiecare ne rugam la dumnezeu sau nu in 2700 de limbi si o gramada de dialecte.
Se spune ca "dumnezeu asculta rugaciuniile", dar oare intelege?
Adica multe limbi, dialecte sunt formate recent. Daca dumnezeu exista le stie? sau ce explicatie aveti pentru asta?
La ce foloseste rugaciunea pana la urma daca probabil prietenul nostru imaginar nu cunoaste limba respectiva sau dialectul?
Cum ne intelegem? Ca doi chiori intre patru ochi?

12 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Pretene, întrebarea ta e cretinoidă. Şi ţi-o spune un ateu.

Alekum salam!

| harciog a răspuns:

Din pura curiozitate, chiar sint 2700 de limbi vorbite?

| cristi202 a răspuns:

Poate ca ar fi bine sa stii ca Dumnezeu nu se uita neaparat la cuvintele pe care le spui, ci la inima cu care le spui. Ceea ce e in inima conteaza cu adevarat, cuvintele adesea spun prea putin. Dar si pe acelea o Fiinta atotstiutoare nu are cum sa nu le inteleaga. Si fii sigur ca nu e doar un prieten imaginar, poate este pentru tine, ca inca nu l-ai intilnit, isa pentru multi este extrem de real.

| Angel0 a răspuns:

Esti putintel cam limitat.Incearca sa mai citesti si niste carti, nu numai internet.

| DorelSudoru a răspuns:

D-zeu nu e...asta e ce pot sa zic si sa cred

| ania a răspuns:

Cine a creat capacitatea noastra de a gandi, de a articula cuvinte(am citit candva o carte interesanta despre inneism, un fel de gramatica interioara in care autorul care a cercetat nu stiu cate limbi demonstra ca atunci cand un copil incepe sa vorbeasca, indiferent de limba, nu alege cuvintele aleator ci dupa un fel de reguli, aceleasi pentru toate limbile, sustinea ca toti avem in noi o gramatica innascuta) nu cred ca are probleme sa inteleaga orice limba vorbim sau ne-am putea noi imagina.

| petruclaudiu78 a răspuns:

Utra pre stupenda che se crieda intelecta.

| Kosuchin a răspuns:

Lol.Pai devreme ce e prietenul tau imaginar, cred ca poti sa ti-l imaginezi stiind toate cele 2700 de limbi laughing

| Hăgiul a răspuns:

Unii n-ar trebui lasati sa foloseasca aceasta categorie. Alta dintre cele mai stupide intrebari.

| EuNuTu a răspuns:

Tu gandesti cu popoul? Dumnezeu e atotstiutor, stie orice limba, dialect si orice altceva vrei tu. Poti sa te rogi tu si intr-o limba creata de tine, El intelege.

| blackdragon_7370 a răspuns:

Stiu ca suna putin prea bisericesc(sau cum vrei sa o iei), dar daca iti amintesti pasajul acela biblic in care asupra apostolilor se pogoara acel har care le-a permis sa predice tuturol oamenilor care au venit sa ii asculte in nu-mai-stiu-ce-loc-din-Israel. Ai sa vezi ca desi ei vorbeau o singura limba, prin vointa lui Dumnezeu, au putut fi intelesi de toti credinciosi, iar apostolii i-au inteles pe crestini de asemenea. Se spune ca Dumnezeu este atotstiutor, asa ca el trebuie sa cunoasca toate limbile pamantului, chiar si dialectele lor. Iar daca acestea sunt noi(desi El fiind omniprezent trebuie sa cunoasca si aceste dialectele)nu ar fi o problema sa Le inteleaga pentru ca ele se aseamana in mare parte cu limba principala de vorbire a tarii si cu alte dialecte mai vechi de unde isi au radacinile. Poate nu este explicatia pe care ti-ai dorit-o, dar... indiferent de existenta sau nu a unei explicatii oamenii trebuie sa continue sa se roage si sa spere ca vor fi auziti si intelesi.

| SoTo a răspuns:

Atotstiutor, iti rezolva dilema.