Poate ca ar fi bine sa stii ca Dumnezeu nu se uita neaparat la cuvintele pe care le spui, ci la inima cu care le spui. Ceea ce e in inima conteaza cu adevarat, cuvintele adesea spun prea putin. Dar si pe acelea o Fiinta atotstiutoare nu are cum sa nu le inteleaga. Si fii sigur ca nu e doar un prieten imaginar, poate este pentru tine, ca inca nu l-ai intilnit, isa pentru multi este extrem de real.
Esti putintel cam limitat.Incearca sa mai citesti si niste carti, nu numai internet.
Cine a creat capacitatea noastra de a gandi, de a articula cuvinte(am citit candva o carte interesanta despre inneism, un fel de gramatica interioara in care autorul care a cercetat nu stiu cate limbi demonstra ca atunci cand un copil incepe sa vorbeasca, indiferent de limba, nu alege cuvintele aleator ci dupa un fel de reguli, aceleasi pentru toate limbile, sustinea ca toti avem in noi o gramatica innascuta) nu cred ca are probleme sa inteleaga orice limba vorbim sau ne-am putea noi imagina.
Lol.Pai devreme ce e prietenul tau imaginar, cred ca poti sa ti-l imaginezi stiind toate cele 2700 de limbi
Unii n-ar trebui lasati sa foloseasca aceasta categorie. Alta dintre cele mai stupide intrebari.
Tu gandesti cu popoul? Dumnezeu e atotstiutor, stie orice limba, dialect si orice altceva vrei tu. Poti sa te rogi tu si intr-o limba creata de tine, El intelege.
Stiu ca suna putin prea bisericesc(sau cum vrei sa o iei), dar daca iti amintesti pasajul acela biblic in care asupra apostolilor se pogoara acel har care le-a permis sa predice tuturol oamenilor care au venit sa ii asculte in nu-mai-stiu-ce-loc-din-Israel. Ai sa vezi ca desi ei vorbeau o singura limba, prin vointa lui Dumnezeu, au putut fi intelesi de toti credinciosi, iar apostolii i-au inteles pe crestini de asemenea. Se spune ca Dumnezeu este atotstiutor, asa ca el trebuie sa cunoasca toate limbile pamantului, chiar si dialectele lor. Iar daca acestea sunt noi(desi El fiind omniprezent trebuie sa cunoasca si aceste dialectele)nu ar fi o problema sa Le inteleaga pentru ca ele se aseamana in mare parte cu limba principala de vorbire a tarii si cu alte dialecte mai vechi de unde isi au radacinile. Poate nu este explicatia pe care ti-ai dorit-o, dar... indiferent de existenta sau nu a unei explicatii oamenii trebuie sa continue sa se roage si sa spere ca vor fi auziti si intelesi.