La religie nu ma bag, exista oameni credinciosi, atei, agnostici. E ceva ce a tinut oamenii impreuna, dar i-a condus si la razboaie si e prea tarziu sa facem ceva in privinta ei. Cat despre celelalte exemple, conteaza marimea, culoare, viteza la masina etc pentru ca oamenii se mai si bucura de ea. Cu educatia la fel, le trebuie pentru un serviciu bun, care le trebuie pentru multi bani, care le trebuie pentru o viata mai buna, pentru ca asta conteaza pana la urma. Vrei sa nu faci nimic toata viata pentru ca oricum o sa mori ? Normal ca viata ti se pare urata si inutila cand gandesti asa, nu te bucuri de nimic, nu vrei sa ajungi sa faci nimic. Tocmai invers e ideea, sa te bucuri de viata, sa o traiesti asa cum vrei, sa faci tot ce vrei. Moartea dureaza putin si dupa ai terminat, dar pana atunci ce faci? Stai si te plictisesti toata viata si te intrebi ce rost are ? E trista gandirea asta.
Universul material nu are ochi. Orice faci tu in viata asta ca necredincios nu e premiat de nimeni. Cand intri in pamant e ca si cum nu ai existat niciodata.
Cred ca intrebarea apartine mai degrava categoriei Religie.
In general fiecare se zbate sa obtina lucruri care il fac sa se simta bine, nu conteaza categoria din care fac parte aceste lucruri. Cam acesta este scopul comun al tuturor. Pe mine ma face sa ma simt bine sa ma dau pe role, pe altii sa se dea intr-un porche. Ce conteaza?
Religia ramane pentru mine o "animatie". Daca te uiti putin in istorie omul a atribuit tot ce nu a putut explica unui zeu asa a inceput totul.
Religia nu este ceva rau ne tine uniti si ne indruma la fapte bune.
Cat despre partea cu evolutia...hmm aici imi pun si eu intrebari
Scopul nostru pe acest pamant este de a acumula informatii si a da mai departe un om care nu are la cine transmite informatia care o stie este un om care a trait degeaba
ps. Nu timpul trece noi trecem
^Religia nu este ceva rau ne tine uniti si ne indruma la fapte bune.^
fapte bune, nah, dimportivă, au existat destul de multe razboaie din cauza religiei si acum, și pe vremea ^lui Hristos^, uita-te la atacurile ce au avut loc în Europa și nu numai din cauza religiei și îndoctrinării oamenilor.
Nu zic de religie, ca ea duce la fapte rele, ci oamenii sunt de vină, depinde ce înțeleg ei prin religia pe care o adoptă ( nu o sa stau să vorbesc despre asta deoarece îmi este lene și chiar și așa, nu ar avea sens).
Mulțumesc pentru răspuns!