| Danut3s20 a întrebat:

Fizicatongue "Eschimosii locuiesc in incaperi construite din blocuri de zapada tapetate pe interior cu puf(iglu)" ati priceput pana aici nu? asa ca sa-mi raspundeti la asta si sa fie repede

Cum explicati faptul ca ei supravietuiesc fara a folosi o sursa de incalzire?big grin
Funda pentru ala inteligent

Răspuns Câştigător
| miradoniz a răspuns:

Eu mă întreb de unde aduc ei PUFUL! eu credeam că zăpada însăși e cel mai bun izolator,căldura degajată de familie prin metabolism,activități domestice este de ajuns pentru a ridica temperatura,cu atât mai mult cu cât tunelul de acces este mic.
(P.S. se pare că numele de "eschimoși" este considerat mai nou o insultă prin Canada sau Groenlanda, pe acolo-denumirea politic-corecta ar fi "inuit" sau așa cevahee hee dar în Alaska e ok să spui eschimoși, că ei nu se considera afectați)

4 răspunsuri:
| PosteXD a răspuns:

Inauntru nu intra frgigul deoarece blocurile de gheta reusesc sa tina caldura inauntru cu ajutorul pufului e adevarat ca atunci prima data lau contruit era frig inautntru dai apoi s-a format caldura din cauza avticvitatii termice ale corpului omenesc cum corpul emana caldura. sau pur si simplu sunt gros inbrcati laughing

| ierdna a răspuns:

Puful e izolator termic. nu are loc schimb de caldura

Răspuns utilizator avertizat
| がさいゆの a răspuns:

Deoarece ei isi fac haine groase din pieile animalelor pe care leau vanat