| eduard89 a întrebat:

Fragment din bliblie, D-zeu catre sarpe : " Tu de azi pe pantecele tale sa te tarasti si tarana sa mananci in toate zilele vietii tale". Intrebarea este : cum arata sarpele inainte? avea picioare? sau e stramosul omidei?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
33 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Cred ca miriapod cu carje. @mirzabah dar ce credul/a poti sa fii, credulitatea ta creste in raport cu marimea gogomaniei. Corabie construita in 120 ani, pai cati ani a trait Noe? Corabie de capacitatea a 526 vagoane marfa standart( 70 t vagon)=36 826 t, astfel de capcitati navale sau construit incepand din secolul18 odata cu avansarea tehnologiei. O astfel de capacitate putea fi construita doar de Noie si fii lui? Si cati ani a mai trebuit sa adune toate speciile de pe suprafata pamantului? Apoi lamureste-ma cu treaba asta ca nu inteleg; "Dumnezeu este bun ingaduitor si milostiv, de asta ne-a lasat liberul arbitru, sa alegem fiecare calea pe care sa o urmam, insa pentru toate actele, pentru fiecare gand sau vorba, vom da socotela", pai daca ne-a lasat sa ne alegem calea de ce ne mai judeca?

| Hombre a răspuns:

@Andre999, se stie ca scoarta terestra este in continua miscare, demonstratia, cutremurele, vulcanii etc. Munti Carpatii sunt tineri comparativ cu altii, muntii Macinului spre exemplu, si in alte zone ale globului situatiile sunt identice, fosilele marine de care spui ca sau gasit in varf de munte (nu chiar acolo mai la baza) isi are explicatia ca in acea zona in urma cu sute de milioane de ani a fost apa, lac, mare, sau ocean, vietuitoarele marine care mor cad pe fundul lacului, mari oceanului si sunt acoperite de malul, nisipul de acolo intre timp pietrificanduse odata cu disparitia apei prin modificarea structurala a scoartei terestre, adeca acolo unde era candva un lac, mare etc scoarta terestra s-a ridicat formand noi munti si evident ca sendimentele pestilor pietrificate in timp se gasesc in pereti de la baza sau dupa caz in peretii unor munti. Aceste miscari ale scortei terestre sunt continue ca si aparitia de noi vulcani.Pe locul campiei din sud la noi a fost candva mare (apa). Dca luam de buna chestiunea potopului biblic si explicatia ta cu vietuitoarele marine care au ramas pe munti la retragerea apelor sa stii ca nici o vietuitoare nu se pietrifica la suprafata datorita intemperiilor naturale ale planetei in cativa ani se degrada total, pentru conservare trebuie conditii speciale, in cazul nostru trebuie dimininuarea la maxim a oxigenului si cresterea continutului de carbon la o presiune mare pe o perioada lunga de timp pentru fosilizare. Ai capito? Asa ca lasa aiureala cu bazaconia asta de potop si nu il mai jigni pe cel ce a pus intrebarea pentru ca tu trebuie sa mai studiezi si ti-am facut acum ceva timp niste recomandari.

| Alphawolf a răspuns:

@mirzabah, se stie ca pestii traiesc ori in apa dulce ori in apa sarata, cei de apa dulce nu pot supravietui in apa sarata, iar cei de apa sarata nu supravietuiesc in apa dulce. Ce explicatie ai?

| Parintele a răspuns:

Buna intrebare. Mie imi palace sa vad ca pe sarpe l-a cam durut in fund de blestemul lui d-zeu si prefera sa manance carne in loc de tarana.hee hee) Mai prost pentru el e ca de atunci sarpele nu mai vorbestehee hee))

| danut a răspuns:

Daca ai fi citit Biblia ai fi aflat ca sarpele avea aripi si zbura, te las pe tine sa afli unde scrie asta.

| danut a răspuns:

"alexsmenaru a răspuns: Andree999@ Unde scrie de aliti? In afara de Cain si Abel? Dami un citat te rog... NU SCRIE! Doar Cain si Abel au fost urmasi lui Adam si Eva."
Geneza 5, 4. Dupã nasterea lui Set, Adam a trãit opt sute de ani; si a nãscut fii si fiice. Despre potop nu am ce sa-ti mai spun ca tot nu ai intelege daca nu ai fost in stare sa citesti 10 randuri mai jos in Biblie.

| shadovv a răspuns:

Probabil un fel de dinozaur (wow cred ca tocmai mi am dat seama de aparitia/disparitia dinozaurilor) sau avea muschi mult mai puternici incat reusea sa se tina in coada.

| andre999 a răspuns:

Se stie de la biologie ca sarpele avea inainte picioare pe care le-a pierdut de-a lungul evolutiei.
Ps: alexsmenaru ma uimeste cata incultura poate zace intr-un om, mai baiete tu vezi ce prostii debitezi. In Biblie scrie clar ca Adam si Eva au avut mai multi copii, dar precizati au fost Cain si Abel pentru poveste uciderii.Primul lucru care a aparut in acest Univers(dupa BigBang) au fost fotonii ( ce sunt fotonii nu iti mai spun) si apoi dupa milioane de ani s-au format stelel deci la inceput a fost lumina. S-a demonstrat stiintific ca potopul a avut loc prin gasirea unor fosile in locuri in care nu ar fi putut ajunge (vf muntiilor) si aspectele geologice ale terrei arata clar ca existat potopul.Nu ai inteles nimic din Biblie nici macar nu ai citit-o si iti permiti nesimtit ordinar sa loveste in oamenii. Din cauza imbecililor ca tine a ajuns lumea asta asa. Du-te si ia cartiile de biologie, geografie, astronomie studiaza si apoi vorbeste.

| andre999 a răspuns:

"Fosilele sprijina ideea unui potop global. In primul rand, majoritatea fosilelor gasite pe continente sunt de origine marina, ceea ce ne duce la concluzia ca Pamantul a fost candva acoperit de apa, in cantitate mare. In al doilea rand, potopul global creeaza conditiile favorabile fosilizarii organismelor, in timp ce teoria unei evolutii lente a Pamantului nu tine seama de acestea. Conditiile care ar trebui indeplinite pentru ca un organism sa se fosilizeze sunt urmatoarele: organismul nu trebuie sa intre in descompunere, necrofagii (animalele care mananca organisme moarte) nu trebuie sa-si inceapa actiunea, iar ingroparea trebuie sa aiba loc rapid. Paleontologul Beerbower spunea ca, in general, cu cat organismul este mai repede ingropat si cu cat este mai repede intiparit in sedimentul care constituie mormantul sau, cu atat exista mai multe sanse sa fie mai bine pastrat.
Acceptand punctul de vedere oficial al stiintei (conform caruia evolutia s-ar fi petrecut lent, de-a lungul a milioane de ani), astazi nu ar fi existat nici o fosila. Motivul: daca in tot acest timp de milioane de ani nu ar fi aparut nici o catastrofa care sa ingroape rapid organismele moarte, acestea s-ar fi descompus incet si nu s-ar mai fi fosilizat. In schimb, acceptand teoria potopului global, conditiile de fosilizare sunt perfect indeplinite: organismele au fost ingropate rapid sub straturile de sedimente aduse de apele potopului, neavand timp sa se descompuna. "

| andre999 a răspuns:

Alexsmenaru : Mai omule, intai au fost fotonii (lumina) si apoi stelele. Deci Biblia nu a gresit.
Cat despre citatul unde spune ca adam si eva au avut mai multi copii ti l-a dat danut. Sa stii ca Biblia nu este pentru oricine, ea nu este mura-n gura trebuie sa-ti folosesti si mintea.

| andre999 a răspuns:

Alexsmenaru Am spus eu ca dupa marea explozie au fost eliberati fotonii? am spus ca intai au fost fotonii si apoi stelele.Cat despre exemplul cu suedia cred ca ai dreptate. Suedia este o tara minunata, 75% dintre adolescenti s-au drogat cel putin odata, prostitutia este legala, conceptul de familie a disparut, numai 28% dintre tineri dorind sa se mai casatoreasca, la facultate intra doar 25% din elevi. Ce tara minunata lipsita de principii, care a reusit sa creze o societate strict materiala ( banii sunt totul) bolnava si animalica.Mai degraba as murii de foame decat sa traiesc in depravare si scarbe.

| GodBlessYou a răspuns:

Eduard89, eu nu cred in biblie. Daca avea picioare numai era sarpe. Biblia este o tampenie si cine nu crede asta sa imi demonstreze contrariu. Eu va pot demonstra multe. 1. Adam si Eva = Cain si Abel, cum sau mai inmultit 2. In biblie scrie dumnezeu a creat inainte lumina si dupa aia stelele? ce? laughing Mai unu 3. Daca dumnezeu este autoputernic de ce a sa odihnic in ziua a 7-a, 4. Pamantul nu sa facut in 7 zile si e mai vechi de 6000 de ani. 5.De ce naibi dumnezeu ar pune un pom in mijlocul paradisului? Doar ca sa nu fie totul perfect? 6.Biblia spune nu ucide! Dar totodata incurajeaza uciderea animalelor, sa ucid sau nu? 7. Puteti crede asta? Un potop de 40 de zile si nopti a ucis toate vietatile de pe pamant, atunci de ce mai exista vietati? ahhh a pus noe un miliard de specii intr-o barcuta. Oare au avut loc? Eu cred ca a construit o nava spatiala. Oare si pestii nu sunt vietati? Sau inecat pesti? laughing 8. Puteti crede ca oameni au vorbit aceeasi limba si au colaborat, dumnezeu nu a vrut asta si a impartit limba oamenilor in mai multe limbi, asa de ciuda. ce bun e el... Asta scrie numai in geneza, in toata biblia cred ca va gasesc in jur de 10000-15000 de tampenii.

| GodBlessYou a răspuns:

@mirzabah Domnule, unde am spus eu ca pesti trebuiau pusi in arca? In biblie scrie clar, au murit toate vietatile care au suflu! si pesti? asta am intrebat eu, cum sa moara pesti de potop? La celelalte aberatii din biblie pe care le-am mentionat nu ai raspuns? Spre deosebire de mine eu am raspuns la tota criticile, tu nu! Daca dumnezeu era bun nu ar omora toate vietatile pentru om! E bun? gandeste domnule! Eu am citit toata biblia si e o prostie ordinara, pierdere de timp.

| GodBlessYou a răspuns:

Andree999@ Eu nu am zis ca intai a fost lumina si dupa aia stelele, esti chiar haios, in BIBLIE scrie. Eu am scris asa "In biblie scrie dumnezeu a creat inainte lumina si dupa aia stelele? ce?" In biblie scrie.In geneza 1; 3 "Si dumnezeu a zis 'Sa fie Lumina!'Si a fost lumina.", mai tarziu 1; 14 "Si Dumnezeu a zis:Sa fie niste luminatori, in intinderea cerului, ca sa desaprta ziua denoapte; ei sa fie niste semne care sa arate anotimpurile, zilele si anii" Luminatori sunt stele, se pare ca pentru dumnezeu stelele erau doar niste semne si nu dadeau lumina, in stele includem si Soarele. Deci reiese Intai a fost lumina si dupa aia STELELE!, sa credem biblia! Si pentru inculti ca tine zic, am fost ironic. Primele particule nu au fost fotoni. Din raspunsul tau rezulta ce esti prost de bubui frate.

| GodBlessYou a răspuns:

Otilia88@ Ba da contrazice, cea mai cunoscuta este: in 7 zile eu autoputernit am facut pamantul si tot ce exista si tot ce exista are 6000 de anilaughing Cum nu e contrazicere. Se contrazice si cu evolutia si cu notiuni de baza a astronomiei. Biblia este scrisa de scriitori, este un roman mare si nimic mai mult.

| GodBlessYou a răspuns:

Mik3 nu scrie asta in biblie.Propaganda asta crestina...

| GodBlessYou a răspuns:

Andree999@ Unde scrie de aliti? In afara de Cain si Abel? Dami un citat te rog... NU SCRIE! Doar Cain si Abel au fost urmasi lui Adam si Eva. Potopul nu este demonstrat stintific, ce minte poti sa ai incat sa crezi in asa ceva? Ce om de stiinta o zis ca a existat potopu? ce dovada? spunem una singura.

| GodBlessYou a răspuns:

Adam e femeie?

| GodBlessYou a răspuns:

Danut@ Ce poti sa zici de potop? Hai spune ca poate inteleg alti.

| GodBlessYou a răspuns:

Andre999@ Cand s-a intamplat marea explozie nu fotonii au fost eliberati, mai documenteaza te si tu ca sa nu ramai tot timpu in ceata, Romania are doar 2% atei spre deosebire de Suedia care are 74%. Unde e SUEDIA si unde e Romania.

| GodBlessYou a răspuns:

Andre999@ De unde ai tu aceste informatii? La facultate intra doar 25% dintre elevi? Dar in Romania cati intra? De ce ar dorii sa se casatoreasca?

| otilia88 a răspuns:

In primul rand, stiinta nu contrazice biblia, ba mai mult iti ofera o explicatie logica a faptelor prezentate(pentru cultura ta generala, chiar papa ioan paul al II-lea nu a negat teoria evolutionista); in al doilea rand biblia nu trebuie interpretata mot a mot si nici rastalmacita; confuzia intelegerii textului biblic consta tocmai in scoaterea textelor din contextul lor- dupa cum bine zicea cineva (nu-mi mai aduc aminte numele) "un text scos din context este un pretext''; iar apoi, tu nu-ti pui intrebarea cum trebuie, tu nu te intrebi care este mesajul transmis de biblie, ce vrea sa spuna cu afirmatia asta; ceea ce mi se pare absurd e faptul ca tu de fapt nici nu vrei sa afli un raspuns; cat despre sarpe, se stie de la biologie ca avea membre.
p. s. ca sa combati ai nevoie de argumente, iar ca sa ai argumente iti trebuie ceva cunostinte iar dupa felul cum pui tu intrebarea, reiese clar ca nu ai cunostinte nici in ceea ce priveste stiinta, nici in ceea ce priveste biblia.

| Hypathia a răspuns:

Cred ca ar fi mai bine sa inveti intai sa scrii cuvantul Biblie si apoi sa meditezi la semnificatia celor scrise in Sfanta Evanghelie.

| cioca99 a răspuns:

Citeste Facerea. daca nu gasesti inseamna ca nu o sa stii niciodata ca nu are nimeni dovezi cum arata poti doar sa-ti imaginezi

| Mik3 a răspuns:

Pai daca ai fi citit biblia cred ca ai fi stiut si u ca inainte de izgonirea lui Lucifer din rai toate animale traiau impreuna si ca serpi aveau picioare, totusi cred ca cel mai bine ar fi sa citesti biblia si o sa afli mai multe decat ai fi crezut

| mirzabah a răspuns:

Dragul meu! Raspunsul e simplu, sarpele avea si blana si picioare, era la fel ca toate animalele.Ai dedus bine.Problema e ca, toata biblia e o mare taina, pentru cei mai multi, doar citind si citind si citind, rugandu-te, poti ajunge sa-i descoperi toate secretele ascunse.Altfel,nu va fi decat o carte simpla ca oricare alta, dar e numita CARTEA CARTILOR. Oricum, romanul prefera sa stea la barfa si telenovele, sa bea bere si sa se imbuibe cu mancare, caci pantecele este dumnezeul sau, dar, fara sa fiu rautacios sau prapastios, nu are ochi sa vada ca sfarsitul bate la usa si cele scrise in BIBLIE, se implinesc cuvant cu cuvant?! si, pentru alexsmenaru:bafta ta tinere, este ca nu doare prostia, altfel ar tipa, juma'din Romania!-asta e vb unuia destept.Ca sa stii si tu:Toata scriptura este insuflata de DUMNEZEU, si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire...(2 Timotei, 3:16). Cum s-au inmultit oamenii? Biblia nu spune, dar, oricum ar fi fost, asta nu e treaba ta, e taina lui DUMNEZEU, tu nu te impiedica de ceva marunt.In plus, fii sigur ca, ori de cate ori te vei stradui sa intelegi aceste taine, mintea ta va exploda. Dumnezeu, nu e om ca sa fie asa de limitat in gandire precum omul, de aceea le-a creat pe toate in mod asa de minunat. Tu insa nu ai cum sa pricepi toate astea, un duh de ratacire a pus stapanire pe tine.De ce s-a odihnit in ziua a 7-a? Afost un exemplu mai mult, ca si omul sa se odihneasca o zi din cele 7, dar in aceasta zi, sa-I dea slava si onoarea cuvenita lui DUMNEZEU.Ai calculat bine, pamantul are in jur de 9000 de ani.Si,da,a fost facut in cateva zile, apoi, a fost impodobit cu apa, pamant, cer, animale, vegetatie si oameni, totul in 6 zile. E de necrezut, pentru tine, doar daca esti ori ingust la minte, ori, ai un duh care nu te lasa sa vezi cu ochii mintii, unde e adevarul! Fiindca, daca ai citit in Geneza, 1:31, totul era foarte bun. Da, DUMNEZEU spune sa nu ucizi, si se refera la semenii tai, iar in continuare specifica ce si cum, in geneza, deuteronom si exodul, dar, asta e pentru cei care citesc cu atentie BIBLIA, nu pentru cei care se iau dupa basmele spuse de altii.Calculeaza si tu, au calculat SAVANTI de renume inaintea ta, care era dimensiunea "barcutei" lui NOE, mai ales ca a fost construita in 120 de ani! Si a fost considerata a fi PERFECTA, fiindca nu se poate rasturna pe nici o furtuna. Iar capacitatea ei de inmagazinare? Nu o sa crezi, dar cat mai multe garnituri de tren, adica 526 de vagoane de marfa standard.http://www.creationism.info.ro/......oologică. htm

| mirzabah a răspuns:

Pt alexsmenaru:pestii, de aia erau pesti, ca sa traiasca in apa, deci nu aveau ce cauta in arca lui NOE.Am mai spus-o, prostia nu doare. Apropo de asa zisele prostii din BIBLIE? Asa cum a fost in vremea lui Noe, asa va fi si in vremurile din urma, oamenii beau, mancau, se distrau, de DUMNEZEU, nu le-a pasat, la fel ca acum. Da, DUMNEZEU e bun si ingaduitor si milostiv, de asta ne-a lasat liberul arbitru, sa alegem fiecare calea pe care sa o urmam, insa, pentru toate actele noastre din viata asta, pentru fiecare gand sau vorba, vom da socoteala:Eclesiastul, 11:9.si Apocalipsa, 20:11-15.Asa ca! Dragii mei romani din Romania, nu stati degeaba, cititi BIBLIA, acolo gasiti raspunsuri la toate intrebarile voastre si acolo e scris tot ce se intampla in zilele noastre, pana la sfarsitul acestui pamant, adica, peste vreo mie si ceva de ani.Nu cititi, nu aveti de unde sti si veti muri in intunericul nestiintei si prostiei, dar, dincolo veti merge intr-un foc ce nu se stinge niciodata! Pt ce?-pentru nepasarea si neascultare de poruncile lui DUMNEZEU! Alegerea va apartine, dar, dincolo, la marele tron alb, toti, absolut toti vor fi judecati, asa ca fiti cu luare aminte.Si!-oamenii nu vor merge in iad pentru ca sunt pacatosi, ci, pentru neascultarea lor:IOAN, 3:19; 9:39; 12:47.Nu pot enumera toate pasajele aici, dar, sunt sigur ca fiecare are o biblie in casa, cititi-o si vi se vor deschide ochii mintii, Matei, 13:13.

Răspuns utilizator avertizat
| eduard89 explică:

@crisart. cu oameni ca tine sta Romania in loc, ca ai capul patrat si traiesti intr-o patratica, nu poti sa vezi mai departe, pentru ca esti limitat. Intrebarea era amuzanta si vroiam sa primesc raspunsuri la fel de amuzante, nu raspunsuri serioase de la incuiati ca tine. Si apropo a fost doar o eroare de tastatura, am scris prea repede happy