Sora ta are 22 de ani, iar 22 de ani este o varsta la care nu trebuie sa i dai explicatii unei copile ca tine.
fiecare face ce vrea, iar daca ea a ales sa fumeze,este prb ei.
si nu te preocupa, ca sunt oamenii care nu au fumat si nu au baut in viata lor, si tot s -au imbolnavit de nu stiu ce boli.asa ca,in viata oricum ai dao, nimic nu e bine, asa ca mai bine faci ce simti
Ce poţi să faci? Să-ţi vezi de-ale tale şi să nu te mai implici în viaţa altuia.
Ţine-ţi "normalităţile" pentru tine! E mai sănătos!
Vai, ce şoc! Nu se poate aşa ceva!
Domnişoara Ana Maria, ce să faci? Fură-i ţigările şi apucă-te şi tu de fumat. Dar să nu văd o întrebare mâine pe la cauze nobile să punem mână de la mână ca să-ţi luăm nicorette pentru că "retrăieşti".
Am spus "cauze nobile", pentru că văd că la tine nu contează categoria. E o filozofie că sora ta, de 22 de ani fumează! Mare filozofie!
E treaba ei daca vrea sa fumeze...prostia ei!
acum ...are 22 de ani pana la urma cum ai vrea sa ii interzici?
daca asta vrea sa faca cu sanatatea ei ...prostia ei!
Hm...22 de ani si inca mai locuieste cu tine(si monitorizata-din cate vad)? Mi-e mila de ea, asta nu e viata de om!
Pai Smith,de legate ce sunt nu vezi ca ea retraieste prin sor-sa? Dar ce mai Ano,sor-ta sufera cand fumeaza sau ce? Sfatul meu, apuca-te si tu de fumat cu ea si mai alunga gasca aia de ingeri ce-ti canta deasupra capului la harpa ca prea iti afecteaza psihicul catecul lor, mai da-i undeva!
Asta e societatea in care traim, daca am avea acces general la unele din substantele care ar putea inlocui complet (prin lipsa lor de nocivitate/pericol pentru. sanatate/potential de dependenta) tutunul, acesta nu ar mai fi o problema asa de mare, la scara globala, insa intr-adevar, vietile a milioane de oameni sunt mult mai putin importante decat sustinerea intustriei tutunului/alcoolului, si deci implicit economia globala. E trist, dar n-avem ce face, tutunul provoaca in multe cazuri o dependenta asemanatoare substantelor de cel mai mare risc, sa convingi o persoana sa renunte, e probabil o problema demna de abordari savante.
LolPoate sa fumeze daca vrea e 18+ si cum am mai zis stiu copii ce fumeaza de mici(15-16)si nu au nici pe dracu(acum atigand o varsta)...
Daca te deranjeaza fumul de tigara apucate si tu de fumat si no sa te mai deranjeze...
Sa inteleg ca tu esti sora mai mica? Oricum brava ca tii la sora ta desii ea deja isi poate vedea de ale ei. Incearca sa vorbesti cu parintii sau direct cu ea. Spune-i ca tu intelegi ce se intampla iar ea fiind mai mare nu si da seama de ce face.
Pai mda, s-a apucat de fumat...dar asta nu e un capat de lume.Are 22 de ani,cred ca e stapana pe propriile decizii. Daca va vrea,se va lasa,daca nu,tu nu poti decat sa o sfatuiesti sa se lase,ca nu e bine, dar asta presupun ca stie si ea deja.Dar n-ai ce-i face, nu-i un pacat sa fumezi...si nu o poti obliga, totusi, e o persoana majora.
La 22 de ani, trebuie sa ai incredere in judecata ei, si sa ii respecti decizia ca sora, nu totdeauna cei apropriati noua aleg ce ne place noua, dar fiindca ii iubim si tinem la ei, ne spunem parerea si ii acceptam oricand, oricum ca surioara a ei, sigur ai pe acolo pe undeva un drept de veto, care zic sa il pastrezi pentru atunci cand o sa conteze
De fiecare data cand am incercat sa ajut pe cineva in felul asta nu am reusit. Acum in ultimul timo de ex eu si mami am incercat sa-l lasam sa-l facem pe tati sa nu mai fumeze, ii aratam cati bani da pe tigari pe o saptamana numai si la sf saptamanii ii luam ceva de banii aia si se dadea multumit, de fapt chiar era si el vrea din motiv financiar sa se lase de fumat, nu intelege si sanatatea este cea mai afectata si noi ii vrem binele dar se pare ca nu a fost destul de motivat. Nu are vointa pur si simplu aseara i-am gasit impreuna cu mami cateva tigari in geaca dar el sustinea ca nu a mai fumat de 1 luna si ce e drept nu fuma acasa, dar fuma la sevici. Orice ai incerca sa o impiedici sa nu mai fumeze nu reusesti dintr-o data, fa-o sa le lase treptat, asa v-a reusi, doar daca le reduce si atunci cand simte nevoie sa ia una sa incerce altceva. Tati a incercat cu plasturi, cu pastile, cu gume, cu dulciuri in loc si nu a reusit. Dar de redus le-a redus si inca avem incredere ca va putea sa le lase.
Lol.zici ca esti proasta d invatatoare de anul trecut "sa nu faci aia sa nu t futzi sa nu fumezi" are 22 ani pla mea doar nu vrei sa asculte de o mukoasa ca tine? Las'o in pace e viata ei.Eu am fmt intr'a 4 si m-am lasat asta a fost nu imi place si gata.acum daca ei ii place las'o sa isi infaptuiasca visu
Cumpara Nicorette si il pui in cand doarme si sa ii spun ca pentru explozia solara trebuie neaparat sa poarte ca sa nu o afecteze un plasture mare si puneti-l si tu, poate reusesti.