Întrebare recomandată | fadnox a întrebat:

Frica apare din instinct? O stare normala omului? De ce ne este frica? Ce este, de fapt, frica?

28 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Lucrul de care ne este frica s-ar putea sa fie un simbol al unei alte frici (daca termenul poate fi folosit la plural), cealalta frica provenind dintr-un eveniment care a avut loc in copilarie si care a fost reprimat sau uitat, dar ramas in subconstient. In acest caz persoana nu e constienta de frica originala, ci atribuie anxietatea actuala obiectului de care ii e frica acum. Cel putin asa a explicat Freud. De aceea doctorii, cand trateaza astfel de pacienti, incearca sa-i faca sa-si aminteasca acel eveniment care a provocat frica originala.










greece12
| greece12 a răspuns:

Cand se naste un copil, nu se teme de nimic, frica nu exista in el, copilul cade inconstient in apa, sta pe o platforma la 20 de metri inaltime neasigurat,pune mana pe o soba incinsa,inhata firele prin care trece curentul electric fara nici o teama!
Cu cat creste si i se dezvolta centrele inteligentei,ale intelegerii,ale perceptiei,intervine si autoapararea,copilul invata sa se conserve, sa se fereasca de ceea ce ii poate face rau.
Asadar, nu stiu cat e instinctual si cat constient, dar stiu ca tine de autoaparare, frica e sistemul de alarma uman!

| Miauti a răspuns:

"Frica este un mecanism de supravietuire ce apare ca raspunsul unui om la o amenintare concreta." asa ar spune unii, dar prin frica se pot bloca instictul de supravietuire.

Din punctul meu de vedere frica e o boala, exista un studiu in care frica poate sa se raspandeasca de la om la om (contagioasa).

Ca sa ti raspund la toate intrebarile am sa ti dau un o singur raspun;
Frica = NECUNOASTERE
Ne este frica de necunoastere, deoarece logic gandind, omul mereu a cautat raspunsul fiecarui obiect.

Ex: Acum mi de ani omul ii era frica de un ZEU divin. Odata ce scormoneste dupa raspunsuri, omul isi va da seama sau si a dat seama ca ZEUL este doar o fiinta imaginara sau o fiinta superioara din punct de vedere tehnologic.

| Cetateanulturmentat a răspuns:

Frica este instinctul de autoconservare.Ne este frica pentru ca vrem sa traim, e simplu. De accea nu sari de la balcon, pentru ca iti e frica, pentru ca stii ca o sa mori. Daca ai fii un hamster ai sari pentru ca nu ai sti ce se intampla in continuare si nu ti-ar fi frica.

| fadnox explică (pentru Cetateanulturmentat):

Faza cu hamsterii e luata din documentarul ala cu mitul care in final nu s-a adeverit, de pe Discovery

| Cetateanulturmentat a răspuns (pentru fadnox):

Nu am vazut niciun documentar, am spus la nimereala un animal mic si la indemana.Nu stiu excat ce-am zilele astea cu hamsterii.

| RAY a răspuns:

Mostenit genetic

| Wøodenpints a răspuns:

Eu nu le am cu poveştile despre cum lucrează creierul uman, deci tot ce spun sunt doar chestii trăite de mine.
De cele mai multe ori, e frica de necunoscut. Dar nu mă refer la necunoscutul ăla gen, vine un cetăţean tuciuriu şi necunoscut spre tine noaptea, când nu-i nimeni prin preajmă. Aia e frica de ţigani devoratori de portofele.
Când zic necunoscut, mă refer după moarte. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla atunci, iar multora le este frică.
Cred că asta e singura frică naturală, cu care cineva se naşte şi trăieşte toată viaţa. Restul, cum ar fi frica de eşec sau alte prostii sunt doar chestii ce pot fi prevenite.

| Lizzu a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=v6bjLsQP9_E

E subtitrat

:) Sper ca in 8 minute sa-ti raspunda la intrebari.

Numai bine

| fadnox explică (pentru Lizzu):

Interesant, multumesc

| Lizzu a răspuns (pentru fadnox):

Cu placere

| suffarstar a răspuns:

Toti avem frica,unii justificata, altii nu. Unii au frica de clowni, de lift, de cimitire, de insecte etc.Ea apare din unele idei care sunt plantate in subconstient.Subconstientul nu gandeste logic,el executa comenzile venite din constient. Daca atunci cand ai fost mic erai pedepsit la colt sau in debara e posibil ca atunci cand cresti sa ai teama de locurile stramte, in special de lifturi.
Exista si o boala psihica, isteria parca, este o frica de multe lucruri banale, frica nejustificata.
Mie mi-e frica ca atunci cand prind febra am cosmaruri.Tie?

| fadnox explică (pentru suffarstar):

Cand aram mica am avut o perioada in care aveam cosmaruri nopti la rand si imi era frica sa ma duc la culcare, insa mi-a trecut dupa cateva zile
de obicei ma speriam de anumite lucruri pe care le vedeam la televizor sau din povesti ciudate spuse de alti copii sau batrani
de intuneric ma sperii uneori si acum, teama am si pentru unele animale (nu neaparat o fobie ci doar teama)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Frica este un mecanism de supraviețuire ce apare ca răspunsul unui om la o amenințare concretă, de obicei negativă. Frica este legată de anxietate. Aceasta depinde de persoană și poate varia de la prudență la fobie și paranoia. Ea ține de mai multe stări, printre care grija, anxietatea, teroarea, paranoia, oroare, panică.
Te pup!

| MrAnderson a răspuns:

Salut,

Frica nu apare, ea este parte din instinctul nostru de supravietuire.
Ne este frica pentru ca subconstientul nostru ne anunta ca suntem in fata unui pericol imediat, si trebuie sa luam masuri.
Cand spui "frica iti da aripi", nu inseamna altceva decat faptul ca organismul tau este fortat la maxim, pentru a evita acel pericol si a-ti asigura supravietuirea.

Cu stima,
Neo

| angus35 a răspuns:

Frica de esec e cea mai intalnita. Exista anumite fobii care caracterizeaza anumiti indivizi sau poate pe toti. Dupa parerea mea frica e sinonima cu angoasa.Nu, frica nu apare din instinct ci este ceva cu care ne nastem.Bafta!

| BlackOldSun a răspuns:

Asa s-a nascut neocortexul creierul omului modern a simtit starea de frica de autoconservare si a evoluat!

| ktlina a răspuns:

Frica este specifica omului. mai exact orice frica se leaga de una singura: frica de moarte

| AdeVero12 a răspuns:

Cum zicea un prieten bun: nu există ură, ci doar frica de noi înșine. Nu știu de unde provine frica, dar este un mod de a ne proteja. Când ne este frică, nu încercăm să facem anumite lucruri. Frica este o stare normală a omului care îl împinge de fapt la mai multă frică.

| CrisDdf a răspuns:

Frica nu are o anumita descriere, frica face parte din noi.Simti frica atunci cand vezi un lucru sau o persoana care iti da o senzatie de nesiguranta, negativa.Si ai tentatia sa fugi cat mai departe posibil.

| Nimixpecial a răspuns:

"Curajul e un fleac, ce pacat ca iti lipseste".

| WhiteLore a răspuns:

Frica este un mecanism de supraviețuire ce apare ca răspunsul unui om la o amenințare concretă, de obicei negativă. Frica este legată de anxietate. Aceasta depinde de persoană și poate varia de la prudență la fobie și paranoia. Ea ține de mai multe stări, printre care grija, anxietatea, teroarea, paranoia, oroare, panică.

| DeeaDiduu a răspuns:

Frica este o stare normala a omului, fara frica nu ar mai fi la fel..adica sa zicem daca ar incerca un prieten sa te sperie si frica nu ar exista atunci pur si simplu nu ar mai fi amuzant sa sperii pe cineva caci uneori poate fi amuzant sa te sperie un prieten

| Scorpions13 a răspuns:

Frica este o componenta a psihicului. orice firca poate fi infruntata cu multa rabdare si antrenament. deseori fricile cele mai puternice sunt cele din copilarie care te urmeaza si peste ani daca nu iti faci curaj sa scapi de ele cum ar fi frica de apa etc bataie

| DaDiSk a răspuns:

Frica nu este un instinct este ceva pe psihic tu iti imaginezi fara sa vrei ca ceva este in spatele tau sau ceva in gen ca si frica de intuneric este din cauza psihic-ului! Cand nu te mai gandesti ca este intuneric si inchizi ochii nu iti mai este frica(asa am scapat eu) In fine sper ca te-am ajutat! BAFTA

| vladflorea a răspuns:

Pai,"frica" este un reflex al corpului pe care toti oamenii il au.Stimuleaza nervii brusc si este foarte deranjant, uneori poate cauza si DECESUL!

| Iorga_Andrei_1998 a răspuns:

Eu cred ca "fad" are nevoie de o opinie personala si nu de definitii/explicatii stiintifice ale fricii.

Din cate am mai vazut pe National Geographic, am inteles ca frica apare din instinct, fiindu-ti frica de ceva, datorita informatiilor acumulate de creier.
Un lucru care l-ar spune toata lumea este ca nu exista om fara sa-i fi fost frica vreodata de ceva anume. Din moment ce oricui i-a fost teama cel putin odata in viata, acest lucru poate fi numit si o stare normala a omului...
Noua ne este frica, datorita experientei acumulate pe parcursul vietii, de exemplu sangele. Cand eram mai mic si ma taiam, apoi imi curgea sange, ma speriam si incepeam sa plang, deoarece starea ta este diferita in acel moment si instinctul iti spune ca ar fi un lucru rau, speriandu-te...

Nu stiu daca ti-am fost de ajutor cu ceva, dar este opinia mea personala despre frica...

Întrebări similare