Nu exista o diferenta clara intre morfologie si sintaxa, doar ca morfologia reprezinta studiul partilor de vorbire, iar sintaxa studiul partilor de propozitie si al propozitiilor.
Exemplu de morfologie: Ele insele au plecat...Copiii insisi au luat hotararea sa plece in excursie.(astea sunt parti de vorbire)
Exemplu de sintaxa: Au invatat sa scrie si sa citeasca.(comina cuvintele in propozitie și regulile aferente în vederea realizării comunicării între oameni).
Morfologie-parti de vorbire, sintaxa-parti de propozitie ex morfologie:substantiv, adjectiv, verb, adverb, numeral etc ex sintaxa:subiect, predicat, atribut, complement.
Partile morfologice.sunt partile de vorbire.subst.,adj,adv,pronume.etc.
cele sintactice sunt subietul, predicatul(parti principale). iar atributul si complementul(parti secundare)
:*
bafta la testul ala>
Buna.Deci morfologia se refera la partile de vorbire una din cele 10 :subst, articol, adj, pronume, numeral, verb, interjectie, prepozitie, conjunctie, adverb.Sintaxa e functia sintactica care poate fi complement, predicat, atribut, subiect. Sper ca te-am ajutat si da-mi funda
Morfologie e vb despre partile principale de vorbire :subs verb adjectiv adverb numeral etc.
iar sintaxa e vb despre partile de propozitie : predicat subiect atribut si complemet
Sper ca te'am ajutat xD
Partile morfologice sunt partile de vorbire, dar nu exista o diferenta clara,
deci morfologia se refera la partile de vorbire una din cele 10.
Sper ca ti-am fost de ajutor!
Bafta la test!