| PVAAVU a întrebat:

FUNDA si VOTURI! "Degeaba te dai mare daca le ai numai la sport sau doar la carte.". Sunteti de acord cu ideea asta? Cum vedeti voi logica aici?

23 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

In primul rand exprimarea este ca de analfabet, cat despre logica, aceasta lipseste cu desavarsire.

| PVAAVU explică (pentru Inferno):

Da,de parca tu esti geniu.
Taaaaaci, maaaaaa'.

| Inferno a răspuns (pentru PVAAVU):

Nu stiu ce tot vrei, eu ti-am analizat citatul.
"...le ai numai la..." in contextul respectiv este o contructie utilizata in special de cei ce nu stiu a exploata limba romana in totalitate, cel mai adesea analfabeti. Limba romana ne pune la dispozitie o sumedenie de moduri de exprimare.
Cat despre logica, cred ca este evident ca nu exista una.

Ca tu nu gandesti rational, asta e! Tu n-ai minte, de aia n-ai inteles intrebarea. Taci naibii! >sad
Altii au inteles, dar tu nu.De ce? Nu stii sa intelegi o propozitie.

Tare sunt curios sa vad care e analfabetul ce a spus prostia de mai sus.

Tu.
Si nu-s analfabet (un astfel de om nu stie sa se exprime, nu stie sa scrie corect cuvintele si propozitiile.).Ai vazut la intrebare ca m-am exprimat corect, dar n-ai cum s-o-ntelegi fiindca esti prea prost.
Taci si nu te mai baga aidoma unei muste-n P'24 calului!
O singura litera mai scrii si platesti triplu! happy

Asa e cand nu joci cu toate cartile.

Eu joc cu cartile, nu toate, dar cu necesarul.De unde stii cum sunt eu? Nu mai manca C4k7!

| PVAAVU explică (pentru PVAAVU):

Scuzati vocabularul, dar nu m-am putut abtine.

Crezi,dar nu-i asa.

Tu nu joci cu toate cartile."Cat despre logica, cred ca este evident ca nu exista una"-Tu esti a tot stiutor de romana si doar crezi! Am intrebat UN PROFESOR a zis ca e CORECTA EXPRIMAREA!

| OnuOnulică a răspuns:

Da, ai dreptate.winking

| Duucu a răspuns:

E vorba de o bătălie între sportivi și tocilari? Îmi place.

| PVAAVU explică (pentru Duucu):

Nu,e vorba de ceva gen:"cand are rost sa te dai mare si cand nu."

| Duucu a răspuns (pentru PVAAVU):

Profesoara de română mi-a spus odată un adevăr care nu mi-a plăcut nici mie.Ea spunea că ne place să scoatem în evidență mereu ceea ce nu suntem. Cănd vrei să pari dur/rece,și vrei să afle toată lumea asta, tu ești de fapt invers.
Deci cel mai bine e să-ți ascunzi calitățile sau orice altceva de scos în evidență, și să încerci să nu te "dai mare" niciodată, deoarece se pot face păreri greșite pe urmă.
Vorbesc la modul general, nu de tine.

| PVAAVU explică (pentru Duucu):

10 lucruri pe care sa nu le faci in viata:
http://www.youtube.com/watch?v=azsL74m-gbg
De fapt sunt pentru la liceu, dar sunt valabile si-n viata.
Si noua ne-a spus profesoara de romana ca noi romanii avem asa un stil de a ne bate joc de orice,+ ca ne lipseste modestia.

| Foxyyyy a răspuns (pentru Duucu):

Ce e asa rau in a iti recunoaste calitatile? De ce sa-ti evidentiezi mereu doar defectele? Acum nici sa nu o dam in narcisism, mereu cand esti mai bun decat ceilalti vor spune ca te dai mare. Aici e vorba doar de complexul de inferioritate simtit de ceilalti.

| Duucu a răspuns (pentru Foxyyyy):

Într-un fel ai dreptate, dacă ești superior inteligent, nu este rău să arăți asta.Deși o persoană inteligentă nu ar aștepta lingușelile altora...

| ErrorFound a răspuns:

Cred ca te referi la "homo universalis".
Aceasta exprima dorinta de a te perfectiona in orice domeniu, de a fi expert in toate.
Sunt de acord cu ce zici tu. Cu cat stii mai multe, cu atat te vei integra mai repede oriunde ai merge, indiferent despre ce se discuta sau ce se face in acel loc.
Homo universalis intruchipeaza omul care le stie pe toate( carte, sport, filozofie, etc.-adica fix ce zici tu).
Cred ca toti oamenii ar trebui sa aspire la aceasta stare.

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Corect! In societatea in care traim trebuie sa le ai in buzunar!

| NoOneKnow a răspuns:

Eu cred ca afirmatia este falsa. Daca esti buna la ceva esti bun si asta e tot.

| PVAAVU explică (pentru NoOneKnow):

Eu vorbeam de cei care nu invata nimic si se dau mari ca pot bate pe oricine.
Te rog taci daca n-ai pareri si nu intelegi intrebarea.

| oOoBiaoOo a răspuns:

„Sincer Ai dreptate degeaba te dai mare si tare ca sti aia sau aia.Eu am argumentat asta voi argumentati altceva.Asta-i tot.Pa! Pa!