| ErrorFound a întrebat:

Galaxiile "zboara" haotic prin spatiu sau toate se indeparteaza de o origine?

Răspuns Câştigător
| pastru009 a răspuns:

Salut.Galaxia este practic o masa, cu forte gravitationale, alcatuita din un grup/aglomeratie de stele, praf si gaz interstelar.Se stie ca in univers sunt aproximativ 200 de galaxii, pitice sau gigantice.
Legat de intrebarea ta...Nu! Galaxiile nu zboara haotic prin spatiu.O galaxie se roteste in jurul unui centru de gravitatie comun.
Este comun, deoarece majoritatea galaxiilor sunt legate gravitational de alte galaxii.
Sper ca te-am ajutat. Funda?

37 răspunsuri:
| relian a răspuns (pentru ErrorFound):

Nu ai de unde stii ca efectul gravitational este nul, pentru ca nu stim la ce distanta actioneaza o galaxie.Doar vorbim si presupunem.Eu incercam sa arat anumite aspect dar sint unia care ori nu inteleg ce zic ori vor sa o faca pe desteptii gen inferno care balaceste apele si incep sa jigneasca lumea.Pai daca esti atit de destept explica frate tu aluia nu-l fa prost. Uite asa cum ai vorbit tu acum.Sintem aici sa discutam nu sa ne facem prosti si asa mai departe.Eu am spus atunci cind observam ceva, mai ales univer nu poti sti exact ca ceea ce vezi este si real.Si un exemplu ar fi rotile de la masina.Cind privesti rotile la masina ce vezi? Vezi ca se rotesc in sens invers, insa ele se rotesc in sensul in care trebuie.Tot ce se poate sa se intimple si-n cazul galaxiilor cu diverse fenomene.Noi paminteni ne credem buricul pamintului sau unia dintre noi, insa noi si acum facem focul cu lemne, ba mai rau cu coceni daca ii avem si pe astia.Si eu nu am spus ca galaxiile nu s-ar deplasa.Am facut doar observatie ca cineva pe aici facuse comparative intre schijele unei bombe si miscarea in vid a galaxiilor.Si am spus nu poti sa compari asta.Deci asta a fost comparatia.Schijele isi incetinesc miscarea pentru ca apare frecarea lor cu aerul.Nu am venit sa dau lectii nimanui doar a fost o observatie.Si restul parerea mea. Iara cine spune ca parerea mea este gresita si a lui este aia buna sa demonstreze nu doar sa dea din gura ca asa a zis Einsten si asa mai departe. Pina la urma orice teorie ar fi buna pentru ca nu o poti combate cu demonstratii.Dar asta asa sint unia cind vad ca le arati ceva se supara si incepe sa te injure sa te faca prost si asa mai departe. Daca atit au invatat atit zic si ei.Si majoritatea vin cu explicatii de fapt cu copy paste cu termini tehnici si asa mai departte definitii, formule pe care oricine le poate gasi pe net sau in carti. Daca intelegi asa de bine un fenomen cauta si explica pe intelesul oricui.Nu toti intelegem la fel si rapid.Asta nu inseamna ca cineva este prost.Scuze nu ma refer la tine ci la unia de pe aici mari fizicieni, mari destepti auzi ei se pricep f bine dar stau pe tpu.Asta am spus si eu cind am zis undeva cind ceva se deplaseaza in spatiu se duce hat departe, exact asa m-am exprimat, doar ca nu am mentionat vid si imediat a si sarit marele fizician.Nu nimic daca atragi atentia cuiva dar nu-l fa prost sau cea mai spus.

| LordBolton a răspuns:

Nu zboara haotic, graviteaza

| geoka23 a răspuns (pentru sticla09):

Bravo asa este timpul nu exista.

| ICHBalexnunu a răspuns:

Progagil ca de intrebal pe Obamahappy
Da, zboara aleiatoriu...

| grab a răspuns:

Haotic dpndv.
Marea ordine nu e posibil de perceput.

| figure a răspuns:

O sa primesti multe raspunsuri la intrebarea ta. Unele vor parea sa aiba sens, si vor avea in spate "dovezi stiintifice" solide.

Aiurea. Sa nu crezi nimic! Nu e nimic demonstrat 100%. Suntem ca niste furnici care judeca lumea dupa frunzulita pe care se intampla sa se afle.

Conform teoriei marelui big-bang, toate se indeparteaza de o origine, in urma "exploziei" initiale, urmand ca, la un moment dat, sa ajungem la fenomenul invers - de implozie...

Conform teoriei mele... este la fel de probabil sa fim in acvariul vreunui Dumnezeu aflat la pubertate. happy

| Nrby a răspuns:

E totul mult mai dubios decat pare. trebuie sa iti imaginezi ca totul se indeparteaza de totul (in afara de galaxia Andromeda care inevitabil va colida si fuziona cu calea lactee). expansiunea universului nu e o chestie liniara. eu din ce am inteles e ca si cum ai umfla un balon si totul e pe suprafata acestuia. interiorul balonului fiind alta dimensiune decat cele 3 cunoscute si daca iei oricare 2 puncte de pe un balon care se umfla cele 2 puncte se indeparteaza