Cum totul pornește de la creier, dacă nu gândești, e ca și cum nici n-ai exista.
Ar fi mai bine sa schimbi ginditul cu traitul.Nu poti atinge o anumita intensitate a vietii gindind.
Mda, asta spunea Descartes. Mai pe larg, el a spunea că pentru a avea idei corecte despre viaţă trebuie mai întâi de toate să ne îndoim de tot, să pornim de la ideea că nu ştim nimic; pentru că dacă baza nu e solidă clădirea se va prăbuşi (metaforic vorbind) Apoi, i-a venit ideea asta: Până la urmă, ştie ceva. Ştie că se îndoieşte. Dacă ştie că se îndoieşte, mai ştie şi că gândeşte; iar dacă gândeşte, e o "fiinţă gânditoare", deci există.
Cred că aş putea fi de acord cu asta. Adică, existăm sub o anumită formă; poate nu ştim exact care e asta, dar totuşi existăm.
Le cumperi capre sa le pasca.
Uite ca nu vreau. Gandeste si singur ca asa cum spune si citatul respectiv daca nu gandestri nu existi.
Vreau sa vad cum ganditi, nu este vorba ca nu stiu eu la ce se refera, vreau sa vad parerile voaste, in legatura cu acest citat.
Accest site e pentru ajutor nu pentru a ne testa cat de prosti suntem
vezi tu multi "gandim" dar nu tocmai "bine" ideea ar fi sa traiesti mai intens si sa gandesti mai "putin" si poate "vom exista" la un mod
mai plăcut
Conceptul este cat se poate de... "lavabil" Vrei sa-ti explic de ce? Gandeste si tu mai departe, altfel nu existi!
Parerea mea e ca si bolovanii exista, desi banuiesc ca nu prea gandesc. Descartes a fost un idiot, dupa umila mea parere.
"Gandesc, deci exist,
Simt, deci traiesc"
Asta este unu dintre motto-urile mele modificat.
Si o piatra exista, dar nu gandeste.
"Gandesc, deci exist" se refera numai la fiintele vi, care au creier. Iar in creier sunt stocate si prelucrate informatii care le ajuta sa se dezvolte (sa evolueze atat pe plan fizic cat si mental), sa invete cum sa se hraneasca, sa comunice, sa construiasca, sa se apere (prin atac sau autoaparate), sa invete ce este bun sau rau.
Ex:
Nutritie (comestibil/otravitor);
Focul (te arde/raneste, dar poti sa il folosesti in multe scopuri benefice pentru tine)
Sa te folosesti de unelte si materiale din mediul inconjurator pentru a-ti facilita viata s.a.m.d.
Toate acestea se rezuma la instinct care este un complex de reflexe innascute, neconditionate, proprii indivizilor dintr-o anumita specie si care le asigura dezvoltarea organismului, alimentarea, reproducerea, apararea si apartine regnului animal.
Tot ce am mentioanat mai sus duce automat la dorinta de a ne prelungi existenta ca individ si specie.
Ce tema? Daca te-ai fi uitat peste raspunsurile mele, nu ai fi gandit asa.Sunt total importriva facutului de teme pe TPU. Vreau doar sa vad cum ganditi.
Eu nu stiu cum un asemena citat poate sa treaca neciufulit de orice minte care gandeste. O fi spus-o Descartes dar care sa fie legatura intre existenta si gandire? Spre exemplu animalele nu gandesc dar traiesc bine merci chiar mai bine decat omul ba nici nu cred ca au constiinta de sine. Arborelui nu-i trece nici un gand prin minte dar viata lui se intinde la zeci chiar sute de generatii umane.
Asta e un concept care da de gol prostia ateista in disperarea lor de a gasi o temelie pe care sa-si puna idioteniile gandite de niste minti bolnave de scepticism cronic.
Exist pentru ca Dumnezeu m-a conceput prin primul om: Adam.
Niko_9692 întreabă: