O scurta secventa dintr-un film: o camera, doi copii, un bunic adormit in fotoliu, o lupa. Unul dintre copii ia lupa si studiaza mana bunicului adormit, apoi pune lupa pe mana lui.
Nu rosteste nici macar o vorba, nici n-ar fi nevoie, vazand zbarciturile si degetele incovoiate de reumatism ale bunicului, apoi pielea atat de curata si netrecuta prin viata a copilului.
Asculta-l si tu pe Margineanu cu "Nu mai plinge Jane/Plinsul e da forma/Jana nu e moarta/Jana se transforma."
Poate voi deveni tarana de pe malul marii...asta-i culmea: sa fie vorba de moarte, si sa gandesc romantic. M-am ticnit. Ma culc, ciao.
Flav, se cheama romantism intunecat.
Ticneala legata de moarte e ceea ce se intampla cand familia mortului ii cumpara acestuia cavou si pune la intrare un felinar electric. Daca-i electric, trebuie musai incheiat un contract cu Electrica si platita lunar factura. Acum vine dementa: in factura Electrica, un procent trebuie platit pe taxa radio-tv. Mai precis: mortul, lunar, achita o taxa catre TVR.
Cu alte cuvinte, ce intrebare e colo, sus? Gandul de a deveni tarana este benefic pentru TVR, Flav si asta nu mai e romantism intunecat, e absurd grotesc(aici ar merge si-o injuratura dar nu mai consum curent, ai inteles ideea )
Mai Leo, eu te stiam rationala, dar... de ce vrei tu ca mortul sa nu mai beneficieze de serviciile TVR? Pai cica noi romanii ne-am nascut crestini si viata se continua si dupa, adevarat mai aburita dar totusi. E clara ca buna ziua, esti manipulata, ca stim noi...cu televizoru' s-a mintit poporu'.
Cine redevine "tarana"? Tu sau corpul tau; este cand imi termin jocul aici trec la alt joc
Benefic, nu cred; acest sentiment, da e totusi o alinare in constiinta unora dar cred ca cei mai multi se lupta din rasputeri, in fiecare zi, sa nu dea prea curind acest caracter benefic intoarcerii la tarina.