| Azazel_2358 a întrebat:

Gasiti un avantaj in a fi sociopat sau nu?

Răspuns Câştigător
| ramona30 a răspuns:

Urmatorul comentariu nu imi apartine, e copy-paste, il citisem in trecut si cand am citit intrebarea ta mi l-am adus aminte, l-am cautat si... iata-l:
"Sociopatie – Tulburare de comportament caracterizată prin absenţa interesului pentru alte persoane.

Mă gîndeam azi că este destul de tentant să fii un idiot şi să-ţi baţi, oarecum, joc de societate şi am început să caut plusuri în a fi un sociopat. Postez asta, în caz că mai vrea cineva să-şi schimbe profilul şi să se alăture.

1. Sociopaţii prezintă o volubilitate şi un şarm (superficial) – sunt sigură că aceste calităţi prind bine în muuuulte situaţii.
2.Sociopaţii prezintă un comportament manipulator – eheei! daţi-mi şi mie din calitatea asta, că ştiu eu ce-aş face cu ea!
3.Ei nu recunosc drepturile altora – devine interesant…
4.Aceste persoane pot domina şi umili victimele lor, tratîndu-le ca pe un instrument. – scopul scuză mijloacele…muuuhhaahaaaaa
5. Nu au nici o problemă în a spune minciuni calm şi uşor, pot crea, şi convinge şi pe alţii, istorii complexe despre puterile şi abilităţile lor, fiind extrem de convingătoare şi chiar şi în măsură să treacă teste cu detectorul de minciuni. – să-mi zică cineva că nu este interesat…bullsh&t!
6.Lipsa de remuşcare, ruşine sau vină – incredibil! ţi se deschid atîtea posibilităţi….
7.Incapacitatea de a iubi. – asta chiar poate fi un atu no love – no cry!
8.Stil de viaţă parazitar – papă cacă şî la jioacă!
9.Numai rareori sunt certaţi cu legea deoarece crează situaţii în care comportamentul lor tiranic va fi tolerat, iertat, sau de admirat – mai are cineva dubii în vederea schimbării?
10.Sunt greu de recunoscut.

Eu zic că e destul de ok să fii sociopat, atîta timp cît nu începi a tăia şi a împuşca oameni la stînga şi la dreapta. Poate sună egoist, dar eu aş vrea să pot fi o sociopată, poate că ar fi mai frumoasă viaţa. Cine se alătură?"

16 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Da, dar numai atunci cand vietuiesti in mediul gratie caruia ai devenit sociopat.

| Vizitiul a răspuns:

XTREME, nu stiu daca sunt eu in masura sa-mi dau cu parerea dupa un simplu "a vedea". Cred ca trebuie sa simti intr-un fel sau altul acel mediu pentru a fi obiectiv, iar acest lucru este posibil numai daca ai trait o perioada in acel mediu.

| Alphawolf a răspuns:

Dar, oare lipsa sentimentelor nu anuleaza toate acele avantaje cu care este caracterizat de unele persoane un sociopat? Sociopatul nu-si asculta niciodata inima, el isi asculta doar creierul. Oare fara sentimente traiesti cu adevarat?

| Alphawolf a răspuns:

@MindFreak, eu cred ca sentimentele sunt necesare, doar ca ele trebuie controlate cat de cat pentru a nu conduce cand nu este cazul. Sentimentele sunt necesare, dar doar daca sunt dramate bine, mai exact, sa nu fie nici mai intense nici mai slabe decat trebuie, pentru a le putea creierul face fata. Fericirea si intristarile sentimentele ni le ofera. Daca nu am avea sentimente nici nu am mai evolua.

| MeScorpion a răspuns:

Daca ai cap, siigur, sunt o multime de avantaje in special in confruntari si relatii.

| MeScorpion a răspuns:

@ramona
Nu poti sa te alaturi, ori te nasti asa ori nu.

| MindFreak a răspuns:

@Alphawolf, da traiesti ca un om rational si nu ca un ornitorinc care isi asculta mereu instinctele.

| BigBang a răspuns:

Romona
Sunt perfect de acord cu ceea ce ai scris tu acolo.
Orice comportament care este diferit de cel considerat normal, sau lipsa confortului dintr-un anumit punct de vedere, este considerat simptom de boala psihica.Din punct de vedere al pshihologiei si psihiatriei.Deci teoretic, la un moment dat in viata, cu totii ajungem sa fim"bolnavi psihic". Atata timp cat esti constient de actiunile tale, eu cred ca e o idee buna sa iti insusesti acele atribute.In fond"viata e o jungla"si trebuie sa faci lucrurile in avantajul tau.salut

| muffy1 a răspuns:

Nu e o optiune asta, e adevarat ca se considera a fi mai multe tipuri, unii sunt influentati mai putin, altii nu pot avea deloc sentimente, dar e o modificare a creierului cu care se nasc cei care sunt sociopati, nu e alegerea lor. sincer nu il consider un blestem, sunt de parere ca in anumite situatii cu totii ar trebui sa fim sociopati, toate lucrurile care au cauzat morti si distrugeri au cauza sentimentala: d-zeul tau e mai bun ca a meu, tu ai mai multi bani si resurse ca mine, m-ai injurat de mama, toate astea sunt inutile si demne de oameni ai pesterii, si daca am reusi sa nu le mai dam importanta si sa scoatem sentimentele din multe discutii si polemici, lumea ar fi un loc mai bun. am auzit demult un comentariu- stiinta este sociopata, deoarece e rece, nu-i pasa de greseste sau nu, de supara pe indoctrinati sau vai ce rusine, cauta doar adevarul si sa stie cat mai multe

| Azazel_2358 explică:

@Vizitiul cum vezi tu acest mediu?

| Azazel_2358 explică:

@Alphawolf Sentimentele de multe ori sunt dureroase dar e bine sa le traiesti...Asta e partea caer no pot intelege cum un om nu poate avea sentimente...

| Azazel_2358 explică:

@Focus depinde mai mult de educatie decat de mediul in care traesti

| FOCUS a răspuns:

Depinde de mediul in care traiesti, sau te referi la "fac pe prostul ca sa-mi mearga bine"?

| Eu_4595 a răspuns:

Poate nepasarea de parerile si actiunile celorlalte persoane.Dar in rest.numai dezavantaje... Daca esti sociopat o sa fi exclus din orice cerc social incetul cu incetul fara sa-ti dai seamawinking

| JoinTu a răspuns:

Muffy1, intr-un fel ai dreptate... unii sociopati se nasc asa mostenind niste trasaturi ale parintilor iar altii pur si simplu ajung sociopati din diverse traume psihice asa cum am ajuns si eu. Cineva a spus ca sociopatii parca nici macar nu traiesc fiindca n-au sentimente, adevarul este ca orice sociopat simte ca nu traieste, existam dar simtim ca nu traim, pur si simplu n-ai nici un fel de reactie la lucruri frumoase, rele, de groaza sau mai stiu eu ce. Nu ma laud ca sunt sociopat. Dar ma mandresc.

| raresboier a răspuns:

Chiar nu