Generatiile viitoare nu vor mai avea niciun farmec, nicio sclipire, nimic. Se apropie de roboti, de inteligenta artificiala. Toata esenta se duce dracu usor
Esti drastica si pesimista, ia-te de mana cu RAY.
Avem artisti extraordinari, oameni de stiinta de geniu si multi altii care exceleaza in domeniile lor iar in viata dinafara serviciului sunt oameni ca noi toti. Da, exista schimbari, si noi imbatranim, si ca batranii nostri o sa incepem sa zicem ca dupa noi e potop, ca vin generatii de incompetenti, lenesi si inapoiati mintal. Dar nu e asa.
Nu cred ca vin generatii de lenesi si inapoiati mintal, eu cred in noua generatie ca va fi mai evoluata cu mult, nu m-am raportat la asta. Doar mi se pare ca se pierde esenta, totul devine mult prea robotizat, parca nu mai e placere in a face nimic, tehnologia care evolueaza din ce in ce mai mult aduce in mare parte lucruri bune, dar in opinia mea ii si dezumanizeaza mult pe indivizi
Aici trebuie sa fiu de acord cu tine. Dar asta se intampla de cand lumea. Cand a aparut pentru prima data radioul psihologii ziceau ca o sa dezumanizeze, copiii stau prea mult si asculta radio si nu mai socializeaza. Cand au aparut ziarele s-a spus ca oamenii stau cu capul in ziar si nu se mai privesc in ochi... Schimbari sunt de mult. Dar nu cred ca o sa fie nimic drastic in urmatoarele generatii, oamenii sociabili o sa ramana sociabili si cei care nu, nu ii schimba nimeni.
Artisti, genii, savanti au fost in toate timpurile. ala de a inventat roata a fost savant la vremea lui. arta razboiului de sun tzu de acum 2500 de ani nu ai cum s-o modifici, sunt chestii standardizate. la fel si mintea omului ramane la fel. evolueaza doar tehnica, capacitatea insa ramane la fel.
peste 100 de ani vor aprinde aragazul cu laserul, cu ce ii va face asta mai inteligenti?
Sa speram, pana la urma tehnologia a adus intotdeauna lucruri spectaculoase, tot ce conteaza e sa nu ajunga sa se intoarca impotriva noastra, in rest e foarte bine
Am zis la inceput ca inteligenta nu se poate masura, in niciun caz nu in cantitatea de informatii cunoscute de un individ. Ma gandesc doar din perspectiva evolutiei, cu siguranta mergem inainte, nicio specie de pana acum nu a atins un punct din care sa inceapa sa mearga inapoi, nici noi nu o s-o facem. Si cu privire la inteligenta, chiar cred ca progresam si aici. Dar nu ai cum sa iti dai seama de chestia asta, pentru ca evolutia e extrem de lenta. Nu se intampla in decursul unei vieti de om, ca sa o poti observa direct. Si daca stam sa cautam dovezi de acum nu stiu cate mii de ani, nu ne putem da seama cat de inteligenti erau oamenii, nici acum nu ne putem da seama cat de inteligenti suntem noi. Nu exista unitate de masura obiectiva a inteligentei. Inteligenta nu are nici macar o definitie concreta si exacta in momentul de fata, e un termen extrem de vag.
In ce priveste radioul si presa scrisa, nu ai dreptate. nu cred ca geniile au spus ce crezi tu. poate s-au gandit ca si fabula cum va fi pe viitor dar in prima instanta sigur nu.
radioul si presa au fost inventate pentru scopuri informationale, eventual propaganda, nicidecum cancan si meciuri de box sau muzica.
Ba am dreptate. Existau reportaje chiar in presa, cum psihologi avertizeaza ca tinerii asculta prea mult radio si nu mai socializeaza. Nu mai gasesc unde citisem, dar erau oricum luate chestii din ziare vechi. Ideea e alta. Ca mereu au fost schimbari de care lumea s-a temut si au zis ca o sa fie devastatoare pentru noi, niste fiinte cica sociabile, dar adevarul e ca de fiecare data se inselau. Asa cum oamenii mai demult stateau in statii si asteptau autobuzul uitandu-se in ziare, asa se sta acum cu capul in telefon, s-a schimbat doar unealta, comportamentul e acelasi. :)
www.youtube.com/watch?v=-HFwok9SlQQ
Uite un videoclip aproape pe tema asta, doar ca se vorbeste de generatii si cum de fapt toti suntem la fel, doar etichetati altfel.
Corect!
Sita va cerne. Numa' cand urmaresc intrebarile acestui site... si mi se face parul maciuca. In ziua de azi, lumea NU MAI VREA SA FIE PROVOCATA MENTAL!
De ce? Pai,... exista apps, ce pana lu' Grigorescu! De la asta, pana la "generatii de incompetenti, lenesi si inapoiati mintal" nu mai este cine stie ce distanta.
Sunt un om hyper-optimist, lucrez in domeniul electrotehnic, imi place sa rezolv careuri Rebus, etc. Mintea mea este destul de antrenata. Dar, viitorul se arata mai mult decat sumbru, vis a vis intrebarea de baza. Parerea mea.
Daca erai hyper optimist sau macar realist stiai ca oamenii cu mintea antrenata nu o sa incerce sa iasa in evidenta cum face prostimea. Tu cu ce iesi in evidenta?
Nu regresam, in niciun caz, doar ca acum cu atata media peste tot si internet la degetul mic oricine se poate "promova" oricat de mult doreste, si se promoveaza in 90% din media cretini si inculti. Asta nu inseamna ca in marea de oameni care e pe pamantul asta exista doar cretini si inculti, dar astia ne sunt aruncati in fata, de catre mass media, pe Facebook un om cu jumate de creier + pune o poza cu el, un incult pune o poza si scrie la descrierea "Dujmani, nu ma ura-ti pentru ca ma -m nascut shghogor" Care iese in evidenta?
Asta e problema, nicidecum inteligenta medie, daca vrei. Sunt 100% convins ca suntem cel putin la fel ca acum cativa ani, doar ca ni se arunca in fata inapoiati mintal... Ii vezi peste tot, si sunt promovati peste tot. De ce la stiri nu arata ultimele descoperiri din domeniul fizicii cuantice? Nu pentru ca nu exista... Exista, dar tii arata pe pustii de bani gata care se mandresc ca in prima zi de scoala ei zic "Prezent" din Ferrari. Asta e.
Exista apps pentu a ne usura munca. Daca nu ar exista super computere multe din descoperirile care se fac in momentul de fata nu ar fi posibile, ele ne ajuta, vrei sa faci un studiu despre ceva? Ai toate informatiile la un click distanta, te scuteste de zile, luni poate chiar ani de cautari prin zeci de biblioteci. Si in timpul ala poti sa iti concentrezi atentie in studiul propriu zis, nu in cautarea informatiilor pentru el.
Nu zic ca toata lumea ar trebui sa gandeasca ca mine, Doamne fereste. Dar sper ca ai ineteles ceva din ce am scris aici si poate chiar te-am convins cu cel putin una din ideile de mai sus.
Sa auzim de bine.
Inteligenta nu se masoara in cantitatea de informatii pe care o stii desi asta influenteaza putin. Si adevarul e ca nu prea poti masura inteligenta, asa ca nu ai de unde sa stii daca suntem mai inteligenti decat "stramosii" nostri.
Si acum exista sute, mii de genii, doar ca nu sunt cunoscuti. O sa fie dupa ce o sa moara si o sa le fie recunoscuta munca de o viata. Nici majoritatea geniile din trecut nu erau recunoscuti in timpul in care traiau, doar de catre cercul lor de cunostinte din domeniul in care activau.
Eu tind totusi sa cred ca inca evoluam, si devenim tot mai inteligenti cu fiecare generatie. Problema e ca ni se scot in fata scursurile societatii, iar geniile isi fac treaba si nu vor sa fie mediatizate, de aia ni se pare ca regresam, dar nu e asa.
Imi place cum gandesti!
Cautarea solutiilor/rezultatelor pe net, de orice natura, duce (incet si sigur) spre imbecilizare. Mi-ar placea sa traiesc pana in anul 2133, pentru a vedea cu ochii mei asta.
Sa vezi atunci cum tasteaza retarzii, pentru a desfunda chiuveta, sau (mai grav) pentru a schimba becul ars din bucatarie. Ce taran, ce filosof, ce om modern cu tehnologie, ce inovatii/inventii?
Ca raspuns final la intrebarea ta:
da, vom trai ceva de genul "idiocracy".
Trist, dar asta va urma.
Nu cred ca viitoarele generatii o sa fie mai inteligente, cel mai probabil nivelul de inteligenta o sa ramana acelasi. Oamenii care traiesc in medii rurale sunt mai inculti, dar asta nu inseamna ca nu sunt inteligenti, exista o diferenta clara intre cultura si inteligenta. Oamenii care urmeaza turma nu au o inteligenta foarte mare, dar sunt lipsiti de individualitate si independenta.Astazi in lume exista genii dar o sa dureze ceva timp pana cand acestea vor deveni cunoscute. Oamenii foarte destepti sunt greu de gasit pentru ca acestia au o mentalitate diferita fata de restul societatii, iar acestia sunt marginalizati sau se autoizoleaza.Chestia asta se datoreaza ignorantei oamenilor.Omul ignorant daca nu intelege sau nu vrea sa inteleaga un lucru nou sau diferit, atunci acesta nu va deveni mai cult si nici nu va trai in armonie cu oamenii diferiti.
anonim_4396 întreabă:
Cristi02m întreabă: