Ce părere am? Părerea mea este că e total greşit ce spui. Eu cred că filosofia, sau hai să spunem chiar şi simplul fapt de a gândi dincolo de obişnuit, de cotidian, de rutină sau cum vrei tu să-i spui, este cea mai înaltă formă de cunoaştere; pentru că prin această omul meditează asupra lumii şi asupra existenţei sale, asupra propriei lui fiinţe şi aşa mai departe, iar asta ne face să ne desprindem măcar puţin din banalitate, din cotidian cum spuneam mai sus, şi să ne axăm asupra rostului nostru pe pământ.
Iar despre acei "serpi", "şoimi", "vulturi", cărora nu le pasă de "gunoaie"... fi sigur că nu sunt deasupra, ci în dedesubtul cel mai profund. Aceia nici măcar nu merită titlul de "oameni"; au ajuns la o asemenea bestialitate că, nu numai că s-au afundat în josul categoriei de "oameni" ci au şi ieşit din ea. Acei "şerpi, şoimi şi vulturi" se cred însă atât de superiori încât nici nu realizează că au ajuns să fie simple vietăţi fără vreun rost sau folos pe pământ; nici măcar deasupra animalelor nu se află.
Evident, asta e simpla mea părere subiectivă...
A, da, ai dreptate, oarecum. Uitasem de astia. Ma gandeam ca un geniu e deasupra tuturor, doar e suficient de inteligent cat sa se ridice cat de sus vrea, filosofii nu cred ca sunt interesati de cine ii mananca, la cat de modest traiesc unii, nici nu se deranjeaza vulturii sa coboare pentru ei, daca ii observa.
Este cea mai inalta forma de cunoastere.
Dar Filosofia nu are putere asupra conducerii lumii.
Si cred ca Sobolanii sunt cel mai bun exemplu pentru ca ei fac orice sa supravietuiasca. Ca un geniu.
Asta a facut si Eminescu si a sfarsit injectat cu argint viu.
Ce soarta pentru un geniu...
Sobolanii, asta daca nu stiai. Vad lumea in alb, gri, negru si cateva nuante de albastru.
Lumea exact asa este.
Exista bine si rau. Si mai exista printre tot chinul si o urma de speranta.
De aia cred ca geniile ar putea fi cel mai bine asemuiti cu Sobolanii.
Geniile supravietuiesc intr-o lume a nimicului.
Si vad speranta printre alb si negru.
Imi plac gandacii de bucatarie.
Sunt micuti, si se misca rapid. ^ _ ^
In general, geniile si filosofii incearca sa caute raspunsuri despre tot.
Despre lume, viata etc. etc.
Toate geniile lumii au fost omorate.
Vorbeam la Romana despre istoria literaturii in comunism.
Geniile au fost fortate sa supravietuiasca intr-o lume in care li se impunea cum sa se comporte.
Chiar Ceausescu zicea: Noi nu gandim, noi muncim.
Majoritatea au plecat din Romania din cauza asta.
Geniile ce si-au continuat activitatea in perioada comunista fara sa asculte de cei mai mari, au sfarsit omorati.
Deci sunt niste supravietuitori si niste intelectuali care sunt omorati de cei mai mari pentru simplu fapt ca sunt intelectuali. Si cei mai mici rad de ei chiar daca le sunt superiori.
Da...se mişcă rapid. Prea rapid chiar şi pentru mine, morţii lor de gândaci.
Şobolani zici? Sunt curioasă ce părere ar avea Kant, Schopenhauer, Pascal, Hegel şi mulţi alţii, despre comparaţia ta.
L-ai dat ca exemplu pe Eminescu, un geniu care a suferit. Apoi ai vorbit de cei din perioada comunista. Dar sunt atatia altii (genii) care sunt respectati, primesc premii Nobel si traiesc bine mersi. Chiar si Bill Gates este un geniu; si este super-bogat.
Sincer.
Si eu sunt curioasa.
Cred ca ar fi mai rezonabili decat... unii.
Sobolanii sunt un exemplu foarte bun.
Daca stii sa ii privesti din punct de vedere filosofic.
Totul poate fi potrivit din punct de vedere filosofic.
Este o estetica a uratului.
Care este foarte buna.
Poti transforma tot ce este considerat urat de societate in ceva frumos.
Da, imi plac sobolanii. Sunt interesanti si foarte profunzi.
Daca nu stii... atunci o sa iti zic eu ce este Estetica Uratului.
Citeste aici despre Estetica Uratului:
http://strajerulsmith.blogspot.ro/2011/07/despre-estetica-uratului.html
Si lasa-ma sa iti selectez ceva cu care sunt de acord:
"Unii ar fi de parere ca denumirea de "estetica a uratului" este contradictorie, intrucat estetica nu poate sluji decat frumosului, iar acesta din urma se afla la un pol opus uratului. Oare? Nu stiu ce sa spun in legatura cu felul in care altii vad asa-zisul"urat", dar dupa opinia mea o armonie exista in aproape orice."
Tot din site-ul dat.
De asemenea Tudor Arghezi foloseste in poeziile lui, Estetica Uratului.
Cel mai cunoscut volum, pe care si tu trebuie sa il stii, este: "Flori de Mucigai".
Te invit sa citesti aici:
http://www.referatele.com/......le-com.php
Despre Tudor Arghezi si estetica uratului in poeziile lui.
Uratul este singurul frumos.
Si aici:
http://www.e-referate.ro/......03-12.html
Aici spune despre acel volum.
O sa iti selectez eu prima parte:
"Volumul "Flori de mucigai" infatiseaza o lume aflata la marginea societatii formata din hoti, puscariasi, prostituate si florarese - o lume lipsita de divinitate, scufundata in tenebrele propriei conditii. Poezia argheziana ilustreaza lumea dezolanta a inchisorii si frumusetea triviala a mahalalelor."
Lectura placuta. Si sa stii ca orice este considerat urat de societate, este cel frumos. Tot uratul are ceva extrem de profund in el.
Eu zic ca sa se multumeasca fiecare cu ce este pentru ca de filosofat filfsforaim cu totii.
De obicei geniile nu fac prea multe compromisuri, acesta e şi motivul pentru care se nasc în glorie(cununa muncii lor) şi sfârşesc în mizerie şi obscuritate.
Da dragule, sobolani, insa sobolani de biblioteca. Ma intreb tu din care categorie faci parte; dintre cele enumerate de tine bine inteles?
Viata omului pe pamant este irationala. Singurul meu scop si singura mea realizare in viata este moartea, restul un subiectivism superflu.
noi3 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: