Tot ce facem rau mai devreme sau mai tarziu se intoarce inapoi. Mie nu mi s-a intamplat, sau cel putin asa cred pentru ca lucruri rele ni se intampla, din cauza altora si noi le facem lucruri rele altora, poate chiar si fara sa vrem.Deci e posibil!
Este ceva firesc si normal, nimic nu mai este gratis in lumea asta, totul se plateste, cu bani sau suferinte fizice ori morale.
Greselile sunt una; rautatile "cu gandul, fapta" este altceva. Greselile se platesc intr-un fel sau altul in functie de gravitatea lor, rautatile cu gandul daca le ai prea mult in minte le poti face mai tarziu. Faptele rele in ziua de azi cam scapa nepedepsite. Insa daca vrei sa dai o conotatie mistica rautatilor gandite, nu cred ca cineva acolo sus iti trimite beleaua pe cap doar ca te-ai gandit la ceva rau.
Hristos in Sf.Scriptura a zis ca orice cuvant scos din gura va fi analizat si judecat in fata Domnului si orice fapta. Daca ar fi sa ne luam dupa religie, da, totul se plateste.Asa cred si eu.Totul se plateste, mai devreme sau mai tarziu, aici sau dupa moarte, candva, dar se plateste.
Din cate am observat lumea, pamantul cu tot ce are el:E UN TOT UNITAR.Copacii emana oxigen pentru noi, noi dioxid de carbon pentru ei, noi mancam animale, plante.Animalele mananca la randul lor, plante, alte animale, rareori mai papa si cate un om, in fine, poluam, noi suferim, inventam noutati aparent sau nu bune noi ne bucuram de ele sau nu. Faci bine primesti bine SAU NU. faci rau.la fel primesti sau nu.Asta pentru ca toate s strans legate si tot ce facem ne facem cu mana noastra.Chiar si binele si raul din viata de zi cu zi.Plantezi,culegi.Nu plantezi, nu culegi.Totul e in mainile noastre. Dumnezeu ne a dat aceasta putere dar noi nu stim sa ne folosim de ea.Ne facem rau singuri.Mai mult rau decat bine.Consider ca binele de astazi este foarte inselator, aparent.Totul circula, oxigenul, dioxidul de carbon, viata SI BINEINTELES RAUL SI BINELE.Se intoarce sau nu dupa actiunile noastre.si uneori dupa cum cel rau isi baga coada! Dar trebuie sa invatam sa facem diferenta intre rau si bine mai intai.Cu e vb de cipuri acum, e util, usor, sa ti pui cip in mana sa ti incaseze senzorii ce cumperi. daca nu ai bani sa i retraga la salar.VAII cine nu ar vrea.mai ales la lipsurile noastre. Dar este asta un bine? E doar aparent cu siguranta.Asta este raul ce ne conduce in ultima vreme exagerat de mult. Dupa ce vom diferentia raul si binele vom putea spune ca suntem destepti si vom putea evita complet raul, dar nu cred sa fim vreodata in stare.mereu dorim.mereu nu ne ajunge.mereu banii, orgoliul, egoismul si tot asa!