| sticla09 a întrebat:

Habar n-am cine a zis-o prima data dar cu totii auzim ca prostia doare. Eu cred ca inteligenta doare mai tare, daca esti prost, ce nu stii nu te afecteaza, deci traiesti fericit acolo in prostia ta...ce conteaza atata timp cat esti multumit in sine. In schimb un destept vede toate rautatile, greutatile, anomaliile societatii, urmarind neputincios cum lumea se duce pe pustiu, devenind astfel stresat, frustrat, ofuscat in permanenta. Ai sa gandesti ca nu toti sunt suparati dar asta pentru ca nu se exteriorizeaza, nu ca n-ar fi.
Acestea fiind spuse, nu ti-ai fi dorit sa fii un pic mai prost?

23 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Eeee, daca durea prostia treceau toti la desteptaciune si cine dracu' mai punea mana pe vreo lopata?
Dar ce crezi ca acum desteptaciunea dă afara din mine prea mult? laughing

NOname
| NOname a răspuns:

Hmm...
http://youtu.be/z9pD_UK6vGU

| sticla09 explică (pentru NOname):

"hmm..." insemnand ca se aseamana ideile, ca am copiat ideea dupa ce am vazut filmul sau doar o interjectie intamplatoare?
stii care e problema in ziua de azi, nu poti sa mai spui nimic fara ca cineva sa o mai fi spus inainte iar noi nu avem nicio vina ca ne-am nascut acum si deci nu mai avem ce spune. in cel mai rau caz m-am repetat, am mai "dezbatut" treaba asta(sub alta forma bineinteles, incerc sa fiu oarecum original) chiar si pe TPU acum 2-3 ani iar clipul vad ca e urcat in 2013 deci copiatul sare din schema.

| NOname a răspuns (pentru sticla09):

Nici prin gând nu mi-a trecut această variantă de "hmm", dar acum că ai spus-o, are sens.

Ştii, cam aşa e şi în cazul complexelor: de regulă nu ne sunt observate defectele, până nu le scoatem singuri în evidenţă.

Oricum, simpatică coincidenţă. : )

| Angel0 a răspuns:

"un destept vede toate rautatile, greutatile, anomaliile societatii, urmarind neputincios cum lumea se duce pe pustiu"
Daca era si intelept poate si intelegea cate ceva.

| Dreamer a răspuns:

,, cu totii auzim ca prostia doare. Eu cred ca inteligenta doare mai tare,, - prostia ii doare doar pe cei inteligenti, caci prostii se vor intelege perfect intre ei.

,, In schimb un destept vede toate rautatile, greutatile, anomaliile societatii, urmarind neputincios cum lumea se duce pe pustiu, devenind astfel stresat, frustrat, ofuscat in permanenta'' - faptul ca desteptul vede aceste lucruri asta nu inseamna ca trebuie automat sa-i si pese...

In concluzie nu mi-as dori sa fiu mai prost sau mai destept ci mai mult indiferent. Iar daca indiferenta se va interpreta prostie atunci nu m-ar deranja sa fiu numit prost.

| DamnedShadow a răspuns:

Normal ca ne-am dori sa inchidem ochii mai des la imperfectiunea tot mai accentuata care ne inconjoara, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fii neaparat prost, ci sa ai o anumita doza de indiferenta. La urma urmei, nimeni nu e usa de biserica... totul depinde de subiectivitatea cu care tratezi fiecare problema.

| Aiwendil a răspuns:

Poti sa stii despre rautatile si problemele despre acestei lumii si sa fi fericit.
Noi oamenii destepti suntem aia prosti care ne lasam afectati de problemele lumii? De ce facem asta daca nu putem sa face nimic? Pentru ca fiecare persoana doreste sa se simta importanta;"Ia uite ce sufar eu pentru oamenire sau natura, ce important sunt eu, dar nimeni nu vede asta".E ridicol.Asta e viata.Trebuie sa o acceptam asa cum e.Cel mai important e sa fi fericit si sa iubesti si sa fi sanatos.

| RAY a răspuns:

Parerea mea este ca toata lumea are dreptul sa traiasca,eu urasc pe cei mint, vb urat, ignoranti, ipocriti, falsi

| Mădă0611 a răspuns:

Prostia doare la propriu. laughing Il mai stii pe ala care voia sa urce vaca in pod sa manance fan? Ei, daca l-ar fi turtit vaca?

Toti suntem prosti, oarecum, si imi doresc doar sa stiu cat mai multe. Intelegand rautatile, greutatile si ce mai zici acolo, nu mai e asa... dureros.

| sublime89 a răspuns:

Nu mi-as fi dorit. Cum e vorba aia, mai bine lovit dur cu adevarul decat sarutat cu o minciuna laughing Eu prefer sa stiu. As da orice sa stiu tot adevarul, desi sunt constient ca probabil ar durea tare. Macar asa traiesti cu folos, decat sa-ti irosesti viata traind in ignoranta totala. Singura viata, asa scurta si aia. Nu avem ce pierde, trebuie sa cautam adevarul cat de mult se poate, si fara frica.

| BiuL a răspuns:

Sunt de acord cu tine, vorba aia fericiti cei saraci cu duhul...

| Lizzu a răspuns:

Nici un om nu e prost in fond ci doar alege sa fie asa.

Si daca stai sa te gandesti...sunt mii de situatii pe lumea asta si toti suntem prosti la un moment dat intr-o anumita situatie.

Depinde totul de cum privesti.

| Vi003 a răspuns:

rose
Ai dreptate, dar mediteaza si la vorbele scoase cu grija din puţurile gandirii strabune: nu te pune cu prostu' ca te aduce la nivelu' lui si te bate cu experienta.
Eu, pe prostii de care ai vorbit tu, i-as numi inadaptati.

| Lamaitzza a răspuns:

Nu sunt total de acord.Un om poate sa vada rautatile, greutatile lumii chiar daca e prost/destept deoarece asta tine si de. suflet. Si oamenii prosti au suflet. Ma refer la faptul ca poti sa observi toate astea dar sa nu-ti pese de ele. Oamenii inteligenti pot fi buni din anumite puncte de vedere dar asta nu inseamna ca sunt niste sfinti, unii gandesc rational, altii nu. fiecare are forma lui de " inteligenta/prostie ". Sunt de acord cu ideea ca un om inteligent sa zicem ca are capacitatea de a vedea mai multe orizonturi si mai multe aspecte ale vietii dar nu e ca si cum omul ala sufera ca sunt catei pe strada sau alte chestii de genul..La fel, depinde cum iti folosesti inteligenta.
Cred ca e un subiect mai complicat dar cred ca durerea cauzata de prostie sau inteligenta tine de fiecare.

| Annim a răspuns:

Preocupările oamenilor inteligenți au construit lumea modernă în care azi trăim. Un prost s-ar fi mulțumit cu fixația pe prezent dar un om deștept nicidecum. A fi ignorant față de prostia societății e pur și simplu un avantaj personal dar nu un avantaj pentru lumea în care trăim. Sunt de părere că scopul esențial al omului pe pămînt este anume de a schimba lumea spre bine dar nu de a trăi din simplu egoism ignorînd viciile și răutățile lumii. Numai binewinking

| Lizzu a răspuns (pentru Annim):

Perfect adevarat.

| andreirapid a răspuns:

"prostul are un mare avantaj fata de omul desptept: este intotdeuna multumit de el insusi"(automat si societatea)
Deci e normal sa doresti mai mult, sa vrei sa fie mai bine!
Gandeste-te doar ca din raul asta, sa nu spunem ca intr-o zi, dar intr-o luna sa il faci mai mic!
O seara buna!

| droid96 a răspuns:

Mda, e adevarat: somnul prostului e mai dulce decat cel al inteleptului!big grin

| sticla09 explică:

As face chiar si o reclama pe tema asta, cu vocea aia care prezinta tigai, oale, mopuri, etc...
te-ai saturat de stres si n-ai bani de pastile?!
nu vrei oare sa duci o viata mai lunga si mai linistita?!
alege prostia! comanda ACUM ghidul "Prost in 30 de zile" la numarul afisat pe ecran si vei primi un al 2-lea ghid GRATUIT pentru persoana draga!

| adrianamara a răspuns (pentru sticla09):

Ce bine ai spus,mare dreptate, vad in juru meu oamenii fara cuvant, mincinosi, aroganti si desi vad ca au gresit nu-i intereseaza deloc sunt, nici macar scuze nu-si cer! Sincer sunt revoltata viata e frumosa dar daca dai peste doi oameni asa care mai sunt si in apropierea ta ai toate sansele sa -o vezi neagra(viata)

| Samsara a răspuns:

Ce ai scris e o sesiune de automintire, urmareste-ma te rog: absolut toti oamenii sunt nemultumiti, e natura noastra de a accede la ceva mai bun si mereu va fi loc de mai bine. Prostii tai sunt la fel de frustrati ca tine, diferenta consta in capacitatea de a reda impresii personale in cuvinte academice. Ei nu stiu ce inseamna a fi ofuscat deci nu pot fi, pot fi doar enervati si aceasta stare e mai usor de exteriorizat in situatii mai imediate decat mecanismele societatii si irelevanta de a trai. Tu poti sa simti repulsie pentru culoarea oliv pentru ca o distingi, pentru ei e tot verde si-si focalizeaza aversiunea catre roz ca e mai la indemana (e un exemplu neaplicabil irl). Toti suntem apa, unii ne mai petrecem in pahare de sampanii, altii raman in doua galeti, experienta de fond ramane aceeasi. Revenind la automintire, plante apar si in desert, si prin ciment, alege-le pe cele bune si uraste-le pe cele rele daca asta te ajuta sa evoluezi.

| sticla09 explică (pentru Samsara):

Eu zic sa mai zabovesti un pic asupra ideilor tale din raspuns.