Dar sunt multe lucruri nejustificate. Oamenii au scos teoreme, idei, conceptii si pasaje de formule dar nimic nu e sigur. Si filosofii se contrazic in afirmatii si citate. Iti dau exemplu de situatii cand parerile lor se opun, desi ambii sunt personaje remarcabile, demne de respect. Si, daca e asa, atunci care naiba din ei gandeste eronat? Care a vorbit sa se afle in treaba? Niciunul sau amandoi! Nimeni nu cunoaste adevarul in complexitatea lui. Toate sunt miniaturi stiintifice care se vor transforma in alte miniaturi stiintifice peste alti cativa ani.
Ce a spus Eistein? Citez : '' In mijlocul ecuatiilor si teoremelor nu uitati omul. '' Mereu vor exista ecuatii, conceptii, noi orientari, teoreme si deschideri care vor duce la alte cunostinte. Dar omul? Omul e-o teorema ce dureaza maxim un secol. Dupa va urma alt om c-o alta teorema. Si uite tot asa, cunostintele devin infinite.
Suntem 5 miliarde de oameni pe planeta.Fiecare are o idee personala despre o anumita problema, si fiecare isi expune punctul de vedere.ideea venind exclusiv din rationamentul propriu.
Deci un om care nu a avut la cunostiinta un anumit rationament care a fost facut inainte ca el sa-si expuna punctul de vedere, automat va fi original si nu este influentat de precedentul.
Tind sa-l contrazic pe Aristotel din punctul asta de vedere
Ar rezulta idei originale.
Totul este sa nu ai cunostiinta de invatamintele anterioare.
Hmm... Chiar si in cazul in care sirul cunostintelor rationale ar fi infinit, orice cunostinta poate fi justificata.
RAY întreabă: