Asta e ca şi acea campanie: Use only what you Need!
http://i.imgur.com/FNPBBRr.jpg
Nu ma ating de mere, nu ma omor dupa ele. Dar nu ma pot abtine cand vad corcoduse sau zarzare verzi si acre! Deci nu pot! Cand apar( chiar mai e mult?) cum trec pe langa un corcodus intind mana si iau vreo doua! Sunt prea acre, prea ca la tara Imi lasa apa in gura.
In primul caz daca chiar vreau merele nu sar gardul ci intru in partidul de la putere si-i fur merele in mod legal.
in al doilea caz iau amindoua merele ca sa nu le ia altcineva, pina la urma sintem in Romania si asa e normal pentru romani.
Ma asez sub mar si mananc marul iar cand termin o iau la pas pe carare si peste gard
In mod normal mie mi-ar fi prea lene sa culeg merele alea nenorocite.Dar, daca totusi asi face-o, in ambele cazuri asi lua 1-2 mere pentru ca mi-ar fi lene sa car mai multe daca deja mi-am potolit pofta.
Oricum, depinde si de cine detine merele alea. Daca este un zgarcit pe care nu il suport iau tot ce prind numai de-al dracu'.
Ori am livada mea, ori ba...da' nu fur, iar la cealalta varianta, depinde cat de mare e pofta
Numa' bine
In ambele cazuri iau un mar.
Nu sunt nici lacom si nici cumaptat, sunt undeva intre si cel mai important sunt amandoua pe rand, totul tine de context (in cazul meu).
Nu constrans si nici eliberat de lege, sunt un om care incearca sa respete legile principale (nu fur, nu omor etc.) si mai fac si "tampenii" (nu grave).
Cred ca sunt un om intre, poate sunt un om bun (mie asa mi s-a zis), dar rele facem cu totii. E greu sa fii bun tot timpul.
P.S. Sunt un om care graviteaza, eu consider ca nu poti sa fii doar bun sau doar rau, suntem cate putin din amandoua.
Vreo 2,3 in prima varainta pentru ca mi frica ca ma prinde
cate as putea sa am si pe mai tarziu
Daca este livada mea iau cit imi trebuie. Daca este livada altuia atunci bat la poarta si cer. Daca imi da bine, daca nu uite asa de pofta si de oftica ma duc acasa si imi fac si eu livada.Chiar de o sa astept 3-4 ani dar o sa imi potolesc pofta dupa.Insa daca bati la poarta si ceri cred ca acel om te va aprecia, mai ales daca esti roman si va ramine cu gura cascata cum de este posibil asa ceva.Ba mai mult cred ca isi va face si cruce desi el este ateu. Apropoo de mere.Merge un prieten de-al meu roman in Anglia la recoltat de mere si intruna din zile ajunge foarte departe de locul unde muncea, ceva sute de mile vreo 2 cred.Sta intr-un bar sa astepte trenul si afla ca tren nu mai este si nici unde sa doarma.Atunci un client englez cu ceva sticle luate la bord vine si spune te duc eu frate zi-mi unde stai. Englezu il duce tocmai 180 demile s au 200 la care romanul zice asteapta putin. Zice ala ok.Se duce ia ceva mere din livada fermierului si aduce astuia.Ce-s astea intreaba englezu.Pai mere uite sa maninci de sete, ca parca ala nu bause destul. Poate asa sa manince stiu si eu eu sa nu i se aplece de cit bause.Dar englezu il intreaba.Pai e livada ta? zice aaaa nu eu lucrez aici.La care englezu spune pai dule inapoi ca nu-s alea tale si pleaca. Zice eu team adus acasa din placere.Sa fii sanatos si iubit.A ramas romanu exact cum spuneam cu gura cascata.Nui venea sa creada mai ales ca nu mai avusese dea face si cu alte natii.Scuze pentru povestioara.
Multumesc.Povestea este una reala, nu este basm. Unde mai pui ca am avut si am experiente de genul asta in fiecare luna.Bine acum nu e cazul sa povestim pe aici.Dar ca idee uite ce am vazut si mi sa intimplat.In alte tari cind muncesti, la cine muncesti tu te pontezi singur.Trece 2 saptamini ti se spune adu pontajul ca tyreb sa te platesc.Cite ore ai ok si asta e.Si oamenii ce crezi? sint cinstiti nimeni nu baga ore in plus.De ce? Nu stiu poate ca statele astea nu sint Romania.
"*va rog sa nu luati mere decat pentru satisfacerea poftei si nu pentru scopuri comerciale*"
In ambele cazuri as lua tot atatea mere, cate imi incap in buzunare , unul de pofta, unul de sete si cateva pe mai tarziu.
De obicei oamenii sunt mai lacomi si mai rai cand e vorba de legi.
Mai, nu rade de remarca mea ca pofta poate varia in functie de informatia bagata in creier. Acea informatie poate veni si sub forma unei legi, a fricii de pedeapsa sau a libertatii totale .
P.S. hai ca-ti dau un raspuns la intrebarea Emei ca n-am chef sa-mi stric propria intrebare .
1, maxim 2. Cât să-mi fac pofta. N-are rost să iau mai mult decât pot duce, să mă încarc degeaba cu mere doar pentru că le pot lua fără să plătesc nimic.
Deci, 1 sau 2 în ambele cazuri.
Aha, gata am inteles...lasa ca nu-i nevoie de explicatii.Sa vad eu ce mai zic astia care zic ca iau atat cat trebuie, atunci cand o sa ne intalnim toti in livada.
Iti dai seama ca iti e frica de Gheorghe care va trece si maine pe acolo, asa ca iti faci plinul.
Probabil astia au in curte meri, au gandit la fel ca si cum ar trece pe langa merii lor, care sunt imprejmuiti.
Eu cand trec pe langa merii mei tot doua iau... daca e strain, nu ma bag pentru ca am toate soiurile.
Si cum dracului se face ca eu gasesc la sat numai oameni cu sanul plin de mere? N-am vazut niciunul cu doua mere in mana...
Frica asta cred ca apare din cauza ca nu avem inceredere unii in altii. Daca era putina incredere, poate ar fi venit omul sa isi ia cate doua mere si maine...sau poate is chitros si mai bine ma fura.
Prefer sa cumpar din piata, e mai comfortabil, decat sa sar gardu, poate imi rup si pantalonii in gardu aluia si in cazul in care nu sunt mere pe jos trebuie sa ma sui si in copac... Aprozar, 3 lei kilu...
In primul rand nu imi plac merele.
varianta 1: niciunul, legea ma impiedica si din bun simt pentru proprietar.am eu bani daca vreau sa mananc un mar, nu fur.
varianta 2: m-as uita la altii cum fura si se bat pentru mere
Cred că vreo 2. In ambele cazuri. Alegerea mea iţi dă indirect răspunsul şi la celelalte intrebări, deci nu mai are rost să le scriu
Daca sar gardul iau multe mere...pentru mine, pentru rude, pentru prieteni din astia cu gradina zoologica pe-acasa si care nu se sfiesc sa ceara cate ceva( un mar, o funda).
Dar pana sar gardul... ohooooo, e drum tare lung.
Pai ce, n-ai mai sarit gardul pana acum?
Nu, Terentee22. Te mira?
Imi iau vreo 2 mere unu pentru acu si celelalt pentru mai incolo incaz daca mai imi ie pofta
Eu nu pot sa intru in joc ca nu mananc mere
daca cresteau cutiile de bere in copaci, intram in livada si crezi ca luam ceva? direct acolo ma imbatam ca porcu
Hahaha!
Ce tuica de mere facea bunica-mea...
Guiţ! Guiţ!
Cu sinceritate iti spun, as luat 3-4 mere, atat cat sa imi potolesc pofta si sa imi ramana inca unul pentru mai tarziu, nu sunt lacoma si nici nu ii inteleg pe cei lacomi, in primul rand cand se vad in multe lucruri iau cat sa le ajunga toata viata, iau tot chiar daca nu le trebuie, ca mai apoi sa le arunce, dandu-si seama ca de fapt nu le folosesc la nimic lucrurile respective.
AvalohAlyn întreabă: