Eu zic ca nu exista un scop sau un rost anume. Daca te gandesti la lucruri asa, da e aiurea sa muncesti o viata pentru o gramada de lucruri si apoi intr-o clipa sa nu mai poti sa te bucuri de nimic.
Dupa parerea mea, rostul principal al vietii este sa stii sa te bucuri de fiecare clipa pe care o ai, de fiecare om care iti este drag, de fiecare lucru pe care l-ai dobandit.
Pentru ca daca te bucuri, esti multumit, daca esti multumit esti bucuros si poti sa ii faci si pe altii sa se bucure.
Asa ca, sfatul meu e acesta: bucura-te de tot ce ai, in special de persoanele care iti sunt aproape si la care tii.
Rostul nostu in viata este sa continuam viata pe pamant si sa ducem omenirea acolo unde nimeni nu a ajuns.noi suntem viitorul, si, la randul nostru creeam un alt viitor.asta este viata.traim ca sa evoluam de la o iata la alta...din momentul in care ne nastem ne este predestinat sa ne indreptam spre moarte.pot sa spun ca suntem ca niste mici calculatoare care pot retine anumite informatii si de a le trimite unei noi generatii care ar putea schimba viitorul planetei si insasi omenirii
Cred ca multi ne punem intrebari de genu...
Eu ma tot intreb cum am aparut noi, oamenii... pentru ca nu prea as crede ca n-ea facut Dumnezeu... Mai repede as crede ca suntem o evolutie a mamutelor
Rostu nostru in viata e sa facem mostenitori care sa pot polua pamantu
O sa iti raspund cu o alta intrebare. Ai prefera sa traiesti intr-o pestera, sa mananci gandaci si sa mergi pe cal decat sa traiesti intr-o vila, sa mananci mancaruri rafinate si sa ai 3 masini scumpe? Asta e dorinta tuturor, sa duca un trai fara griji. Sfarsitul e imprevizibil, asa ca macar sa ne facem o viata mai buna daca nu o putem lungi.
scopul meu in viata este sa fac ceea ce-mi doresc,nimeni nu-mi impune sa fiu prost cind sunt destept sau invers, daca vreau sa fac un bine in folosul umanitatii il fac ca vreau eu nu trebuie sa ne mai gandim ca nu stiu ce putere divina ne porunceste si ne schimonoseste in fel si chip ca nu facem ce se spune in sf-ul biblia, Eliade zicea ca singurul sens al existentei este de ai gasi un sens, dar ne ducem de ripa daca stam sa cautam cai verzi pe pereti
Mda...buna intrebare.Inca nu se stie care este scopul nostru in acest univers.Si cat despre rostul nostru in viata ar fi sa faci ceea ce te pasioneaza si sa cauti sa te implinesti tu asa cum iti place.Cat despre 2012 e doar o teorie, posibil sa ne fii aruncat toata chestia asta cu vreun scop.Nu cred sa fie real si daca e nu va fi sfarsitul lumii, se spune ca va fi un nou inceput.Adica ceva se va intampla, o sa moara ff multa lume, dar nu toti. Ceva in genul al III-lea razb mondial.
O zi buna!
Pai ia-le cu tine.care-i problema? nu ai citit? strangeyi-va voua comori in ceruri.fiindca unde este comoara acolo sant si gandurile si inima omului.deacolo nu se fura.aici ti le urmaresc si hotii si neanurile si pretenii, si autoritatile si fiscul.aici te bucuri de ele cel mult, 50 de ani daca ai noroc.dar acolo le ai vesnic.deci...spor si intelepciune.
Ai impresia ca o sa ai cel mai mic regret dupa ce o sa mori? hmmm ma indoiesc...
@jhonny999, sa inteleg ca e o alta expresie pentru " Shit happens!"?
Rostul in viata, hmhmhm... Nu exista ceva predefinit pentru fiecare om; Omul isi defineste singur rostul in viata;
Si, abia atunci cand suntem aproape de moarte, apreciem cu adevarat viata.Stii ce se spune, apreciezi un lucru cand esti pe cale sa il pierzi, de asta e lumea mai draga.
Casa de vis, masini scumpe, piscina , daca m-am distrat cu ele, n-o sa-mi para rau cand vom face POOC;
Daca traiesti cu scop, nu vei avea nici un fel de surprize. Daca nu inversezi ordinea prioritatilor si stii sa dai si celor saraci stii sa iti administrezi bine banii adunandu-ti astfel comori si in cer, unde nu le mananca moliile nici rugina.Banii si posesiunile sunt ca sa ne folosim de ele, nu sa le iubim. Daca privim din perspectiva lui Dumnezeu, nu ne lipim inimile de avutii si ne lipim inimile de Domnul.Astfel vom fi fericiti si aici si acolo in eternitate.