anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei! Ce puteti spune despre acest citat?
*Ceea ce nu te omoara, te face mai puternic.*

Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| Gizăz a răspuns:

Nu sunt de acord. Un citat de genul se vrea general-valabil și ăsta nu e. La unii e valabil dar la alții nu. E ceva ce ține de fiecare persoană în parte. Ține printre altele de ambiția individuală.
Poți să te ridici, să înveți din greșeli și să devii mai puternic sau poți rămâne „într-o baltă de sânge". Să nu mori dar nici să nu mai fi 100% vreodată.

4 răspunsuri:
| Zangetsu a răspuns:

Eu cred ca se poate aplica doar saiyanilor din dragon ball z, care daca sunt batuti bine si dupa aia se vindeca, devin mai puternici.
in viata reala nu prea merge, sa zicem ca iti taie unu mainile si picioarele, dar nu te-a omorat. cum o sa fi mai puternic fara maini si picioare?

| AbstractGreen a răspuns:

Daca ar fi sa luam motamo, sa spunem ca unui om i se taie toate cele 4 membre, nu moare, desi ramane in carucior, incapabil de a face orice in afara de a vorbi, mirosi, vedea si auzi. Conform acelui citat, omul acela are trebui sa fie super man! Este un citat, din punctul meu de vedere, lipsit de esenta. Daca vorbim de o intarire psihica in urma unui eveniment neplacut, atunci da, te face mai puternic, dar in niciun caz fizic, doar ca iti da idei de povesti de spus nepotilor happy asta e parerea mea. Sau ai putea sa te gandesti la un om care a avut numai necazuri: ia ars casa, i s-au furat animale din curte, a ramas fara bani; asta il face mai puternic? NU! il duce la azil. Presupun ca am reusit sa te conving in legatura cu acel citat.

| micutsa19 a răspuns:

Acest citat are sens metaforic si se refera la greutatile vietii de zi cu zi si anume cand greutatile devin tot mai grele de suportat si uh reusesti sa treci peste ele devii mai intelept,mai puternic si te poti confrunta cu urmatoarele etape

de exemplu sa zicem ca te'a tradat un prieten,acest lucru te-a facut sa suferi dar nu te'a omorat,nu te'ai dat batut, vei merge mai departe, dar vei fi mai atent in alegerea noilor prieteni si vei avea grija in cine iti pui increderea...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cred asa:

Pe parcursul vietii suntem supusi la tot felul de situatii si incercari, mai grele sau mai usoare, care ne sunt date tocmai pentru a trece peste ele. Eu cred ca Dumnezeu nu iti da niciodata mai mult decat poti duce. Asa ca, avand credinta si nadejde, vei reusi sa treci peste toate. In acest fel participi la propria asceza. Te calesti si esti pregatit de noi provocari, din ce in ce mai grele happy