| Nestea1234 a întrebat:

Hei. Cum ar trebui sa invat niste limbi straine? Imi place foarte mult sa le studiez, dar nu retin chiar asa de repede cuvintele. Pot sa port o conversatie, chiar am si purtat cu un profesor, dar as vrea mai bine. Si inca ceva: la matematica: ce metoda sa folosesc sa-mi fie mai usor sa invat?(si nu numai la matematica, si la fizica)? Multumesc mult.

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu poti aplica acelasi metoda la fizica, matematica ca la studierea unei limbi straine, cand inveti la mate isi foloseste partea logia din creier cand inveti un cuvant nou doar memorezi atat nu faci un calcul logic, eu personal invat pe sesiuni de cate 25 de minute 2 cuvinte,stiu e putin dar degeaba inveti mult,o informatie intra in memoria de scurta durata ia dispare rapid daca nu e repetata mereu,mereu,mereu iar mereu,repetitia e mama invataturi poti intelege rational o formula dar sa o uiti pentru ca ia a intrat in memoria de scurta durata, deci repetite multa,dupa cum am spus repetitie poate insemna citire,ascultare,scriere in limba respectiva, filme, muzica, traducere articole de pe net, radio etc nu vei invata cuvinte noi ca e imposibil sa inveti daca habar nu ai ce inseamna cuvintele alea dar cand ajungi macar la a2 ca nivel cat de cat sti ceva vocabular, eu recomand 200 de verbe, 3000 de cuvinte

e bine sa stii toate

verbe,adjective, substantive, pronume, numerale, prepozitii, conjunctii, interjectii, adverbe

revenind la fizica e bine sa intri intro comunitate gen scinetia,softpedia sa inveti mai mult,sa te informezi mai mult,sa inveti pe sesuni cate putin nu mult sa combini ceea ce cunosti deja cu ceva nou mereu, daca nu repeti uiti simplu, creierul uita tot daca nu e mereu simulat din exterior, matematica e o materie logica ai nevoie de rabdare si de ratiune, inteligenta desigur

| doctorandus a răspuns:

Pentru invatat limbi straine: citeste carti in limbile respective.

Pentru matematica: cauta sa intelegi fiecare pas facut intr-o demonstratie si rezolva exercitii.

| Mayhem666 a răspuns:

Sunt mai multe metode de a invata o limba straina, poti gasi chestii foate interesante si utile pe youtube, despre cum poti invata repede si usor o limba straina.