| Cristle a întrebat:

Hei! Ma tot gandesc la societatea in care traim si cate probleme exista. Cat mi-as dori sa nu mai existe razboaie, interese politice si altele, sa fie pace peste tot. Voi care credeti ca este cea mai mare problema cu care se confrunta societatea si care credeti ca ar fi solutia pentr aceasta?

12 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Solutia ar fi ca oamenii cu suflet sa traiasca in alta lume si cea rea sa se bata in cap zi de zi noapte de noapte. Sau sfarsitul lumii apoi noua generatie sa fie numai persoane cu bun simt.

| ateu123 a răspuns:

Sa dispara banii,lacomia,invidia,ura si pacea ar domi lumea, majoritatea razboaielor,intereselor sunt materiale fara banii nu putem trai,dar asta nu inseamna sa ne omoram, furam intre noi din pacate lacomia si ura pune stapanire pe om eu cred ca gandirea pozitiva, iubirea ar face o lume mai buna

| TheCritic a răspuns:

Egoismul si lacomia. Cu asta cred ca am spus tot!

| AlinaaAli a răspuns:

Singura problema cred ca este dorinta de puetere si de a domina!
Toti vor sa aiba putere, sa aiba multi bani, sa fie cat mai sus, sa conduca, sa faca ce vor, si prin asta, ne aduc unde suntem!
Nu se mai gandeste nimeni la noi, la oameni, nici cei care conduc tara, toti se gandesc doar la interesele lor personale, sa aiba ei tot ce le trebuie, sa le fie bine, iar pe noi, sa ne ia naiba oh go on
De aceea lumea se revolta, pentru ca numai asa, prin iesiri in strada, revolutii, etc, ne mai putem face auziti de catre cei de la putere!
Daca cineva s-ar gandii si la noi, la restul, si n-ar fi toti asa lacomi si dornici de mai mult, poate ca lucrurile ar sta altfel si am fi toti multumiti!

| ROB3RT89 a răspuns:

Ce vrei tu,este aproape inposibil! Pace nu va fi niciodata,mereu vor fi oameni invidiosi, ipocriti, superficiali si orgoliosi.Totul pleaca de la criza economica, care are foarte multe repercursiuni negative in randul cetatenilor! Si noi suntem oarecum vinovati ca nu facem nimic pentru binele si viitorul nostru.Majoritatea romanilor stiu doar sa vorbeasca mult, prost si fara rost, dar sa si faca ceva e mai greu.Interese politice vor fi mereu, iar cine va fi la putere nu o sa fie usa de biserica, cu toate ca majoritatea promit marea cu sarea sa ajunga la putere!

| Leloluch a răspuns:

Violenta si Razboiul, Lumea sa fie distrusa si recreata.

| harciog a răspuns:

Ma abtin.E prea putin de gindit dar prea mult de spus.

| MortemAeternum a răspuns:

Cea mai mare problema cu care confruta societatea si intreaga planeta si celelate specii de vietuitoare este acel animal sacrbos numit om.
Fara el pamantul ar fi cu adevarat un paradis.
Solutia o poti deduce singur.

| gandestee a răspuns:

Organizatiile care ofera un sistem pentru rezolvarea problemelor economice, sociale sau religioase si solutii pentru usurarea suferintelor, sunt cele mai daunatoare;
nu omul, ci sistemul devine important,
fie ca e vorba de un sistem religios, de unul de stanga ori de dreapta.
Sistemul devine important, filosofia, ideea si nicidecum omul;
si de dragul ideii, al ideologiei esti gata sa sacrifici intreaga omenire!
Asta e ceea ce se intampla in lume!

de U. G. Krishnamurti in "Mintea e un mit"

| sabin89 a răspuns:

Din felul cum ai pus intrebarea, inteleg ca nu te referi in mod specific la Romania. Pentru ca vorbesti, intre altele de razboaie, iar Ro nu este angajata in prezent in niciun razboi. Deci te referi la societatea umana in general. Nu cred ca se poate vorbi de o "cea mai mare", pentru ca problemele mari sunt multe si sunt sensibil egale. Razboaiele, saracia in care se zbate o mare parte din lume, violenta in familie si familiile destramate, consumul de droguri, poluarea apei si a mediului...Deci, vezi cat de multe sunt. Si nu putem zice ca ele au aparut doar acum in perioada moderna. Istoria acestor probleme e veche, cam de cand lumea. Gandeste-te ce razboaie erau si in antichitate. Cat de sangerosi au fost asirienii, de exemplu, dar si babilonienii, hititii, mezii, persii si toti care mai erau. Chiar si israelitii treceau prin ascutisul sabiei popoare intregi, cu copii, femei si batrani cu tot. Apoi, prin cate a trecut si bietul popor roman in toata istoria lui! Nu cred ca e rezonabil sa speram ca in viitor se va termina candva cu astfel de probleme.

| Ianna33 a răspuns:

Mai, pe noi ne conduc o mana de oameni care vor sa ne extermine. Nu exista solutia pentru o lume mai buna. Trebuie sa avem grija de sufletul nostru ca pe el vor sa ni-l mai ia, in rest ni le-au luat pe toate.

| shadovv a răspuns:

Problemele nu sunt ale societatii ci ale omului ca fiinta individuala. Problema cea mai mare? Lipsa bunului simt si a doua pe lista: lipsa inteligentei.