Acum 2 seri m-am trezit noaptea pentru ca visasem urât.Visul meu era cam ciudat, visam ca imi vandusem sufletul celui rău si la un momentdat am inceput sa plang isteric in vis, probabil si pe viu. Vad ca in seara asta n am mai visat a fost totul ok, dar imi e sa nu se mai intample si a doua oară... Ceva sfaturi?
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Baiatul e produsul imaginatiei tale. E creat de subconstientul tau. Poate nici nu exista in realitate, sau poate e un chip pe care l-ai vazut candva si l-ai uitat.
Poate ca visul scoate in evidenta o dorinta arzatoare a ta. Daca te sperie acest vis atunci nu mai considera acea dorinta atat de importanta incat sa simti nevoia sa-ti vinzi sufletul pentru asta. Visul iti arata ca conteaza prea mult pentru tine acel baiat imaginar.
Concentreaza-te mai mult pe tine si pe sufletul tau.
Deci, sa incerc sa nu mai ma gandesc la asta? Am incercat, si daca stau si ma uit pe pereți imi aduc aminte de visul ăsta si de seara in care m-am trezit super speriată...
Da. Nu te mai gandi la asta. Mai bine nu te mai uita la pereti. Citeste, stai pe net, fa-ti de lucru prin casa si vei vedea ca gandurile tale se vor axa pe altceva.
Termină cu filmele horror! A fost doar un vis, nu te îngrijora că nu se va întâmpla nimic. Astea sunt rezultatele filmelor de groază, uită-te mai puţin la ele, şi atunci nu vei mai visa urât.
Cam cat ajunge acum un suflet? Adica cam cu cat l-ai vandut? 1000 euro, 5000, 10000? Stiu pe cineva care pentru 100 000 euro face afacerea imediat - un numar de telefon ceva, cum poate sa i-a legatura cu,, investitorul,,?
Prefer sa iau in gluma postarea ta altfel nici nu stiu ce sfat s-ar cuveni dat - sa te internezi la psihiatrie?
Ce dracu ar deveni internetul daca fiecare fufa care viseaza un rahat noaptea s-ar plange pe forum ca n-are idee ce semnifica. Cel mai probabil ai mancat ca sparta tarziu si indigestia si-a spus cuvantul
Cu ce m-ar contrazice Faust? El si-a vandut sufletul diavolulului, nu unui alt om, iar pretul cerut de el a fost sa primeasca anumite puteri magice, nu bani. Asta spuneam si eu.
Nu numai Faust, o contrazic și eu.
Contrazicerea începe de la a contesta definiția de suflet pe care o are lioana în minte.
Pentru ea, sufletul este ceva mai sfânt ca Duhul Sfânt.
Sufletul este când respiri.
Până respiri, ai ce vinde.
Face mișto de tine că are de cine.
Ce nu e amuzant?
Că diavolul face zilnic contracte și cumpără suflete pe bani?
Dacă tu și gașca ta nu ați lupta cu diavolul, ce v-ați face voi fără obiectul muncii?
Dacă crezi în Dumnezeu, trebuie să crezi și în existența diavoului, deci în diavol, căci fără diavol, nici Dumnezeu nu are obiectul muncii, iar dacă îți dai seama de asta, îți dai seama că nu sunt doi, ci o entitate care are cele două înfățișări.
Dar pentru asta. mintea ta de păsărică e prea mică.
Așa că nu e nici o scofală să facă mișto de tine.
Aș face și eu mișto de tine, dar nu prea am de cine, și de ce.
Nici dracu nu ar veni la tine să cumpere, că nu prea ar avea ce.
Aici nu e Internet dragă Soren. Până aici este Internetul, de aici încolo e TPU. Dacă tot ai pomenit, aici e raiul fufelor.
Că a mâncat, că a visat, nu știi că fetele nu gândesc cu stomacul ci cu pântecul, cu chakra de mai de jos de Muntele lui Venus.
De ce să se interneze la psihiatrie? Aceea este pentru oamenii normali. Aici e locul ei, dta nu ai de ce să te ofușci.
Vorba prietenului meu RAY, aici mai sus, care nu mai vorbește cu mine de când i-am dat peste bot, un pic de umor nu se mai găsește pe aici?
Ok, și dacă i-a dat ce avea nevoie?
Să îți spun la ce avea nevoie Faust de acele puteri magice?
Ca să își rezolve problemele vieții.
Și a vândut și el ce a avut.
Să trăiești e necesar. Ca să trăiești, sufletul acela pe care îl concepi tu, nu este necesar.
Adrian, vorbesti mult dar ocolesti intrebarea. Ai spus ca tu ai putut si ai facut. Daca te referi la ceea ce am spus eu inseamna ca ti-ai vandut sufletul unui alt om si ca ai facut-o pe bani. Detaliaza te rog ca sa fii mai credibil.
Sufletul la care ne referim aici e suflarea de viata care se desprinde de trup in momentul mortii si despre care se spune ca trece in alta dimensiune.
Dacă vrei să te învăț. se poate.
Dar atunci îți citez din Isus (îl cam știu pe de rost, printre altele...).
...să se lapede de sine, să-și ia crucea sa. și să-mi urmeze mie...
Așa că dacă mă întrebi doar așa, din curiozitate, nu o să îți servească la mare lucru.
Dacă vrei să afli de la mine, ceva să îți și folosească,
1. te lapezi de sine. Acolo sunt ideile care te limitează, pe care le-ai înghițit pe nemestecate, ca aceea de suflet.
2. să îți iei crucea ta, adică să îți asumi destinul tău de sacrificiu, nu acela de distracție și de răspunsuri pentru puncte și distincții pe TPU.
3. Și să mă urmezi nu neapărat în tot ceea ce fac eu că nu e cazul ci măcar în efortul meu de a-i ajuta pe oameni pe TPU mai eficient, decât o faci și o fac eu acum.
Din moment ce accepți aceasta o să îți explic mai mult din ceea ce fac eu aici și de ce. Cu sau fără suflet.
Nu ajunsesem sa te intreb ce faci tu aici pe TPU si nu cred ca vreau sa stiu asta. Vreau sa-ti termini ideea inceputa si sa-mi raspunzi la intrebare. Cui ti-ai vandut sufletul si pe ce?
Daca nu poti sa raspunzi la asta contrazicerea ta cu mine nu are sens si suna a mare minciuna. Si nu-mi spune ca ti-ai vandut sufletul lui Isus pentru ca El nu asa procedeaza,
Sufletul la care ne referim aici e suflarea de viata care se desprinde de trup in momentul mortii si despre care se spune ca trece in alta dimensiune. Așa zici tu.
Eu nu am vândut așa ceva pentru că eu nu am avut și nu o să am niciodată așa ceva.
Să analizăm ce spui tu, ca să vedem dacă vorbim aceeași limbă și dacă vorbim despre acelaș lucru, că dacă nu, vorbim discuții, eu spun hăis, și tu spui cea, ca la mânatul vitelor la păscut dimineața pe ogorul unde cresc buruieni și idei.
După dta.
sufletul = suflarea de viață care...
Ce e aia?
Deci trupul moare. Moare pentru mine înseamnă asta.
Trupul este viu, nu putrezește.
Trupul este mort, putrezește.
Hai să fiu de acord cu dta, și voi fi tot mai mult de acord pe măsură ce ne vom acorda ideile că până trupul este în viață, conține în el o suflare de viață numită suflet.
Ca să fie mai clar, o să te folosesc pe dta ca MDIO=Material Didactic în Istoria Omenirii ( fac mișto).
Astfel
Lioana vie = (Trup viu Lioana) + ( Suflare de viață lioana).
Momentul morții.
Trup mort Lioana ( va putrezi în curând) + ( Suflare de viață Lioana) care pleacă, trece în altă dimensiune.
Fain de tot! Așa îmi place de nu-i adevărat!
Eu te întreb un singur lucru.
(Suflare de viață lioana) plecat în altă dimensiune, e ceva viu?
Tu o să îmi răspunzi, da, desigur!
Minunat!
Eu te mai întreb, dacă viu, ( Suflare de viață Lioana) dacă este ceva viu, există?
Dta o să îmi răspunzi, Desigur!
Eu răspund, Minunat!
Dacă există, este în domeniul existenței.
Iar domeniul existenței este domeniul entităților, lucruri și ființe, care este domeniul meu de fizician.
Astfel, dta și cei din care te-ai inspirat susții că există o dimensiunea a realității unde după moartea ta, când trupul începe să pută a hoit, imediat cum încep să îl roadă viermii, continuă să existe o ființă vie numită ( Suflare de viață Lioana).
Este așa de frumos ceea ce susții, că mie îmi dau lacrimile de fericire în timp ce scriu aceste cuvinte!
Să vedem ce spunea un maestru mai mare ca noi doi, despre suflet, Aristotel (385-322 înainte de Hristos).
El se referea la ființele vii, dar putem extrapola și la ( Suflare de viață Lioana) în noua dimensiune.
În limbaj și accepțiune modernă, el sușine că sufletul, o entitate vie,
- percepe trăsăturile, caracteristicile ( dimensiunile) lumii sale, - - -- - reușește să facă distincții între sine ca entitate și lumea în care se află
- face distincții între ceea ce simte,
- poate iniția schimbare în el însuși în raport cu distincțiile care le face
- are un scop, care este prelungirea, perpetuarea vieții proprii,
- percepe relația cu propriul scop
- este capabil să își schimbe comportamentul în vederea atingerii acestui scop.
Ce făcea Lioana vie ( trup viu+suflare Lioana vie) în lumea în care discutăm acum? Exact aceste lucruri cu care Aristotel caracterizează sufletul.
Ce face entitatea ( Suflare Lioana vie) în noua dimensiune.
Exact aceste lucruri prin care Aristotel definește sufletul.
Nu poate să facă altceva, căci dacă ar face altceva, nu ar fi ființă vie, și am fost împreună de acord, că ea (Suflare Lioana vie) este o ființă vie.
Astfel, între Lioana cea din realitatea în care trăim și eu și tu, și ( Suflare Lioana vie) din noua dimensiune nu este nici o diferență.
Și ajungem la concluzia absurdă.
Lioana a murit = Lioana continuă să fie vie.
Unde a început greșeala?
Acolo unde am desprins din Lioana în momentul morții ceva care era încă viu, și anume ( Suflare Lioana vie).
Concluzia este redată foarte viu și sugestiv de Eminescu.
... Căci morți sunt cei muriți.
De la a crede în suflet, ca suflare vie ce se desprinde în momentul morții..., putem incepe să discutăm despre vânzarea lui.
Când mi-am dat seama de cele de mai sus, nu numai că l-am vândut, ci am renunțat complet la el, l-am dat gratis. Nu sufletul meu de om în viață, conform definiției lui Aristotel ci ( Suflarea vie sadrian46) care se desprinde la moarte. Pe acela, nu l-am vândut ci l-am dat gratis.
Chiar am plătit pentru cu efortul enorm de a înțelege cele de mai sus.
Iar o să spui că nu ți-am răspuns la întrebare.
Alt răspuns nu am, sorry.
De la o simpla notiune a unui cuvant data de mine ai ajuns sa faci o intreaga filosofie disecandu-mi cuvintele si chiar si pe mine. Nici macar nu le-ai disecat bine pentru ca n-ai dat importanta cuvintelor "se spune ca" din care tu ai inteles "eu spun ca". Eu nu filosofez si nu-mi spun parerile religioase sau cele despre viata si moarte aici pe site. De ce? Pentru ca nimeni nu detine adevarul absolut si fiecare are dreptul sa aiba parerea proprie despre viata, moarte si existenta in general fara a fi influentat de credintele altora.
Eu am spus : "Astfel de tranzactii (adica vanzarile sufletelor) nu se pot face intre oameni iar pretul de cele mai multe ori nu consta intr-o suma de bani (adica poate consta in favoruri indiferent de ce fel)."
Tu ai spus: "Ba se pot, că eu am făcut (adica ti-ai vandut sufletul pe bani unui om) și s-a putut."
Faptul ca nu-ti recunosti spusele dovedeste ca iar n-ai fost atent la ce vrea sa spuna textul si te-ai trezit comentand doar de dragul de a filosofa si a incerca sa dovedesti ca esti mai destept decat ceilalti.
La mine nu tin filosofiile. Prefer ideile exprimate scurt si la obiect care au ceva important de transmis. Asa ca: Pa sadrian46. Nu-ti voi mai raspunde.
Câteodată visele iti arata anumite frici ale tale. Incearca sa analizezi visul și gandeste-te atenta la toate amananuntele. Poate ca baiatul din visul tau ar insemna ceva, asociază-l cu ceva din viața reala. Sufletul tau ar putea fi altceva. Visele ne arata intr-un mod indirect, câteodată temerile sau nesiguranța noastră. Trebuie doar sa stai sa analizezi, sa gasesti problema, si după ce o rezolvi nu vei mai avea vise de genul, decât vise frumoase ce pot trimite cu gândul la anumite lucruri sau fapte pe care ți le dorești foarte mult. Sau poate ca acest vis nu a fost ceva rau, poate a fost un fel de avertizare, un fel de,, fii atenta’’! Poate ca trebuie sa fii atenta la un anumit băiat, sa nu ii întinzi sufletul pe tava pentru a nu pati ca in acel vis.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (13.59.1.58) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro