Când o să apară ăla cu capul altuia, rudele și prietenii o să-l întrebe pe bună dreptate: "Măi, tu ești? sau e altul?"
Si cand s au facut experimtent referitoare la clonare au exista mii de temeri... si pana acum nu s-a intamplat nimic.
Cu adn-ul ce se va intampla? este total aiuria si penibil si ingrozitor. daca o lasi gravida pe una nu va fi copilul tau?
Inca nu este clar daca face transplant de cap pe un nou corp sau transplant de corp pe un nou cap.
Mare lucru daca ar reusi un asemenea transplant. Sunt mult prea multe probleme la mijloc.
Este oare acest transplant o cale catre viata vesnica? dar daca am face doar transplant de creier? asta ar fi posibil?
Putin probabil sa duca catre viata vesnica. Nu poti sa-ti tot muti capul de pe un corp pe altul la nesfarsit
Transplantul de creier e aproape imposibil. Ar fi o operatie mult prea complexa. Un transplant de cap e mai accesibil, cel putin teoretic.
Asta nu e o stire noua in comunitatea stiintifica. Prin 1950 s-a facut prima operatie de extirparea a capului pe un caine (capul cainelui a putut fi tinut in viata), si dupa oamenii de stiinta au facut si caini cu 2 capete.
Iar dupa un timp au facut si un transplant de cap pe doua maimute.
Desi au fost clasificate ca fiind crude de catre unii indivizi, experimentele respective au pavat drumul pentru transplantul de organe in randul oamenilor, salvand astfel foarte multe vieti.
Cat despre transplantul de cap pe om, eu cred ca este un lucru foarte bun.
Cine suntem noi sa il condamnam pe subiect (tanarul de 30 de ani al carui cap va fi transplantat) la o viata mizera si o moarte prematura doar pentru ca nu ni se pare "etica" procedura?
Homosexualii nu isi vor schimba corpurile pentru ca nu sufera de dismorfie corporala, ci doar travestitii si hai sa fim seriosi daca au bani isi pot modifica corpul in asa fel in cat nici nu ii poti deosebi de femei.
Daca procedura functioneaza este un pas inainte in dezvoltarea umanitatii si daca ma intrebi pe mine progresul este intotdeauna bun.
Asta e problema: medicii nu-i dau transplantului de cap nicio sansa de reusita, adica sa traisca singur (nu conectat la aparate) mai mult de doua saptamani.
Probleme:
- daca operatia reuseste, va deveni paraplegic si medicul respectiv doar viseaza ca ii va putea repara paraplegia;
- ii va trebui suprimat aproape complet sistemul imunitar, altfel corpul va respinge capul;
- nu se stie ce se intampla cu creierul omenesc pastrat la 15 grade Celsius, in cel mai bun caz moare, in cel mai rau caz traieste cu creierul grav afectat;
- ca nervii lui sa ajunga sa controleze inima, plamanii, aparatul digestiv, etc., va trebui tinut cel putin un an in viata conectat la aparate, altfel n-ar putea respira, etc.;
- daca ar exista sa zicem porc cu cap transplantat care sa-si traiasca fericit viata lui de porc, tot am mai putea spera la o reusita, din pacate nu exista asa ceva, au existat caini cu doua capete care au trait cateva ore (experiente inutile din punct de vedere stiintific, deoarece nu ne-au furnizat nicio informatie cat de cat importanta din punct de vedere medical) si au fost transplantate niste capete de la o maimuta la alta care au trait in jur de o saptamana. Progresul se face cu pasi mici, cand s-au acumulat toate conditiile pentru a face un pas insemnat se poate face un pas insemnat, dar nu se poate face un pas enorm pe baza unor biete speculatii ca ce s-ar intampla daca are noroc;
- din punct de vedere etic, operatia nu va fi permisa in lumea civilizata, deoarece pacientul va muri cu certitudine dupa operatie, iar in lumea a doua sau a treia ar fi nevoie de aparatura occidentala si de munca a cel putin 100 de persoane pentru a termina operatia, care ar costa vreo trei milioane de euro.
PS: Uite aici un video cu transplant(ce e in video nu e un transplant ci doar o extirpare) de cap pe caini: https://www.youtube.com/watch?v=R2BxGOdYm8U
Si mie mi se pare ceva sumbru, adica fiecare trebuie sa fim asa cum ne- a lasat Dumnezeu. Fiecare cu corpul si cu capul lui. In plus, o sa fim intr- un fel ca Frankestein.
Hei. Sincer aceasta operatie mi se pare destul de ciudata dar ea poate salva oamenii care au defecte la nivelul membrelor si asta ar fi foarte util pentru ei.
Se incearca pe maimute si da se transplateaza capul persoanei constiente pe un alt corp, dar d-abia s-a facut pe maimuta iar acea maimuta a trait 9 zile cu noul cap.Nu mi se pare sumbru, capu e al tau dar corpul si nu va ganditi ca un cap al unei persoane de 50 de ani e pus pe capul unui copil de 5 ani
Mdaa,si mie mi se pare extrem de sumbru, adica cum sa vezi un cap de copil cu un trup de om batran, sau un cap de om batran cu un trup de copil o.O, lose
Dar nimeni nu se gindeste ca daca o persona ar avea un cap perfect sanatos iar corpul sa zicem nesanatos atunci cum ar fi ca voi sa cadeti in asemenea situatie...Ginditiva!
Transplanturile sunt pentru oameni bolnavi, pe moarte si chiar dava ar trai mai mult nu cred ca ar face multa lume pentru ca ar fi foarte periculos si in plus ai nevoie si de un donator si nu cred ca gasesti pe cineva viu (pentru ca ar trebui sa fie functionale toate organele) sar odlferi voluntar. Nu am auzit de acest transplant si chiar daca e adevarat nu cred ca are prea multe samse.
Nu se poate face transplant de cap.Is muschi, tendoane, nervii care nu pot fi conectate.Ai inteles gresit, se face transplant de creier.
Ai inteles tu gresit, se incearca un transplat de cap
http://playtech.ro/......s-pe-luna/
Nu cred că va fi ceva de genul asta. Ca să poată face transplantul acesta cele 2 capete ar trebui să semene, nu leit dar la forma craniană cel puțin. Altfel peste 3 ani vom vedea pe stradă câini cu cap de pisica sau te mai miri ce. Nu, nu mi-se pare nici straniu nici sf mai teamă îmi e de implantarea de cipuri în creier. Dacă face scurt circuit și ne explodează capul