anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, TPU, dacă o persoană visează că este urmărită de o tipă deghizată în costum de Halloween și tipa este chiar psicho, dar în sensul ăla absurd, deoarece este chiar insistentă și cu un zâmbet tâmp, tipa voia parcă să se împrietenească sau avea mintea setată doar pe aia, iar cea care fugea era speriată și terifiată, dar și nedumerită, de ce nu încetează, dar persoana urmărită nu se lasă și fuge vitejește iar în final o lovește cu poarta și urmăritorul astfel cade la pământ cu nasul plin de sânge. În final persoana care lovește cu poarta cu crede că girlpsicho e așa de rău și ba chiar se amuză, dar apoi vede sângele și totuși se îngrijorează, dar evident tot râzând.

Poate să explice de fapt dualitatea omului și a minții lui visul ăsta?

Altfel spus, în visul acela, în ambele personaje poate sta doar titularul, adică omul care a visat? Se poate regăsi el și în postura de urmăritor dar și în postura de fugitor?

După ce oare aleargă și cu frică de ce aleargă?

Elementele de comico-absurd din vis pot sta mărturie că persoanei în cauză îi este frică de absurd? Sau mai mult o atrage absurdul ăsta?

Și dacă da, ce naiba este absurdul ăsta? De ce unora le este frică de absurd? Cum poate răni absurdul ăsta în viața cotidiană, un om normal?

Se poate corela vreodată absurdul ăsta cu vreo boală psihică sau o tulburare, o problemă de natură psihică?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poate fi ceva psihologic, iti renegi propria personalitate, propriile placeri, sa fi ca ceilalti doar ca sa te adaptezi.

7 răspunsuri:
| DjSannan a răspuns:

Răspunsul la aceste întrebări poate fi complex și poate depinde de mulți factori. Visul poate reflecta dualitatea omului și a minții sale, frica sau curiozitatea față de ceva ce pare absurd sau chiar imposibil. Ar putea fi o formă de auto-reflectare, în care persoana care visează își testează limitele, își explorează emoțiile și își confruntă propriile temeri. De asemenea, ar putea fi o manifestare a unei probleme psihice, cum ar fi anxietatea sau depresia, care face ca persoana să se simtă amenințată și să vadă lucruri absurde sau chiar imposibile. În orice caz, ar trebui să căutați ajutor profesionist pentru a afla ce anume cauzează această senzație de teamă și anxietate și cum să o abordați

| Seba2013 a răspuns:

Trebuie sa iti cunosti numele si prenumele si sa intelegi ce se joaca in numele acela(ce s-a imprimat). Noi nu cunoastem istoria ta pentru ca nu traim in psiho regiunea aceea. Nu stim ce teme se da in numele acela care este descendenta ta. In orice caz va trebui sa infrunti visul acela pentru ca altfel vei trai in visul acelei familii si te vei inchide. Vezi The Cell cu Jennifer López cum intra in visele altora. Multi care se nasc intr-o familie traiesc visul acelei familii (poate sa fie un mit/tipar pe care l-ai prins cand erai mai mica de la TV). Insa visezi nu esti treaza.Iar visul acelei familii depinde de multi factori. In visul celor care traiesc in desfranare se poate intra si elibera insa in a celor cu psicho este mai greu pentru ca nu este generalizat (exista multe carti despre asta insa nimeni nu citeste). Ca sa scrii in propia carte trebuie sa trascendezi visul si sa te trezesti. Visele pot reflecta inconstientul. Daca pe zi faci un pacat. Sa spunem ca ucizi, droghezi, furi este normal sa iti apara un topos sau locus distopic cu efecte psihologice (oboseala, melancolíe, depresie). Este o vrajitorie daca esti tare iesi de ea (din universul acela). Palarierul din Alice in tara oglinzilor rade de cea cu capu mare, nu intra in visul ei. Restul s-a transformat si si-au facut deghizari ca sa traiasca visul ei. El nu a intrat pentru ca a avut autoconstiinta(constiinta de sine) si o constiinta obiectiva(vedea lucrurile cum sunt. De exemplu el vedea ca aia si-au marit membrele pentru ea). Capacitatea de a rade de chestiunile astea iti da scanteia de a te destepta.

Zilele astea la muzeu am vazut asta:
https://diana-coca.com/......de-mexico/
https://diana-coca.com/2017/11/24/the-artist-is-not-present-madrid-palma/
N-am inteles nimic, doar ca umanu fara ratiune este capabil sa infioreze/sperie si de multe nebunii.

M-am uitat la ceva carti in domeniul asta zilele astea:
-Vampirismo, El anhelo de la inmortalidad de Norbert Borrmann
-Mas alla del Crepusculo, Explorando el mundo de los vampiros de Manuela Dunn-Mascetti.
-Plus ca am vazut ca exista in raft un rand larg cu carti de patologii de astea.
Eu nu prea cred in astea, insa cum exista atata nefericire ma gandesc ca au o legatura(am dat o cautare pentru tine pentru ca am vazut ca mi-ai cerut in privat anumite carti). Zilele astea mi-a iesit in cale o nebuna. Imi spunea ca de ce ma uit in spate si ca ma vede (era rationala). Asta ca ma vede m-a surprins. Mi-o spunea asa cu profunzime. Insa cand am deschis gura s-a prapadit si a disparut. Insa mie mi-a ramas in minte, pentru ca oamenii astia nebuni vor sa pronunte ceva. Se dau ca stiu ceva. Aaa da si nu sunt genul sa fiu abordat asa pe strada. Cand trec eu se sperie si cainii.

| anonim_4396 explică (pentru Seba2013):

Ok! Recunosc că îmi sunt niște chestii neînțelese din tot ce ai spus tu pe aici, dar mulțumesc că ți-ai făcut timp să-mi răspunzi și clar și că mi-ai răspuns aici la mesaj. Da, chiar voiam niște cărți de filosofie dacă citești așa ceva și ai niște titluri de împărtășit.

O să le caut pe acestea de care ai amintit aici. Însă dacă sunt în altă limbă, nu prea mă ajută. sad Dar mulțumesc oricum. happy

| Seba2013 a răspuns (pentru anonim_4396):

Asculta lucrul acesta si cerceteaza atent. Anticii vorbeau de astultitia (astultitia asa cum spune Seneca si Foucault nu dictionarele). Aceasta astultitia are legatura cu ceea ce vorbesti tu de dualitate. Este o fragmentare, o inertie, o agitatie.

Doar cand ratiunea triunfa se produce un internalism, globalism, universalim, intr-un mod contextualizat si atunci vom judeca actiuni ca si cand toti ar trebui sa o faca de aceeasi forma. Internalismul garantizeaza o continuitate intre intentie, actiune si judecata. In tine nu se va mai da relativism si scepticism pentru ca vei considera totul. Vei inchide contextul. Ai propietatea vointei ca legiuitoare sa iti prescri principii generale rationale. Te vei dezangaja de contingenta, diferentea si ignorare. Daca esti capabila sa te autoguvernezi nu o sa te mai fracturezi, distorsionezi cu ceea ce este irelevant. Vei da o unitate interna in autofractura. Exact ca intr-un stat cand domina legea si produce armonie. Si se mai si lupta cu cei care se opun si nu asculta, asa si in tine. Vei castiga autonomie si putere. Pentru ca te vei conduce dupa principiile tale morale si alea vor guverna. Vei elimina fracturile interne si dezordinele.

In Romani 8:12-13 ne spune despre un dusman(trupul) al spiritului care i-l face sa moara. Mai bine omoram trupul ca sa traim spiritual. Il facem sclav, ascultator si obedient. Asa nu se va rascoli impotriva noastra. Eu imi omor trupul pentru ca altfel ma omoara el. Insa nu il omor ci il educ. Il fac bland ca un catel ca sa nu imi muste mana. Aici vorbim de posibilitatea unei lovituri de stat si formarea unui guvern interior tiranic (anarhie). Trebuie sa avem grija si prudenta si sa facem sa domine ordinea, linistea si pacea. Ai vrea sa traiesti intr-o tara unde domina raul sau intr-o tara unde domina binele? Asa si in corpul tau poti sa faci sa locuiasca sfintenia si onoarea si sa nu pacatuiesti impotriva lui. Poti sa faci sa locuiasca Duhul Sfant si multe principii si valori bune.

| anonim_4396 explică (pentru Seba2013):

Ok! laughing) Astultitia asta amintește de prostie și de o zeiță de la latini STULTITIA, iar de la greci Moria. laughing)) Asta am găsit pe net. Dar de pe site-ul care am citit nu am înțeles mare lucru. laughing Măcar aflu că nu ne minți cu termenii ăștia. laughing) Recunosc că eram cam sceptică. Deci chiar mi-ai stârnit curiozitatea laughing) orice oi fi vrut să spui în cele două comentarii. Recunosc că filosofia am aspirat și eu să o înțeleg, dar nu am înțeles-o. Dar acum m-ai provocat. laughing) O să cercetez. laughing)

| DeMicUnC?l?tor a răspuns:

Vis=descarcare emoțională.
Visul ăsta e foarte simplu. Extrage doar cuvintele la care ai simțit ceva, apoi vei găsi evenimente relativ actuale pe care trupul tău lea simțit sau găndit,
Răspun nu există ci doar intrerpretări pe care doar tu alegi cum să le aplici in viața ta de zi cu zi

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Scri tampeniile astea sa atragi atentia sau sunt reale?