| dchaesc a întrebat:

Hei TPU

de ce peste tot scrie si se spune ca omul nu isi foloseste doar 4-5 % din capacitatea creierului? Nu mi se prea logica aceasta afirmatie! Exista vreo dovada?

Răspuns Câştigător
| Radu284 a răspuns:

Nu numai ca nu exista dovezi, dar se cunoaste de mult timp ca aceasta afirmatie este total falsa, si nu are nico confirmare.

Totusi, nu ne folosim tot creierul in acelasi timp. Crierul are multe zone dedicate pentru diverse activitati, si, de obicei, nu folosim toate zonele in acelasi timp.

5 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Este doar un mit.

http://www.descopera.ro/......ntea-umana

| darrio2007 a răspuns:

Ce se scrie sunt lucruri dovedite.Este adevarat.Numai tu te-ai trezit sa nu crezi.

| Alcyon a răspuns:

Nu este adevarat. Ne folosim tot creierul, numai ca in functie de activitatea pe care o intreprindem, se activeaza doar o anumita zona din el. Daca facem altceva, se activeaza o alta zona... si tot asa.

| Lhurricane a răspuns:

Ma mir ca mai puteti pune aceeasi intrebare la nesfarsit si mai mult de atat unii dupa ce ca sunteti si asa confuzi si prost informati mai si sustineti cu tarie opinia voastra.

Permite-mi sa-ti explic "dchaesc".

In primul rand marea confuzie pe care lumea nu o pricepe e ca este vorba de

folosirea unui procent din capacitatea creierului

nu este vorba de CAT din creier( cate parti, etc) ne folosim.

De folosit ne folosim TOT creierul, adevarat, fiecare parte din el in anumite situatii.

Insa capacitatea creierului ca sa o explic printr-o comparatie te poti gandi la un motor de masina, folosim toate componentele motorului, tot motorul insa cand accelerezi pana la jumate din viteza maxima inseamna ca folosesti jumate din CAPACITATE deci prin urmare creierul nostru este capabil sa "accelereze" cu mult peste procentul la care am ajuns noi, procent estimat la 10%.

Pentru cei care sustin ca afirmatia este una falsa si ati citit diverse stiri pe protv, realitatea si alte site-uri de genu care intr-adevar sunt detinute si conduse de adevarate genii in domenile despre care posteaza articole, v-as sugera totusi sa nu mai imprastiati informatia si eventual sa cercetati sa va creati singuri o parere.