1. Nu stim mare lucru despre lume, dar asta nu inseamna ca am fi mintiti in mod expres de puteri oculte.
2. Copiii trebuie sa invete cum functioneaza societatea, asta presupune sa-si insuseasca din normele si valorile adultilor. Asta nu-i spalarea creierului ci mai degraba adaptare sau invatare.
Degeaba s-ar apuca cineva să explice cât de greșită/adevărată este această teorie că oricum o să vină încuiații la minte să-i acuze că sunt conspiraționiști și paraleli cu realitatea. Mai bine ai căuta să pui întrebarea pe un site/forum dedicat unui astfel de subiect dacă vrei într-adevăr răspunsuri relevante.
Nu are cum sa fie o conspiratie, de a ta', din moment ce la o simpla cautare pe internet sunt afisate o gramada de rezultate in legatura cu aceasta tema. Presupun ca nu ai postat tu toate chestiile acelea si inca multe altele care ar aparea folosind alte cuvinte cheie decat cele pe care le-am ales eu oarecum la intamplare din multimea de variante posibile.
https://www.google.ro/......ps?/search
Nu fac mare diferenta intre un calculator si un om. Calculatorul este, din ce in ce mai asemanator cu omul Se vorbeste de roboti cu inteigenta care in viitor vor lucra in locul nostru. Deci daca un calculatorul este facut dupa modelul uman, atunci treaba ar sta cam asa:
-Hard diskul calculatorului vine cu memoria goala. Exceptie facand cateva programe care pot face cateceva. Omul se naste la fel. Stie, inconstient sa planga, a dea din maini si din picioare.
-Mai tarziu, unui calculator ii poti baga niste programe sau softuri scrise de om. La fel ci copilul, pe parcurs, i se ``instaleaza`` niste softuri. Mai intai de parinti, apoi de societate. Trebuie sa respecte niste legi impuse. Tot atunci i se impun niste cenzuri. Nu fa aia, nu fa aia.
Nu m-am gandit niciodata la ce ai intrebat tu, insa. tind sa cred ca da, suntem programati. SI chiar dacas untem constienti de asta, nu avem ce face.