| intrebaciosul a întrebat:

Hei TPU nu exista nici o teorie despre cum ar fi putut aparea prima forma de viata din univers?

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Exista o ipoteza stiintifica ce explica aparitia vietii: Abiogeneza.
A nu se confunda cu teoria generatiei spontane infirmata de nenumarate ori si consdierata falsa de comunitatea stiintifica.

Teoria evolutiei nu explica aparitia vietii ci modul in care aceasta se dezvolta plecand deja de la premisa existentei.
Evolutia este un fapt, teoria evolutiei este un cumul de idei ce ne ajuta sa intelegem modul in care se produce si cauzele ce determina evolutia.

Creationismul este o credinta teologica, nu teorie stiintifica. De fapt creationismul nu este teorie nici in sens lar, este un adevar teologic incontestabil, deoarece teologia lucreaza cu infailibil in timp ce stiinta cu falsificabil.

| intrebaciosul explică (pentru Inferno):

Ce nu intelegeti ca nu am intrebat nimic despre evolutionism ci daca ar exista o mica teorie despre cum ar fi putut aparea prima forma de viata din univers fara vreo interventie a divinitatii!

| AndreiM77 a răspuns (pentru Inferno):

Te inseli, creationismul este dovedit si stintific.

| Inferno a răspuns (pentru AndreiM77):

Andrei,sa nu stii este firesc, dar sa faci afirmatii fara sa stii este o dovada de prostie.

Stiu ce vorbesc, fata de tine care crezi in evolutie si aceasta teorie nu este dovedita si nici nu va fi.

Creationismul nu constituie o teorie stiintifica, deci nu poate fi dovedita din punct de vedere stiintific.

Asa spui tu, dar te intreb evolutionismul s-a demonstrat?
Argumenteaza-mi.

"Creaționismul este credința că Dumnezeu a creat în mod miraculos formele fundamentale de viață[1]. Creaționismul nu este știință"

http://ro.wikipedia.org/wiki/Crea%C8%9Bionism

Daca teoria evolutiei era dovedita, ca fapt, atunci ar fi fost considerat adevar stiintific, nu teorie stiintifica.

O intrebare mai tampita nici ca am auzit. Placinta cu mere e cu afine? NU, placinta cu mere e cu mere, pentru ca daca era cu afine se numea placinta cu afine.

| intrebaciosul explică (pentru Inferno):

Hei inferno! ai foarte mare dreptate! daca nu este demonstrat stiintific si nu este atat de sigur creationismul si dumnezeu atunci de ce cred masonii si cei ce conduc lumea in aceste teori? Unii masoni si illuminati se inchina lui baphomet! Eu tind sa cred ca daca ei considera ca acesti zei sunt reali atunci chiar sunt reali deoarece acei oameni au acces la foarte multe informatii secrete pe care un om de rand nu le stie!

Atunci inseamna ca evolutionismul este un fals si creationismul este adevarat.

Dupa logica unui retardat mintal, da.

Mai eu nu sunt, poate esti tu? Ce zici?

| relian a răspuns (pentru AndreiM77):

Inseamna ca evolutionismul nu este un fals ci este mult mai aproape de adevar decit creaionismul.Atunci cind ai doua chestii ce explica un fenomen, tu pe care il accepti? Asa se pne problema.Un om normal, un om serios si asa mai departe zii cum doresti ar alege acea explicatie care e mai aproape de aevar, care iti arata ceva concret chiar daca pe un sfert sau pe jumate.Cu alte cuvinte creationismul nu arata nimic, doar ti se spune uite asa pac-pac dzeu a pocnit din degete si-a facut lumea.Vezi aici vreo explicatie? Accepti asazisa explicatie? Ori accepti ceea ce vezi,ce pipai si etc? Cind vezi un mormoloc,il urmaresti, vezi ca din mormoloc apare o broasca si cine stie ce mai apare cum e? Din cauza asta omenirea, adica majoritatea, sau majoritatea cu scaun la cap au ales, bagat si invatat chestia asta.Nu conteaza ce crede majoritatea, conteaza sa fii cit mai aproape de adevar.Este exact ca si la tribunal, unde degeaba o mie de oameni vad ceva, iar judecatorul altceva.Si asa ajungem la vorba aia MULTI VAD PUTINI CUNOSC. Daca era sa ne luam dupa majoritate omenirea era disparuta de mult.Intro comunitate oricare ar fi ea omeneasca, animala etc deciziile se iau de un grup cu ceva conectii la mansarda. Sper ca acum intelegi cum sta treaba.

| AndreiM77 a răspuns (pentru relian):

Cand un mormooc se transforma intr-o broasaca ea face parte di aceeasi specie.
Evolutionismul se bazeaza pe pe ideea ca dintr-o specie apare alta noua.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AndreiM77):

Uite o intrebare simpla : poza e corecta sau nu? Argumenteaza-ti raspunsul.

http://s27.postimg.org/c114n5yw3/Snakes.jpg

| AndreiM77 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt diferite specii de serpi, dar fac tot parte din familia lor, eu ma refer ca o specie se ransforma intr-o lta complrt diferite.

"Sunt diferite specii de serpi"... esti dispus sa pariezi pe asta?

| AndreiM77 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, sunt dispus.

Vroiam sa-ti zic sa facem un pariu pe bune (si ca sa nu fiu chiar rau, ceream o sticla de 0.5 coca cola) dar nu te vei tine de el daca pierzi asa ca trecem peste.

Intr-o poza NU apare un sarpe.

http://en.wikipedia.org/wiki/Anguis_fragilis

Ai pierdut pariul. Daca vrei, putem sa ne intalnim candva, stabilim un loc comun si-mi faci cinste cu un suc.

| relian a răspuns (pentru AndreiM77):

Nu credeam ca poti procesa mai mult, din cauza asta am dat exemplul asta doar ca exemplu, nu am spus ca e alta specie. Evolutionismul se bazeaza pe ideea ca un organism se poate schimba pe asta se bazeaza.In rest 99.99% din speciile terestre au exact aceleasi ADN.

23 răspunsuri:
| Archangells a răspuns:

Universul este nelimitat, constiinta noastra e limitata. Nu ai cum sa cuprinzi intr-o groapa, marea intreaga. O sa existe teorii si teorii, dar inca suntem incapabili sa explicam cum Universul s-a autocreat si ne-a creat pe noi, fiinte atat de complexe. Societatea vrea sa ne ingradeasca mental, si sa distruga sacrul, misterul din spatele existentei noastre si a existentei Universului, prin ratiune si ne da niste modele de gandire, care sa ne faca sa parem neimportanti. Dar tocmai faptul ca viaat exista in noi si putem sa constientizam, este un miracol, si cunoscand acest miracol devi puternic, invincibil, nu te mai supui regulilor induse de societatea care te fac sa te simti slab, neimportant ca sa le cumperi masinile, hainele, si sa joci ca la circ cum vor ei. Traieste fiecare zi ca pe un dar Divin, iubindu-te pe tine si pe ceilalti si nu o sa mai ai timp sa te intrebi de ce, ci de ce nu?

| Archangells a răspuns:

Am realizat ce se intampla in mintea oamenilor cand se afla in divergente de opinii. Fiecare detine niste informatii legate de un anumit subiect. Pe baza informatiilor acumulate anterior, isi formeaza un punct de vedere logic asupra acelui subiect, o imagine de ansamblu. Problema apare cand intervine o alta persoana cu o imagine globala total diferita despre acel subiect. Cu un alt puzzle mental, format pe baza altor informatii. Fiecare isi sustine propriul puzzle mental cu argumente si contrargumente, incercand sa isi apere propria structura mentala deja creata, propria convingere. Asta apare din cauza argumentelor si informatiilor celuilalt care sunt insuficiente si nu se potrivesc in puzzel-ul mental al acestuia. Doar cand acel piese se potrivesc si in sistemul celuilalt, si incet incet capata logica argumentatia, se accepta si parti din sistemul celuilalt. Astfel, se modifica imaginea si capata o noua forma mentala. Acum ne vom lupta cu altii ca sa aparam aceasta credinta. Si tot asa, ne schimbam imaginea despre acel subiect zilnic, cu cat aflam mai mult. Si tot asa, ne batem cu celalalt ca sa ii impunem realitatea noastra. Si cum descoperim noi lucruri toata viata, ne vom lupta la infinit si degeaba deoarece cunostintele despre univers sunt nelimitate iar constiinta noastra limitata. Cand ajungi la concluzia ca nu stii nimic de fapt, dispare necesitatea orgoliului de a impune in plan mental o imagine despre ce e realitatea, si de a lupta cu ceilalti pentru a o pastra. E doar o proiectie a mintii, si mintea cum nu vrea sa moara, o mentine cu tot efortul. Realitatea e ca nu stim nimic, si asta ne face sa traim si sa pretuim viata, sa contemplam, sa traim emotiile ceel mai profunde. Cand incerci sa explici rational ce e dragostea, ea isi pierde sensul, o reduci la o simpla reactie chimica, dar cand o traiesti, e cea mai puternica emotie. Viata trebuie traita prin emotie si inteleasa prin ratiune. O viata traita doar prin ratiune isi pierde sensul, iar una traita doar prin emotie duce la autodistrugere, daca nu se controleaza emotiile pozitive si negative prin ratiune. Ratiunea are rolul de a controla emotiile dar nu a le deposeda de semnificatia lor sacra, de trairea lor intrinseca. Cand ratiunea artificializeaza gandirea si devalorizeaza emotia, atenteaza la ceea ce e uman in noi, ne anuleaza ca fiinte umante. devenim roboti fara un sens. Sensul omului il gasesti in emotie, si acela e atingerea emotiei celei mai superioare, fericirea si iubirea, pur spirituale care tind spre divin, spre intreg, dar si in ratiune, scop care e reprezentat de conservarea vietii pentru ca emotia sa se poata desfasura fara a afecta pe ceilalti sau pe sine insusi. Intervin elementele psihice ce tin de moralitate, de autocontrol, de intelepciune. E nevoie de un echilibru perfect intre emotie si ratiune. Notiuni de genul exista sau nu extraterestrii, evolutie sau creatie hranesc curiozitatea, care va duce la noi descoperiri, dar trebuie sa constientizati ca nu stiti nimic, si sa pastrati acea aura de mister, de entuziasm, de curiozitate in jurul subiectului dezbatut. Doar asa poti sa cunosti adevarul despre lume si sa te bucuri totodata de cunostinte, sa fii fericit. Majoritatea ajung sa cunoasca adevarul si apoi desacralizeaza realitatea, lumea, pentru ei nu mai exista mister si minunare, despre acest univers extraordinar de complicat.

| Medema a răspuns:

laughing))Chiar doua, evulotionismul si creationismul, pentru ca nu este recunoscuta oficial viata pe alte planete

| ThePathWalker a răspuns:

Da, chiar bine pusa la punct in mare. Dar e mult de scris. Daca gasesti uita-te in Cambell biology la evolutie.